У Львові вперше в Україні провели операцію за допомогою методики віртуальної реальності

1296 0
Пацієнткою стала 12-річна дівчинка, у якої був дуже високий тиск.
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у центрі серця і судин вперше в Україні провели операцію за допомогою передопераційного моделювання методикою віртуальної реальності. Про повідомили на Фейсбук-сторінці лікарні. 

Читайте також: За день львівські ЛОРи провели операції з видалення папілом дітям з чотирьох областей

«Нашою пацієнткою стала 12-річна дівчинка, котра страждала симптоматичною артеріальною гіпертензією та мала тиск в межах 160-180 мм.рт.ст», – зазначили у лікарні. 

За словами медиків, у дівчинки виявили вроджену ваду серця під час обстеження. У неї була коарктація аорти, що означає звуження головної артерії кровоносної системи, внаслідок чого підвищується тиск у верхній частині тіла. 

Вроджену ваду медикам вдалося ліквідувати за допомогою сучасної методики віртуальної реконструкції анатомії аорти і її гілок. Лікарі провели оперативне втручання, встановивши дівчинці стент у просвіт судини. 

Читайте також: У Львові прооперували Давидка, якому львів’яни збирали кошти на стимулятор нерва діафрагми

«Результат лікування не забарився й одразу після оперативного втручання у дитини нормалізувався артеріальний тиск, а також зникла різниця тиску між верхніми та нижніми кінцівками», – зазначили у лікарні.

Фото Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!