Київ

У Києві зареєстрували петицію з пропозицією розірвати всі договори з УПЦ МП

709 0
Автор петиції каже, що Київрада як орган місцевого самоврядування уповноважена розривати договори, у яких вона виступає стороною.
Митрополит Онуфрій, предстоятель Української Православної Церкви

Митрополит Онуфрій, предстоятель Української Православної Церкви

Владу столиці закликають розірвати всі договори з Українською православною церквою Московського патріархату. Відповідна петиція з’явилась на сайті Київської міської ради.

Її автор Олександр Нотевський пропонує припинити дію угод, сторонами яких є органи місцевого самоврядування, комунальні організації Києва з одного боку та структурні підрозділи УПЦ МП з іншого. Він, зокрема, закликає розірвати договори про оренду комунального майна, право користування земельними ділянками на території столиці і користування комунальними послугами, тобто припинити обслуговування мереж тепло-, водо-, газопостачання та водовідведення і вивезення сміття з об’єктів УПЦ МП комунальними службами Києва. Як вважає автор петиції, такі рішення «позбавлять УПЦ МП базових благ і послуг, що суттєво ускладнить або унеможливить їхню діяльність на території Києва».

За словами автора петиції, Київська міська рада як орган місцевого самоврядування уповноважена розривати договори, в яких вона виступає стороною. Такі рішення в прямому сенсі позбавлять УПЦ МП "землі під ногами", базових благ і послуг, що суттєво ускладнять або унеможливлять їхню діяльність на території міста Києва.

Читайте також: головний храм УПЦ МП у Львові перейшов у ПЦУ

Нагадаємо, 29 березня представники УПЦ МП мали залишити Лавру. Натомість вони закликали у цей день вірян прийти «на молитву».

Раніше заповідник Києво-Печерська Лавра повідомив, що з 29 березня договір про оренду будівель комплексу буде розірвано на підставі висновків міжвідомчої робочої групи й листа Міністерства культури та інформполітики від 9 березня. УПЦ МП закликали до 29 березня звільнити державні приміщення, які вона орендує на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15.

Водночас так званий намісник Києво-Печерської Лаври Павло Лебідь заявив, що так звані ченці не збираються залишати Лавру.

До слова, сьогодні головний храм УПЦ МП у центрі Львова перейшов до ПЦУ. Чому митрополит та священники відмовляються переходити читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!