У львівському Охматдиті прооперували однорічного хлопчика з рідкісним синдромом

1028 0
Він народився із рідкісним синдромом Денді-Уокера з численними вродженими вадами.

Хлопчик з Чорнобаївки з рідкісним синдромом Денді-Уокера прооперували у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит». У нього були і нейрохірургічні патології – гідроцефалія, щелепно-лицеві вади обличчя – розщілина піднебіння, полідактилія – по 6 пальчиків на обох ручках і одній ніжці тощо.

Джерело: Львівський Охматдит

Назарчик із Чорнобаївки Черкаської області за свій перший рочок життя прожив чимало. Він народився із рідкісним синдромом Денді-Уокера з численними вродженими вадами. Через важкий загальний стан дитини і складну супутню патологію ніхто в Україні не наважувався провести пластичну операцію на піднебінні, яка була йому необхідна.

Читайте також: Що буде із двома найстарішими пологовими будинками Львова?

«Під час вагітності ми 7 раз робили УЗД і 1 раз навіть МРТ. І жодного разу нам ніхто не сказав, що у дитини є такі вади. Тому, коли синочок народився, то для нас була повна несподіванка. Ми почали консультуватися у різних спеціалістів у Києві, проте, фахову допомогу отримали лише у Львівському Охматдиті», – розповідає мама Наталя. 

Назарчику провели операцію з приводу розщілини твердого піднебіння. Попереду ще інші операції.

Нагадаємо, що львівська обласна дитяча лікарня «Охматдит» отримала тонометр для визначення внутрішньоочного тиску. Він є важливим для пацієнтів дитячого віку, особливо немовлят, адже таким тонометром визначати внутрішньоочний тиск в будь-якому положенні дитини, зокрема на руках у мами. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!