В Україні запровадять електронне посвідчення ветерана

1191 0
Е-посвідченням зможуть скористатися ветерани війни, постраждалі учасники Революції гідності.
Фото: sud.ua

Фото: sud.ua

В Україні запровадять електронні посвідчення для ветеранів, які з'являться у додатку «Дія». Ухвалення відповідного законопроєкту №5694 у другому читанні підтримали 310 народних депутатів.

Читайте також: Пенсіонери зможуть витратити тисячу за вакцинацію на купівлю ліків

Е-посвідченням зможуть скористатися ветерани війни, постраждалі учасники Революції гідності, а також люди, на яких поширюється закон «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Відповідно до закону, електронне посвідчення ветерана міститиме унікальний електронний ідентифікатор (QR-код, штрих-код, цифровий код) – саме він і забезпечуватиме перехід за посиланням на відповідний запис у Єдиному держреєстрі ветеранів війни.

В особистому кабінеті «Дія» можна буде переглянути дані про статуси та пільги, а також замовити ту чи іншу соціальну послугу зі смартфона.

Читайте також: Вже не треба крутити головою. Як тепер отримати ковід-сертифікат у Дії

Такі сервіси стануть доступними для понад мільйона ветеранів — як учасників війни на Донбасі, так і тих, хто брав участь у бойових діях на території інших держав. А також для членів родин загиблих військових.

Нагадаємо, що з 1 грудня на порталі «Дія» Міністерство цифрової трансформації розпочало бета-тестування декларування місця проживання. Записатися на бета-тест можна вже зараз.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!