Що не так з вулицею Шевченка та cкільки коштів НСЗУ виділяє на львівські лікарні. Підсумки доби

1060 0
Нині 6 жовтня та 590 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Роман Балук, ЛМР

Фото: Роман Балук, ЛМР

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 37 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 12 ударів по районах зосередження противника та 7 – по його ЗРК. Підрозділами ракетних військ уражено вузол зв’язку, ЗРК, важку вогнеметну систему, 9 артилерійських засобів, склад паливно-мастильних матеріалів, радіолокаційну станцію та ворожу станцію РЕБ.

Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Читайте також: Як «бавовна» на Луганщині впливає на війну та якої зброї у росіян побільшало. Tvoemisto.tv розпитало ексголову Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, як «бавовна» впливає на перебіг війни та чи багато в росії БпЛА. А також поговорили про те, як живе місцеве населення на окупованих територіях Луганської області.

Та: У ЗСУ підтримали ідею назвати київський проспект на честь Повітряних сил. За час російського вторгнення воїни-авіатори здійснили понад 15 тисяч бойових вильотів на вогневе ураження, винищувальне авіаційне прикриття, радіотехнічну розвідку.

Акцент дня: Дієта, харчування і психосоматика, або Кому потрібен гастроентеролог. Якщо час від часу чи постійно болить живіт, виникає здуття, відчуття важкості у шлунку після їди, варто негайно звернутися до гастроентеролога. Такі симптоми, а ще неправильне, незбалансоване харчування, стреси, спадковий чинник можуть вказувати на розвиток захворювань шлунково-кишкового тракту. В цьому випуску медичної програми «Консиліум», яку запустило Tvoemisto.tv, поговоримо про гастроентерологію, генетичні схильності, харчування, психосоматику, а також, як правильно дбати про своє здоров’я, які обстеження та коли варто проходити в гастроентеролога, що впливає на непереносимість лактози та чи можуть психологічні чинники спричинити захворювання шлунка.

Ключові події:

1. Росіяни обстріляли кафе і магазин на Харківщині. Загинула 51 людина. «Показово жорстокий російський злочин – удар ракети по звичайному продуктовому магазину, абсолютно свідомий теракт».

Читайте також: Нардепи зібрали голоси на підтримку законопроєктів про заборону упц мп. Раніше голова ВР запевняв, що голосів не вистачить.

Та: Козицький розпорядився обмежити непершочергові витрати в громадах Львівщини. Солонківська та Глинянська ОТГ не подали інформації про свої закупівлі;

2. Постраждалих у пожежі на нафтопроводі на Франківщині відправили на лікування зі Львова до Німеччини. Найважчий стан у дітей.

Читайте також: У Львові розповіли, чи готові до зими заклади охорони здоров’я, освіти та житлові будинки. Усі об’єкти, які потребують резервних джерел живлення, забезпечені ними.

На цю ж тему: Кличко повідомив про готовність міста до можливих російських атак на цивільну інфраструктуру взимку. Столичні котельні забезпечені генераторами.

Та: Понад 1 млрд для Першого ТМО. Скільки коштів НСЗУ виділяє на львівські лікарні. Якщо у закладі, який підписав контракт з НСЗУ, за послуги комп’ютерної томографії, ультразвукової діагностики чи аналізи беруть кошти, кажуть купити шприц для забору крові, або ж у стаціонарі виписують перелік ліків, які треба придбати, то потрібно звертатися письмово або усно до Національної служби здоров’я України;

3. «Ця вулиця не має бути такою шумною», – головний архітектор Львова про бруківку на Шевченка. Відремонтована вулиця Шевченка викликала дискусії серед львів’ян. Зокрема, вони мають зауваження до того, що там вирізали багато дерев. Ми розпитали у головного архітектора Львова, хто займався цим проєктом і чи змогли його повністю втілити.

Читайте також: У Львові мало бути вже 250 електробусів. Чому їх не закупили і що робитимуть далі. Наразі закупівлю транспортних засобів призупинили через відсутність фінансування;

4. Місяцями київські правоохоронці не помічали роботу клубу «Boho» у комендантську годину, – розслідування. За словами журналіста, до п’ятої ранку поліція так і не приїхала задокументувати порушення, хоча він телефонував 102 та звертався до екіпажів.

Читайте також: Хто хоче стати новим керівником управління охорони історичного середовища у Львові. Перелік кандидатів. Кожен учасник конкурсу мав 10 хвилин на представлення свого бачення управління та 20 хвилин на сегмент «питання-відповіді» від конкурсної комісії.

Та: Суд повернув Києву 19 га охоронюваних земель біля озера Вирлиця. На ділянці планували будувати ТРЦ;

5. У Львові повністю реконструюють дитсадок, який пошкодила російська ракета. Скільки на це треба коштів. Місто проведе повну реконструкцію закладу на Патона, що коштуватиме понад 10 мільйонів гривень.

Читайте також: В Україну з окупованих територій повернули ще 19 дітей. Загалом вдалося повернути додому 196 дітей.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!