В Україні почали збір коштів на ремонт Миколаївського костелу, в якому вчора сталася пожежа

1009 0
Відновлення будівлі коштуватиме десятки мільйонів гривень.

В Україні почали збір коштів на відновлення костелу святого Миколая й духовного органу, які горіли учора, 3 вересня. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. 

Читайте також: У Києві горів Костел святого Миколая. Фото, відео 

«Пожежа в Костелі святого Миколая об’єднала українців. З усієї країни отримуємо повідомлення та дзвінки з пропозиціями допомоги», – зазначив він у своєму каналі у Телеграм. 

Міністр також додав, що повне відновлення костелу коштуватиме десятки мільйонів гривень. Так само, як і відновлення органу.

Про початок збору коштів попередньо йшлося на сторінці українського підприємця і співзасновника інтернет-магазину «Розетка». Він заявив, що магазин виділить на ремонт один мільйон гривень. 

Долучитися до допомоги можна за реквізитами: 

ЄРДПОУ: 055509524

ІПН: 055095226553

Р/р UA 893003460000026006016844102 (Акціонерне товариство «Альфа-Банк» в м.Києві.

Призначення платежу: Благодійна допомога на реставраційні роботи

Нагадаємо, що пожежа у костелі святого Миколая сталася вчора, 3 серпня. Під час пожежі згорів духовий орган — це був єдиний діючий такий інструмент в Європі.

СТало відомо, що під час репетиції музиканти відчули запах диму. І на запах йшли до приміщення, де знаходяться інженерні мережі, які забезпечують роботу органу. Відкривши двері побачили задимлення

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!