У Львові енергомодернізують будинки на Сихові

1916 0
Проєкт реалізовують із допомогою Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.
фото: bereznyaki.org

фото: bereznyaki.org

У Львові реалізовують пілотний проєкт із енергоефективності багатоквартирних будинків Сихова. Мешканці ОСББ Сихівського району зможуть частково відшкодувати витрати з Фонду енергоефективності. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Цього року для реалізації оберуть 10-15 будинків Сихова, у яких проведуть енергоаудит та складуть проєкт заходів, які необхідно провести для зменшення енергоспоживання. Це дозволить мешканцям будинків ОСББ заощадити від 20% до 70% витрат на комунальних послугах, покращити технічний стан будівель, поліпшити їх зовнішній вигляд, підняти вартість житла та підвищити комфорт проживання. А вже наступного року розпочнуть ремонтні роботи. 70% вартості робіт оплачує Фонд енергоефективності, 20% – це кошти мешканців і 10% – кошти або GIZ, або Львівської міської ради.

Читайте також: На Львівщині планують збудувати вітрову електростанцію потужністю 50МВт

Нагадаємо, що реалізація проєкту «Енергоефективний район» стартувала у Львові у грудні минулого року. Він триватиме до кінця вересня 2022 року. За цей час за 5 млн євро впровадять низку ініціатив на Сихові.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!