Київ

Парк, паркінг і росіяни. Земельна комісія підтримала проєкти рішень про припинення оренди ділянок в Києві росіянами

719 0
Тепер рішення за Київрадою.

Земельна комісія Київради на засіданні 19 квітня приняла низку рішень. Зокрема, пропонує депутатам розірвати договори оренди ділянок на Володимирському узвозі, яку хоче забудувати росіянин та під російським посольством. Про це повідомляє пам'яткоохоронний хаб «Цегла».

Так, комісія підтримали проєкт рішення про розірвання договору оренди будівлі Посольства російської федерації, що на Повітрофлотському проспекті. За - 21 голос. Раніше повідомлялося, що Київська міська рада може забрати земельну ділянку у посольства росії, що розташоване за адресою Повітрофлотський проспект, 27. таке рішення обумовлене заявою МЗС України про розірвання дипломатичних відносин з рф, а також повномасштабним вторгненням росії до України.

Також земельна комісія підтримала проєкт рішення про розірвання договорів оренди ділянок, за адресами: Володимирський узвіз, 2 та 4. Проєкт підтримало 20 з 21 зареєстрованого депутата.

Нагадаємо, на Володимирському узвозі, 4 та 6 російсько-литовський бізнесмен Дмитро Буряк хоче спорудити ТРЦ з готелем. У закинутих будівлях «Київських мінеральних вод», розташованих на цій ділянці, поступово почав зникати дах.

Окрім цього, земельна комісія Київради підтримала можливість будівництва багаторівневого паркінгу на вулиці Прирічній, що на Оболоні. За таке рішення проголосувало 16 з 21 присутнього депутата. Заступник голови КМДА В'ячеслав Непоп переконував депутатів, що без паркінгу на Оболонський район чекає транспортний колапс. Він запевняв, що будівництво буде здійснюватися за рахунок «донатів меценатів». За його словами, це ті самі люди, які дали кошти на будівництво мосту поруч (раніше це була СтолицяГруп Владислави Молчанової, а тепер це Метрополія Парижу). Примітно, що раніше повідомлялось, що на паркінг витратять 120 мільйонів гривень міського бюджету. Проти будівництва виступають активісти Парку Почайна.  

Ще одне рішення: земельна комісія підтримала проект рішення про створення парку загального користування на Совських ставках.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!