Київ

У Києві викрили осіб, які намагалися переоформити майно російської підсанкційної корпорації «Росатом»

675 0
Ділки намагалися провернути переоформлення задля уникнення націоналізації.
Фото: Київська міська прокуратура / Facebook

Фото: Київська міська прокуратура / Facebook

У Києві викрили двох осіб, які намагалися переоформити майно російської підсанкційної корпорації «Росатом» задля уникнення його націоналізації. Про це повідомляють у пресслужбі Київської міської прокуратури.
 
За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва затримали та повідомили про підозру групі осіб, які намагались змінити право власності нежитлового приміщення у Подільському районі міста Києва підсанкційної компанії-резидента РФ (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України).
 
 
Слідством встановлено, що російська державна корпорація «Росатом» через підконтрольну компанію володіє нежитловим приміщенням у Подільському районі міста Києва площею понад 1000 кв. м. та вартістю понад 100 млн гривень.
 
У межах слідства на вказане приміщення судом накладено арешт та його передано в управління АРМА. Крім того, рішенням РНБО до корпорації «Росатом» запроваджено санкції, у тому числі, у вигляді блокування активів.
 
Таким чином, вказане приміщення підлягало подальшій націоналізації відповідно до Закону України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів». З метою унеможливлення націоналізації майна резидента РФ група осіб на замовлення підсанкційної компанії з використанням підроблених документів намагалась змінити право власності даного приміщення на підконтрольне підприємство з ознаками фіктивності.
 
Двох осіб, причетних до протиправної схеми, затримали в приміщенні приватного нотаріуса під час спроби здійснити правочин.
 
 
На цей час затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває. Встановлюються інші учасники злочину.
 
Як писали раніше, правоохоронці викрили голову військово-лікарської комісії одного з комунальних закладів охорони здоров’я у вимаганні й одержанні хабаря за зняття з військового обліку.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!