Ворожа атака з Чорного моря та Білорусі. Як минула доба на Львівщині

24768 0
У Львівській області розселили ще близько 1500 людей.
Фото: mtourism.com.ua

Фото: mtourism.com.ua

Сирени. За добу на Львівщині сирени двічі сповіщали про повітряну тривогу. Була загроза ракетного удару з акваторії Чорного моря та з літаків з території Білорусі. Про це повідомляє очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, військові докладають великих зусиль, щоб оперативно передати інформацію про загрозу, а також тримають оборону і дають відсіч. Завдання мирних жителів – дотримуватись інструкцій під час повітряної тривоги, бо це рятує життя.

Читайте також: На Львівщині вимушеним переселенцям виплатять по 80 доларів одноразової допомоги

Розселення переселенців. У Львівській області розселили ще близько 1 500 людей. Від початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну – 279 тисяч. Приблизно така ж кількість людей поселилась у приватному секторі області самостійно.

Перетин кордону. На всіх переходах Львівщини кордон на виїзд за добу перетнули 18 тисяч осіб.  Повернулись в Україну за добу 22 тисячі громадян.

Читайте також: Ще одна громада на Львівщині вийшла з УПЦ Московського патріархату

Підозрілі звернення. Поліція опрацювала 1006 звернень щодо підозрілих людей та об’єктів.

Нагадаємо, що Львів готується будувати житло для переселенців. Якщо держава змінить підхід до оподаткування, і посилить децентралізацію, тоді міста зможуть взяти це на себе, за інших обставин будівництво житла для людей з обстріляних росією регіонів ляже на плечі держави. У Львівській міській раді розглядають декілька ділянок під будівництво модульного житла для переселенців. Йдеться про землю на 12 га на вул. Величковського в Рясному, 2 га на вул. Тракт Глинянський, а також 8 га у Дублянах. Детальніше про те, як війна змінить будівельну галузь, читайте в інтерв'ю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!