Київ

У Київраді пообіцяли надати Микільській Слобідці статус скверу, щоб її не забудували

812 0
На ділянках планували звести три 25-поверхових будинки
Візуалізація ЖК "Нова Слобідка"

Візуалізація ЖК "Нова Слобідка"

Ділянкам на території Микільської Слобідки, які виставили на продаж під забудову, планують надати статус скверу. Відповідний  проєкт рішення подано на розгляд Київської міської ради. 

«Наразі ж «Ощадбанк» виставив ділянки на продаж, тому звертаємо увагу потенційних інвесторів – цю територію можливо буде використовувати тільки як зелену зону. Місто готове сприяти в її облаштуванні та буде захищати інтереси громади», - повідомляє пресслужба КМР.

У 2020-2021 роках Київрада проголосувала за створення парку «Микільська Слобідка», і для цього прийняла рішення про викуп трьох ділянок площею понад 6 гектарів. Проте власник – «Ощадбанк» – не погодився.

Нагадаємо, на електронному аукціоні OpenMarket виставлено на продаж під забудову три земельні ділянки загальною площею 6,3671 га на березі Микільської Слобідки.

Майно знаходиться у власності АТ «Ощадбанк». Аукціон заплановано на 23 жовтня 2023 року, стартова ціна лота – 450 млн гривень. 

До слова, кияни вимагають аби міська влада викупила землю та майно стадіону «Арсенал» на вул. Михайла Грушевського, 36.  Відповідна петиція зареєстрована на сайті КМДА.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!