Загиблі від рук російських військових і дефіцит бензину. Головні події дня у Києві

753 0
Дайджест новин за 29 квітня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Жертви нічних обстрілів 

Під завалами будинку в Києві, в який 28 квітня влучила ракета, рятувальники виявили тіло загиблої Віри Гирич, яка була журналісткою «Радіо Свобода». Крім того, чотирьох людей госпіталізували.

Безпекова ситуація

У Київській військовій адміністрації закликають студентів, жінок з маленькими дітьми, людей похилого віку ще не повертатися у столицю. Міська влада зазначає, що загроза для Києва не зникла, що підтверджують вчорашні ракетні удари.

Читайте також: Ціна на газ для населення залишиться без змін 

Паралельно містян просять утриматись від відвідування кладовищ на період дії воєнного стану, зокрема, під час поминальних днів.

Транспорт 

На час колійних робіт по перегону Борщагівка-Почайна у п'ятницю та суботу графік декількох рейсів київської кільцевої електрички зазнає змін. На 8 хвилин пізніше відправлятимуться 5 поїздів зі станції Святошин. Відповідно, на 7 хвилин пізніше буде відправка з Дарниці. 

Паралельно столична влада закликає киян, зокрема, водіїв, не пересуватися містом приватним автотранспортом без нагальної потреби через брак палива. 

Також перша віцепрем’єр-міністерка Юлія Свириденко заявила, що дефіцит пального на АЗС протягом тижня мають розв’язати завдяки законтрактованим обсягам на території Західної Європи, але ціни дещо зростуть. Вона констатувала, що цього тижня утворився тимчасовий відчутний дефіцит пального на АЗС в окремих регіонах України. 

Комунальні послуги 

З понеділка, 2 травня, сервісні центри «Центру комунального сервісу» вестимуть особистий прийом споживачів в усіх районах Києва. Особистий прийом здійснюватиметься з понеділка до п’ятниці з 10:00 до 15:30.

Читайте також: У Бородянці виявили ще два масові поховання

Міжнародні відносини 

Посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс повідомила про своє повернення до Києва. 

Київська область

У п’ятницю, 29 квітня, у Київській області на трасі М-07 Київ-Ковель-Ягодин в районі Гостомеля звели переправу через річку Ірпінь. 

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив рішення про те, що ціни на газ для людей залишаються без змін. Пільгова ціна буде діяти також для підприємств, які виконують важливі  функції для забезпечення обороноздатності держави.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!