У Німеччині відреагували на ядерні погрози путіна

982 0
Міністерка заявила, що виступ путіна дав зрозуміти, що його імперське божевілля не обмежується Україною.
Умовне фото

Умовне фото

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок висловила занепокоєння у зв'язку з неодноразовими погрозами президента рф путіна застосувати ядерну бомбу в Україні. Про це з посиланням на німецьке видання повідомляє НВ.

«Ми дуже серйозно ставимося до його слів – інше було б легковажно. За більш ніж 220 днів війни володимир путін неодноразово показував, що не гребує найстрашнішими воєнними злочинами», – заявила вона.

Читайте також: Експерт припустив, де росія може тримати ядерну зброю

За її словами, путін не гребує страшними військовими злочинами і російська армія не зупинялася перед ударами по дітях та лікарнях. Тому Німеччина не повинна шантажувати путіна, оскільки він може це сприйняти як запрошення до подальшої ескалації. На її думку, виступ 30 вересня показав, що імперська манія путіна не обмежується Україною. Саме тому Німеччина продовжить надавати підтримку Україні.

«Якщо росії зійде з рук захоплення земель і шантаж і вона виграє цю війну, тобто знищить Україну, то не тільки європейський мирний порядок опиниться в руїнах, але жодна маленька країна більше не буде в безпеці», – додала міністерка.

Читайте також: Навіть ядерна зброя не зупинить українців в обороні своєї землі, – Данілов

Нагадаємо, президент рф володимир путін 21 вересня заявив, що росія готова використовувати «всі наявні засоби» для захисту «своїх територій». При цьому «своїми» росія також вважає окуповані території України.

Після чого Байден звинуватив путіна у «відкритих ядерних погрозах Європі». У Білому домі не спостерігають готовності росії до застосування ядерної зброї. Водночас США кажуть, що докладно пояснили москві «катастрофічні наслідки», з якими вона зіткнеться.

Що відбувається під час ядерного вибуху і як діяти в разі атаки читайте тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!