У Львові біля дитячої лікарні на Орлика висадять понад 70 дерев

855 0
На схилі біля лікарні святого Миколая будуть рости сакури, клени, граби, платани, черемхи.
ФОто: ЛКП "Львівавтодор"

ФОто: ЛКП "Львівавтодор"

У рамках реконструкції вулиці Пилипа Орлика підрядна організація розпочала висадку дерев. На схилі біля лікарні святого Миколая будуть рости сакури, клени, граби, платани, черемхи. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

«Загалом було заплановано висадити 53 дерева, але їхня кількість збільшилася до 73. Медзаклад вирішив додати мальовничості цьому простору, докупивши 20 сакур...Зелений схил із сакурами буде головною окрасою реконструйованої вул. П. Орлика», – кажуть у ЛКП «Львівавтодор».

Читайте також: 300 тисяч гривень за дуб. Як у Львові вирубують, бережуть та садять дерева

Зазначимо, нещодавно біля підніжжя схилу на вул. П. Орлика, навколо парковки, висадили майже 140 кущів.

Нагадаємо, у 2023 році у Львові зрізали 3598 дерев, а посадили 240. Серед дерев, які видалили, були аварійні або сухостійні, але також ті, які зрізали під час проведення реконструкції і будівництва. Щоб зробити це, цьогоріч видали 1478 дозволів. 

Також цьогоріч у парках Львова висадять 102 дерева. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!