Від учора на Львівщині 5 разів лунала повітряна тривога. Звідки була загроза

1645 0
На Львівщині небезпека не справдилася.
Умовне фото

Умовне фото

Вранці 2 серпня у Львові двічі пролунала повітряна тривога – о 7.30 та о 8.17 год. Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, в усіх випадках загроза ракетного удару на Львівщині не підтвердилася.

Зазначимо, що вчора, 1 серпня, тривога була тричі. Тоді у Повітряних силах ЗСУ зазначали, що небезпека була пов’язана з активністю МіГ-31К.

Сьогодні вранці тривога у Львові та загалом в Україні була пов’язана також зі зльотом МіГ-31К ПКС рф з аеродрому Саваслейка. Небезпека була для всієї країни, повідомляли у Повітряних силах.

Під час другої тривоги вранці 2 серпня, яка на Львівщині пролунала о 8.17 год, також попереджали, що зафіксовано зліт МіГ-31К з аеродрому Саваслейка.

Читайте також: Актуальна карта бойових дій та звільнених територій України

На Львівщині небезпека не справдилася. Водночас додамо, що у ніч на 2 серпня російські окупаційні війська атакували Україну іранськими ударними безпілотниками «Shahed-136/131». ЗСУ вдалося знищити 23 БпЛА.

«Пуски «шахедів» здійснювались із трьох напрямків – Курськ, Приморсько-Ахтарськ (рф), Чауда (Крим). Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 23 ударних БпЛА. Більшість «шахедів» знищено на Київщині та Одещині. На жаль, частина запущених ворогом дронів уразила портову інфраструктуру в Одеській області. Щодо наслідків удару повідомлять місцеві адміністрації», – додали в Повітряних силах ЗСУ.

Нагадаємо, що на карті DeeрState Map відображається актуальна карта із даними про звільнені та окуповані території України. Оновлюємо інформацію щодня тут

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!