Київ

Власники ресторану попросили. У поліції пояснили, як на Січових Стрільців раптово з’явився наземний перехід

933 0
Перехід дійсно зробили на прохання представників ресторану «Аляска»
Фото: "Пасажири Києва"

Фото: "Пасажири Києва"

Представники ресторану «Аляска» звернулись до Патрульної поліції Києва з проханням зробити перехід і його зробили. Про це дізнались активісти ГО «Пасажири Києва».

«Після публікації інформації про новий перехід ми отримали деталі, які дуже насторожують. Представники ресторану "Аляска" вийшли на когось в Патрульній поліції з бажанням зробити перехід. Поліція послухала ресторан і приписом «нагнула» комунальників, щоб вони демонтували частину паркану. Без будь-яких обговорень», - йдеться у повідомленні.

«Пасажири Києва» опублікували відповідний документ, у якому Патрульна поліція вимагає, аби комунальні служби зробили перехід. Документ вимагав, аби протягом 30 днів комунальники знесли кілька секцій огорожі і нанесли розмітку.

При цьому перехід зроблено із порушенням ДБН, за нормами якого нерегульований перехід через 2 і більше смуг в одному напрямку може бути облаштований лише з острівцем безпеки. Як на інших переходах по вулиці.

Водночас, як повідомляють активісти, розмітку на дорозі комунальники не наносили і знаки не встановлювали. Це зробили підрядники ресторану.

«Виявляється "телефонне право" в поліції Києва працює ефективніше за будь-які норми, робочі наради та громадські обговорення», - наголошують «Пасажири Києва».

«За організацію дорожнього руху в місті відповідно до законодавства відповідає міська влада (розроблює схеми ОДР), а не патрульна поліція (яка її лише погоджує). І цей поганий прецедент потрібно зупиняти вже зараз, доки організацією дорожнього руху не почали замість місцевої влади займатись ресторани, бари і торговельні центри», - додали активісти.

Нагадаємо, зазвичай появі нових регульованих чи нерегульованих переходів у Києві в більшості випадків передує складна і тривала робота громадськості. Як повідомили у КМДА протягом 2024 року в Києві планують облаштувати п’ять наземних переходів, які дублюватимуть підземні. При цьому кілька з них планували зробити ще минулого року. А, наприклад, наземний перехід на бульварі Тараса Шевченка біля станції метро «Університет», про стоврення якого просили кияни, так і не з’явився, оскільки Патрульна поліція Києва відхилила його проєкт.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!