У Львові відбувся фінал онлайн-олімпіад для школярів

2515 0
Сумарний призовий фонд олімпіади – 560 000 гривень.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Сьогодні у Lviv Tech City відбувся фінальний етап та визначення переможців других онлайн-олімпіад для школярів «Квести і Тести» (КІТ). Учні 4-10 класів змагались за винагороди, сумарний призовий фонд конкурсу – 560 000 гривень, пише ЛМР.

«Школярі повинні знати, що їхні знання оцінюються не лише похвалою чи оцінками, а й грошима. Знання – це фінансова стабільність вжитті.

Цього року ми заклали початок, але наступного навчального року кількість таких олімпіад має зрости, щоб учні всіх класів могли брати участь. В Україні немає аналогів таким олімпіадам немає. Тільки тут учень 4 класу може заробити за свої знання 50 тисяч гривень», – розповів керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк.

Школярі, які навчаються в 4, 5, 6 класах, мали змогу продемонструвати свої знання, пройшовши комплексні завдання-мультитест, в який включені питання з української та англійської мов, логіки, математики, природи, мистецтва та інформатики. Учні 7, 8, 9 та 10 класів брали участь у онлайн-змаганнях з англійської мови.

Перший етап онлайн-олімпіади «Квести і Тести» пройшов онлайн на платформі НІТ 5 травня. А вже за тиждень,13 травня, на очному етапі було визначено переможців.

Переможцями серед учнів 4 та 6 класів стали два рідні брати – Лев та Северин Винничуки. Перемога обох стала для всієї сім’ї сюрпризом.

«Два тижні тому мама нам розповіла про нашу олімпіаду, запропонувала зареєструватись. Ми дуже хотіли взяти участь, готувались. Перша частина олімпіади, яка відбувалась онлайн, була трішки легша, бо мала більше математичну частину. Сьогоднішній етап був складнішим, але нам вдалося впоратись і з ним. Багато завдань було на уважність, тому треба було бути максимально зосередженими», – поділився враженнями шестикласник Северин

Олімпіади КІТ було розроблено компанією Lionwood.software спільно із Центром професійного розвитку педагогічних працівників Львова. Як каже операційний директор компанії Lionwood.software Юрій Каміновський, на цьому розробники не планують зупинятись і лише розширюватимуть КІТ.

«Ми давно мріяли зробити таке свято. Коли я був школярем, я хотів взяти участь у такій класній олімпіаді, і щасливий, що зараз я реалізував свою дитячу мрію в який спосіб», – наголосив Юрій Каміновський.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!