У Львові змінять фасад будівлі на місці колишнього магазину «Океан» та підсвітять мозаїку

6752 0
Мозаїку «Море і риби» хочуть підсвітити, аби вона виглядала ефектно і вдень, і вночі.
Фото: Антон Коломєйцев

Фото: Антон Коломєйцев

У Львові оновлять фасад збудованого об’єкту на місці колишнього магазину «Океан», що на вул. Володимира Великого, 26а, а також підсвітять мозаїку «Море і риби». Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«Оригінальна будівля «Океану» мала чітко окреслені ознаки, одна з них – це виступаючий об’ємний дах хвилеподібної форми, що якраз асоціювався з океаном, водою і був цікавим модерністським елементом архітектури. На візуалізації перебудови будівлі використали інші матеріали інших тонів, які краще дивилися на об’єкті. Водночас ті, які застосовані на сьогодні, наприклад, дуже світлі панелі поруч з мозаїкою, забирають увагу з мозаїки. Темний фасад зверху теж недоречно виглядає в такому поєднанні», – каже він.

Так, пропонують замінити панелі і облаштування фасаду з різних сторін, «переосмислити» вигляд першого поверху. Окрім цього, шукають рішення, аби повернути об’ємний дах.

«Зараз вирішуємо з архітекторами те, як працювати з основним тлом фасаду, як можна обіграти моменти самого засклення. Цими заходами можемо покращити візуальне сприйняття, а сам дашок візуально відділить перший поверх і поверх, де мозаїка, від решти тіла споруди», – додає він.

Читайте також: Нам потрібні конкретні правила гри. Чому у Львові знищили мозаїку на магазині «Океан»

Також мозаїку «Море і риби», яку напередодні відновили, хочуть підсвітити, аби вона виглядала ефектно і вдень, і вночі. За словами Антона Коломєйцева, кілька тижнів займе лише для опрацювання фінального варіанту візуалізації. і ще потрібно буде кілька місяців, щоби зміни втілив замовник. Він, – додає головний архітектор міста, – усі зміни бере на себе, бо погоджується, що об’єкт виглядає недосконало.  

Нагадаємо, що раніше Антон Коломєйцев у колонці Tvoemisto.tv розповідав про те, якими були очікування і якою вийшла реальність після реконструкції будівлі на місці колишнього магазину «Океан». Мозаїку «Море і риби» відновили у серпні цього року. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!