У Львові побільшало звернень щодо запалень лімфовузлів. Як виявити і коли необхідна допомога лікаря

2042 0
Лімфаденіт найчастіше діагностують у дітей від 3 до 10 років.
Умовне фото

Умовне фото

Медики стверджують, що упродовж останнього часу побільшало звернень від пацієнтів із запаленням лімфовузлів. У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі розповіли, як виявити хворобу і як її лікувати.

«У дитячому віці збільшення лімфатичних вузлів зустрічається дуже часто та переважно є симптомом інфекційного процесу. Наприклад, інфекції ЛОР-органів (ангіна, отит) чи "хвороби котячих подряпин" (феліноз). Патологічними лімфовузлами, які свідчать про захворювання крові чи інші онкопатології, займаються онкологи і гематологи. У таких випадках ми допомагаємо колегам, коли потрібно провести біопсію та дослідити уражений вузол», – пояснює дитячий хірург Центру Андрій Кузик.

Читайте також: Мешканець Львівщини загинув після ймовірного контакту з гризунами

Лікарі зазначають, що найчастіше збільшені лімфовузли виявляли у дітей віком 3-10 років. Саме у цьому віці спостерігається підвищена чутливість до інфекцій. У більшості випадків причинами ставали інфекційні захворювання..

Характерними ознаками нагноєння лімфатичних вузлів є: 

  • виражений набряк,

  • збільшення лімфатичного вузла,

  • почервоніння шкіри у цій ділянці, 

  • біль, що пульсує, у збільшеному лімфовузлі, 

  • біль при натисканні, підвищення температури при збільшеному лімфовузлі, 

  • ознаки інтоксикації.


При такому стані дитина потребує негайної консультації хірурга, який і призначить відповідне лікування. 

Нагадаємо, львівські лікарі вилікували 12-річну дівчинку із Турки із важким ускладненням отиту. Лікарі провели операцію для покращення дренування середнього вуха.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!