Київ

У Києві з'явиться «футуристична» зупинка-укриття, яку виготовлять за технологією 3D-друку (фото)

1411 0
Для зведення зупинки-сховища використовуватимуть технологію 3D-друку.
Фото: Makhno Studio / Instagram

Фото: Makhno Studio / Instagram

Українська студія архітектури Makhno Studio представила проєкт зупинки-укриття, яку можна звести за допомогою технології 3D-друку. Про це розповів засновник студії Сергій Махно в Instagram.

Як розповідають творці проєкту, окрім того, що «футуристичний та інноваційний дизайн сховища впишеться в будь-який міський ландшафт», а ще зупинка-сховище стане надійним порятунком для мешканців українських міст, оскільки зможе забезпечувати захист від обстрілів та уламків.

Наразі бетонна суміш для будівництва зупинки вже пройшла випробування на міцність і здатність захистити людей від небезпеки, відзначають у Makhno Studio.

Читайте також: у Києві ревіталізували історичну будівлю 1881 року на Софіївській

«Ключовим є те, що проєкт продукується за технологією 3D-друку, це дозволяє дуже швидко виготовляти й масштабувати зразки на всю територію країни», – додають у студії.

Перша зупинка має з’явитися у Києві, кажуть у команді. У випадку, якщо проєкт знайде підтримку серед місцевих влад, громад й інших потенційних партнерів, його масштабують. Архітектори запрошують до співпраці місцеві адміністрації, громадськість, комерційні й некомерційні організації.

Як ми писали раніше, наземний громадський транспорт Києва у разі оголошення повітряної тривоги довозитиме пасажирів до найближчого укриття, а після відбою оплата проїзду зберігатиметься протягом години.

Фото: Makhno Studio / Instagram
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!