В Україні пропонують скасувати відстрочку від мобілізації деяким студентам

6437 0
В Раду внесли відповідний законопроєкт.
фото умовне

фото умовне

В Раду внесли законопроєкт про скасування відстрочки від мобілізації для студентів старше 30 років, які здобувають не послідовну вищу освіту або другу й більше. Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Зокрема, у законопроєкті пропонують додати кілька абзаців до статті 23 закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»:

Читайте також: Чи будуть зміни до мобілізації. Пояснення

«Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також: здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які за денною або дуальною формами здобуття освіти здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній Законом України "Про освіту", якщо навчання було розпочато не пізніше року досягнення здобувачем освіти 30-річного віку, а також докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти...», – йдеться у законопроєкті.

У разі прийняття закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте також: Хто з чоловіків з 1 вересня зможе виїхати за кордон. Пояснення

Нагадаємо, народний депутат і представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський вважає, що отримувати відстрочку від мобілізації мали б люди, які здобувають вищу освіту вперше, а не ті, хто здобуває другу чи третю вищу освіту. 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!