Київ

У Київраді не підтримали проєкт рішення про захист будівель, яким понад 100 років

1395 0
Натомість на сайті Київради з'явилась петиція з вимогою заборонити знесення історичних будівель у Києві.

Профільна комісія Київради не підтримала проєкт радника мера столиці Дмитра Білоцерковця про додатковий захист 100-річних будівель. Про це повідомив заступник директорки Департаменту охорони культурної спадщини Дмитро Перов.

Проєкт рішення передбачає поступове впровадження комплексного пам’яткоохоронного підходу, коли зберігаються не лише споруди, а і їхнє обрамлення — фонова історична забудова.

Також під охорону підпадали б будинки старше за 100 років, які мають історичне значення, але поки не отримали статус памʼятки.

«Це як Будинок Уткіна, Поліцейська дільниця 1902 р. у Цимлянському пров., 200-річний будинок на вулиці Ярославській, 13 та інші», — зазначив Перов.

Він зазначив, що передбачав таку відповідь від комісії. Тому пам’яткоохоронець зареєстрував петицію, у якій просить заборонити знесення історичних будівель у Києві.

Нагадаємо, як повідомила нова очільниця Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова  в інтерв’ю «Твоєму місту. Київ», Департамент хоче ввести мораторій на забудову будинків, яким понад 100 років. Окрім цього, місто на законодавчому рівні хоче встановити жорсткішу відповідальність за знесення історичної будівлі та прописати вимогу до власників, які довели їх до руйнування, повернути такі об'єкти місту.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!