Володимир Зеленський пропонує звести на кордоні з Польщею меморіал примирення

2612 2
Цю ідею він озвучив у Варшаві на зустрічі з Анджеєм Дудою.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Сьогодні, 31 серпня, президент Володимир Зеленський перебуває у Варшаві на зустрічі з польським колегою Анджеєм Дудою. Він запрошений на заходи до 80-річчя з початку Другої світової війни.

Під час пресконференції у Варшаві президент України озвучив ідею побудувати на українсько-польському кордоні меморіал примирення. Також він планує скасувати мораторій на пошукові роботи на польських похованнях в Україні. Про це повідомляє офіс президента.

Читайте також: Блаженніший Святослав про те, як порозумітися українцям і полякам

«Я готовий розблокувати отримання дозволів на проведення пошукових робіт в Україні, а польська сторона опоряджає українські місця пам’яті в Польщі. Запропонував Президенту Дуді спорудити на кордоні України та Польщі спільний меморіал примирення», – каже Володимир Зеленський.

Відтак, президенти України та Польщі домовились оновити й перезавантажити двосторонню робочу групу з вирішення історичних питань, що працюватиме під патронатом їх обох.

«Наша спільна історія багата на приклади, якими треба пишатися. Водночас ми не заплющуємо очі й на спільні трагічні сторінки», – додає Володимир Зеленський.

У свою чергу Анджей Дуда зазначає, що обидві сторони хочуть нормалізації відносин у питанні історичної пам’яті.

Фото: офіс президента


Читайте також:
1 Вересня, 2019 19:10
666 ... най проконсультується в отого суччого "яйця" , що треба будувати на кордоні ... а треба -- "стіну" ... бо що можна заробити на такому об'єкті як якийсь меморіал ? ... Слава Україні ! ...
1 Вересня, 2019 10:25
666 ... (мені) цікаво б почути , що з цього приводу думає "андрій міщенко" ... бо отакі дії із "перезавантаження" історії завжди ро[***] НЕ для відновлення-встановлення отої "історичної правди" ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!