Відкриття ялинки, зрив впровадження е-квитка та міська електричка у Львові. Головне за добу

1380 0
Коротко розповідаємо про важливі події минулої доби.
Фото: znaj.ua

Фото: znaj.ua

На площі біля Львівського театру опери та балету відкрили головну ялинку міста. Цьогоріч вона особлива, адже на ній можна побачити близько 80 ромбів розміром 40 на 50 см. А світиться дерево жовто-білими кольорами – м’яке жовте світло, яке розбавляється білими вогниками. Також у центрі міста запрацював Різдвяний ярмарок, де можна придбати сувеніри та посмакувати смаколиками та гарячими напоями.

Читайте також: Новий Рік та Різдво у Львові. Повна програма святкових заходів

Львів долучили до державної програми «City Express». Місто може отримати можливість впровадити міську електричку, яка мала б значно розвантажити місто від приватного транспорту та забезпечити зручне сполучення між різними районами. Тvoemisto.tv з’ясувало, за яким маршрутом може курсувати електричка та що потрібно, аби втілити цей проєкт.

У Львові чиновники і депутати сваряться через кошти на впровадження електронного квитка. Процес його запуску може затриматися ще на кілька місяців. На це потрібно 400 мільйонів гривень та ще понад 300 мільйонів треба закласти на компенсацію перевізникам пільгових перевезень. Детальніше читайте у новині.

У клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у Львові планують збудувати новий хірургічний корпус. 17 грудня виконком затвердив видачу містобудівних умов і обмежень на нове будівництво. Нагадаємо, що наступного року тут планують відкрити відділення трансплантації кісткового мозку.

Читайте також: Львівські медики врятували життя онкохворій дівчинці, ввівши їй укол за 3 млн грн

Слідчі встановили підозрюваних у порушенні норм убезпечення дорожнього руху, які спричинили смерть 10-річного хлопчика у Львові. Двом працівникам комунального господарства повідомили про підозру. Йдеться про випадок, коли  через незакріплений люк на вул. Зеленій у Львові загинув 10-річний хлопчик. 

Сьогодні, 18 грудня для проїзду відкриють відремонтовану вулицю С. Бандери. Проте доробляти її ще будуть наступного року. В неділю, 19 грудня вулицею також запустять громадський транспорт.

Львівщина завоювала 4 номінації у головній туристичній премії року Ukraine Tourism Awards 2021. Цьогоріч в області звання найкращих отримали природний парк, туроператор і заміський комплекс, також готель на Львівщині став відкриттям року.

Гарних Вам вихідних!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!