Київ

Водійка діяла правомірно: у Департаменті транспорту КМДА відреагували на скандал з велосипедом в тролейбусі

2278 0
Раніше у «Київпастранс» коментували законність дій водійки.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У Департамент транспортної інфраструктури заявили, що пасажир має перевозити в наземному громадському транспорті велосипед тільки в розібрану вигляді. Про це йдеться у відповіді на запит депутатки Ксенії Семенової.

Так у Департаменті відреагували на відео, де водійка тролейбуса у грубій формі виганяла юнака з велосипедом із салону та відмовлялася продовжувати рух.

У відповіді йдеться, що у тролейбусі перевозився нескладений велосипед і це є порушенням правил. Тому водійка мала право вимагати від пасажири їх дотримуватися – її вимога була правомірною.

При цьому у правилах немає пояснення, як правильно перевозити велосипед і що означає «розібраний стан». Отже, ця «шпарина» у правилах дає можливість трактувати «розібраний стан»  по-різному.

«З водієм, яка працювала на тролейбусному маршруті №37, та іншими водіями громадського транспорту КП «Київпастранс» проведено відповідну роботу щодо безумовного дотримання правил користування міським наземним пасажирським громадським транспортом», – йдеться у відповіді.

Те, що водійка тролейбуса діяла за правилами, коли вимагала від підлітка, який хотів провезти велосипед, вийти, раніше коментували в «Київпастранс». Водночас з нею провели профілактичну бесіду щодо того, як вона спілкувалась із пасажиром. 

Нагадаємо, у київському тролейбусі №37 водійка та пасажири цькували 13-річного хлопця, який перевозив велосипед, вимагаючи покинути салон. Хлопець вирішив скористатись громадським транспортом, оскільки у його велосипеда були спущені колеса. Він не заважав велосипедом іншим пасажирам.

Жінка посилалася на правила перевезення, згідно з якими велосипед можна перевозити лише в розібраному вигляді. Водночас у правилах, затверджених 2019 року, не пояснюється, що таке розібраний вигляд.

Дізнавшись про інцидент,  засновник veliki.ua Олексій Кушка знайшов хлопця у соцмережах і подарував йому велосипед.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!