Новини
  • Дороги Львівщини розчистили від снігу Дороги Львівщини розчистили від снігу З сьогоднішнього ранку рух на автодорогах області забезпечено.
  • Львів Львів'яни можуть отримувати інформацію про громадський транспорт на Картах Google Функція "Громадський транспорт" на Картах Google допоможе отримати інформацію про маршрути та зупинки громадського транспорту. Відтепер вона стала доступна у 15 найбільших містах України.
  • У Львові затори на більшості магістральних вулиць У Львові затори на більшості магістральних вулиць Сьогодні ввечері у Львові сильні автомобільні корки на більшості вулиць в центрі міста. Про це повідомляє журналіст "Твого міста".
  • У Львові зросли ціни на хліб У Львові зросли ціни на хліб У лютому цього року на 3,5 % зросла ціна на соціальні сорти хліба.
  • У центрі Львова великий затор У центрі Львова великий затор Сьогодні у центральній частині міста практично паралізований рух транспорту.
  • Перелік продуктів, які потрібно споживати щодня Перелік продуктів, які потрібно споживати щодня Щоб забезпечити повноцінне функціонування та здоров'я організму, щоденний раціон повинен бути різноманітним та багатим.
  • У Львові проблеми з викликом таксі У Львові проблеми з викликом таксі Як повідомляють "Твоєму місту" читачі, в місті практично не можливо викликати таксі. Так, вчора, 15 березня в кінці дня більшість таксоперевізників Львова повідомляли, що не працюють взагалі, або ж зможуть подати авто не раніше ніж за 5-7 годин.
  • У Львові транспортний колапс у зв У Львові транспортний колапс у зв'язку з снігопадом Львів’ян просять пересідати на громадський транспорт, який не їздить. Люди йдуть пішки Мешканців Львова просять користуватись громадським транспортом та обмежити поїздки приватним авто. Про це ІА ZIK повідомили у прес-службі ЛМР.
  • Перелік помилок, які допускають при зберіганні їжі в холодильнику Перелік помилок, які допускають при зберіганні їжі в холодильнику Сучасна промисловість пропонує нам широкий вибір як самих холодильників, так і пакувальних матеріалів, що продовжують термін зберігання харчової продукції, проте, незважаючи на це, нерідко доводиться витягувати з холодильника зіпсовані продукти і викидати їх.
  • В Україні вводять спецмито на імпортні автомобілі В Україні вводять спецмито на імпортні автомобілі Ввозити нові автомобілі в Україну, незалежно від країни їх походження, стане дорожче.
  • Львів Львів'яни зможуть побачити ікони на тканині у музеї Шептицького У національному музеї у Львові представили сакральні твори XVII-XVIII століть і відреставровану плащаницю XV століття
  • Перелік пільг, на які мають право багатодітні сім Перелік пільг, на які мають право багатодітні сім'ї Сім’я, яка належить до категорії багатодітних, має право на пільги в оплаті житлово-комунальних послуг, які відшкодовують з коштів державного бюджету.
  • Як у Львові придбати квиток на потяг без черги? Як у Львові придбати квиток на потяг без черги? Кілька корисних порад, які потрібно знати пасажиру Укрзалізниці для комфортного подорожування.
  • У центрі Львова на драбині читали вірші про весну і любов У центрі Львова на драбині читали вірші про весну і любов Вірші про весну і любов читали у Львові 8 березня біля пам'ятника Діані на площі Ринок. Львів'яни ділились віршами, емоціями та ораторськими здібностями, повідомили "Твоєму місту" організатори.
  • Львів Львів'яни побачать "Останню іскру життя" Фільм іспаського режисера Алекса де ла Іглесіа "Остання іскра життя" львів'яни зможуть переглянути 12-14 березня у Львівському палаці мистецтв.
  • Зубну щітку необхідно міняти хоча б раз на три місяці Зубну щітку необхідно міняти хоча б раз на три місяці Щітка, яка чистить зуби, може стати домівкою для більше ста мільйонів бактерій, зокрема кишкової палички, стафілококів, стрептококів і грибка роду Candida.
  •  У Львові побільшало місця для паркування авто У Львові побільшало місця для паркування авто Міська рада Львова збільшила кількість місць для паркування автомобілів.
  • Складено список продуктів, які небезпечно вживати в їжу Складено список продуктів, які небезпечно вживати в їжу Експерти склали список найшкідливіших продуктів, споживання яких може завдати організму людини серйозної шкоди.
  • У Львові пройде українсько-польська гастрономічна дуель У Львові пройде українсько-польська гастрономічна дуель Перша післявоєнна українсько-польська гастрономічна дуель, ярмарок галицьких продуктів та тематична науково-практична конференція – ці та інші заходи відбудуться у рамках Міжнародного форуму «Галицька кухня: славні традиції, велике майбутнє».
  • Американський віолончеліст Фред Лонберг-Хольм виступить у Львові Американський віолончеліст Фред Лонберг-Хольм виступить у Львові Один із топових музикантів вільної імпровізаційної сцени світу завітає в Україну в рамках програми фестивалю електроакустичної музики Vox Electronica.
  • Перелік продуктів, що стимулюють активність мозку Перелік продуктів, що стимулюють активність мозку Пожива для мозку може бути не тільки інтелектуальною, а й фізичною. Деякі продукти мають здатність поліпшувати мозкову активність, запобігають старінню і забезпечують мозку здоров'я.
  • Побачив світ п Побачив світ п'ятий альбом Павла Табакова Колишній львів'янин, переможець телепроекту «Голос країни», Павло Табаков, випустив п’ятий студійний альбом під назвою «Мій світ».
  • У Львові відбудуться жіночі автоперегони У Львові відбудуться жіночі автоперегони Представниць прекрасної статі незалежно від віку, професії та рівня керування автомобілем запрошують позмагатися у традиційних жіночих автоперегонах «Ралі Пань»
  • У Львівській опері презентуватимуть «Проект Івасюк» У Львівській опері презентуватимуть «Проект Івасюк» Мистецько-музичну подію «Проект Івасюк» глядачам покажуть 4-5 березня на сцені Львівської опери.
  • На авторинку лідирують японські виробники На авторинку лідирують японські виробники Рейтинг найкращих автомобільних брендів за версією американського журналу Consumer Reports у 2013 році очолили авто преміум-класу Toyota Motor – Lexus.
  • Львів’янам презентуватимуть російський концептуальний живопис Львів’янам презентуватимуть російський концептуальний живопис Виставку російського художника-провокатора Васі Ложкіна відкриють сьогодні, 28 лютого, о 19:00 у музеї сучасного мистецтва «САЛО».
  • Останні години понтифікату Бенедикта XVI транслюють наживо. ВІДЕО Останні години понтифікату Бенедикта XVI транслюють наживо. ВІДЕО Сьогодні останні години понтифікату Бенедикта XVI транслюватимуть у прямому ефірі. Про це повідомив директор Ватиканського телебачення монсеньйор Едоардо Марія Вігано, який вважає, що від'їзд Бенедикта XVI у Кастель Гандольфо стане історичним моментом.
  • "Океан Ельзи" презентував відео на пісню "Обійми" "Океан Ельзи" презентував відео на пісню "Обійми" Музиканти завершили зйомки кліпу на першу пісню з нового альбому
  • Укравтодор каже, що залатав 91% ям на дорогах Укравтодор каже, що залатав 91% ям на дорогах Ямковість на 91% основних доріг загального користування державного значення станом на 26 лютого ліквідовано.
  • Львівських дітей запрошують на школу анімації Львівських дітей запрошують на школу анімації Діти молодшого шкільного віку, які вміють малювати та усі охочі зможуть спробувати себе у ролі мультиплікатора та протягом місяця створюватимуть дитячий анімаційний фільм
  • Березневий репертуар театру "Воскресіння" Березневий репертуар театру "Воскресіння" Львівський академічний театр "Воскресіння" запрошує шанувальників відвідати вистави весняного репертуару. Про це "Твоє місто" повідомили у театрі.
  •  На Львівщині знизились ціни на продукти харчування На Львівщині знизились ціни на продукти харчування Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у грудні 2012 року, порівняно з попереднім місяцем знизилися на 0,4%, а в січні 2013 року, порівняно з груднем, – на 0,2%. Про це повідомляють в прес-службі ЛОДА з посиланням на обласне управління статистики.
  • Щоб уникнути ДТП, на Пасічній у Львові встановлять світлофор Щоб уникнути ДТП, на Пасічній у Львові встановлять світлофор У Львові на вулиці Пасічній, де минулого тижня машина в’їхала у зупинку, таки встановлять світлофор. У неділю за кілька метрів автівка там же знесла електроопору.
  • Львів Львів'ян просять подарувати книги бездомним Приносьте книжки у бібліотеку для бездомних. Збір художньої літератури для оновлення читальні проводить Львівський Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян.
  • Вартість проїзду у львівських маршрутках не зросте до травня Вартість проїзду у львівських маршрутках не зросте до травня Перевізники Львова зачекають з підвищенням тарифів до травня. До цього часу робоча група, яку створили минулого тижня, має вивчити обгрунтуваність підвищення тарифів за проїзд у маршрутках і подати пропозиції керівництву міста, пишуть львівські новини онлайн. Також комісія має розробити заходи щодо контролю якості обслуговування пасажирів та виконання умов договорів на перевезення, укладених з Львівською міськрадою.
  • У Львові можуть відкрити курортно-туристичний офіс Криму У Львові можуть відкрити курортно-туристичний офіс Криму Рада міністрів Автономної Республіки Крим має намір створити Кримський курортно-туристичний офісу у Львові. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА із посиланням на заступника директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму ЛОДА Оксану Погорілко.
  • Танці знімають стрес та лікують депресію Танці знімають стрес та лікують депресію Вчені знайшли нове підтвердження того, що танці не тільки корисні для фізичного здоров‘я людини, вони і мають позитивний вплив на душевне здоров’я. Найбільш ефективно позбавляють від стресу та занепокоєння уроки танго.
  • У Львові ожеледиця. Водіїв закликають бути обережними У Львові ожеледиця. Водіїв закликають бути обережними За прогнозами синоптиків, сьогодні, 26 лютого на дорогах Львова та області – ожеледиця. У зв'язку із цим водіїв просять бути надзвичайно обережними за кермом.
  • Що робити при пожежі у маршрутці? Що робити при пожежі у маршрутці? 22 лютого на вулиці Стрийській, 274 поблизу львівського автовокзалу загорілась маршрутка №1004 (площа Петрушевича – село Сокільники). Спалахнув моторний відсік автобуса «Газель». В салоні перебувало десятеро людей, які організовано покинули автобус і допомогли водієві загасити полум’я. Ніхто з пасажирів не постраждав, лише водій, намагаючись загасити полум’я, отримав опіки.
  • Як львів Як львів'янам отримати надбавку на догляд за дитиною-інвалідом? Управління соціального захисту Львівської міської ради повідомляє, що наказом Міністерства охорони здоров’я України №430 від 11.06.2012 затверджено нову форму довідки №080-1/0 про потребу дитини (дитини-інваліда) у домашньому догляді.
  • Названо найпопулярніші авто серед українців Названо найпопулярніші авто серед українців Найпопулярнішим авто в Україні несподівано стала Skoda Octavia, потіснивши корейський Hyundai Accent, який довго лідирував у рейтингу симпатій українських водіїв.
  • Куди львів Куди львів'янам скаржитись на роботу маршруток? У Львові офіційно працюють 5 фірм, що займаються громадськими перевезеннями. Саме вони несуть першочергову відповідальність за стан, зовнішній вигляд і відповідність угодам маршрутних транспортних засобів та водіїв.
  • Як уникнути шахрайства з автоцивілкою? Як уникнути шахрайства з автоцивілкою? Різке зростання кількості незаконних претензій на отримання виплат очікується в сегменті обов´язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників (ОСЦПВ).
  • Як допомогти людині, яка провалилася під лід? Як допомогти людині, яка провалилася під лід? Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації звертається до мешканців області з проханням утриматись від переходу водойм по льоду. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.
  • Які продукти допомагають прокинутись вранці? Які продукти допомагають прокинутись вранці? Недавнє дослідження показало, що люди, які відчувають хронічну втому, мають більш низький рівень вітаміну D, ніж ті, хто зрідка відчуває себе млявим днем.
  • Скрябін написав пісню про Львів Скрябін написав пісню про Львів У вівторок, 19 лютого на офіційній сторінці групи "Скрябін" у соціальній мережі Facebook було повідомлено про те, що гурт записує пісню про Львів. А вже вчора, 21 лютого, композиція, що може стати новим хітом, потрапила у мережу.
  • На перехресті Пасічна-Китайська встановлять знак обмеження швидкості На перехресті Пасічна-Китайська встановлять знак обмеження швидкості У Львові на вулиці Пасічній в районі вул. Китайської встановлять дорожній знак щодо обмеження швидкості руху транспортних засобів 40 км/год. Про це повідомив голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський.
  • Львів Львів'ян запрошують на вечірку "Добрий Швейк" Відважних і веселих, усіх, хто любить пригоди і чеський гіркий напій так само, як бравий вояка Швейк, запрошують 23 лютого в ресторан імпровізацій Грушевський cinemajazz на вечірку «Добрий Швейк».
  • У Львові відновлять подвір’я п У Львові відновлять подвір’я п'яти довоєнних будинків Інститут міста разом з Інститутом розвитку міста (Краків) реалізовуватиме проект, який допоможе відновити частину подвір’їв львівського району Підзамче. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • У Львові буде ще один шоколадний музей У Львові буде ще один шоколадний музей Цього року у Львові організатори VI Національного Свята Шоколаду планують відкриття «Львівського шоколадного музею». У 5-поверховій будівлі музею будуть представлені різноманітні шоколадні експонати - від шоколадних мініатюр львівських будівель та пам’яток до 200- кілограмового шоколадного Лева та 3-метрового «Шоколадного годинника».
  • Як правильно харчуватись в офісі? Як правильно харчуватись в офісі? Якщо ви вирішили харчуватися правильно і щодня носити з собою їжу в офіс, це ще не означає, що ви все робите правильно. Є кілька правил, яких слід дотримуватися для досягнення бажаного результату.
  • ДАІ просить водіїв замінити старі права ДАІ просить водіїв замінити старі права Термін дії водійських посвідчень зразка СРСР закінчується 1 січня 2014 року. Для заміни посвідчень старого зразку їх власникам потрібно подати до реєстраційно-екзаменаційних підрозділів ДАІ пакет необхідних документів.
  • Вхід на Личаківський цвинтар подорожчає Вхід на Личаківський цвинтар подорожчає Вхід до державного історико-культурного музею-заповідника "Личаківський цвинтар подорожчає на 50%. Відповідний дозвіл своїм рішенням надав засіданні виконкому Львівської міськради.
  • Ями на львівських трасах лататимуть до травня Ями на львівських трасах лататимуть до травня Відповідальне за стан доріг України відомство (Укравтодор) планує завершити в цілому ямковий ремонт доріг країни приблизно до 1 травня нинішнього року, заявив перший заступник голови Укравтодору Микола Мездрін.
  • Змінено оплату штрафів за порушення правил дорожнього руху Змінено оплату штрафів за порушення правил дорожнього руху Змінено процедуру оплати штрафів за порушення правил дорожнього руху. Про це повідомляє Держказначейство.
  • Як виготовити закордонний паспорт? Як виготовити закордонний паспорт? З 1 січня функція з виготовлення паспортів для виїзду громадян України за кордон передані до Державної міграційної служби України. На гарячу лінію ГУ ДМС України у Львівській області та її районних підрозділів надходить чимало запитань, які потребують роз’яснення. Отож, сектор організаційно-аналітичної роботи та зв’язків з громадськістю управління підготував консультацію "Як виготовити закордонний паспорт?".
  • Визначено райони Львова, в яких найчастіше крадуть авто Визначено райони Львова, в яких найчастіше крадуть авто Минулоріч у Львівській області до міліції надійшло 815 заяв про крадіжку з автомобіля. Кількість подібних злочинів щороку зростає.
  • Лише Львову гурт «Бі-2» подарує «Spirit» Лише Львову гурт «Бі-2» подарує «Spirit» Лише у Львові 17 квітня 2013 року відомий російський гурт «Бі-2» виконає концертну програму «Spirit + всі хіти». Музичні експерти назвали альбом «Spirit», випущений групою «Бі-2» в кінці 2011 року справжньою сенсацією в музичній індустрії.
  • Середземноморська кухня корисна діабетикам Середземноморська кухня корисна діабетикам Вчені виявили, що середземноморська дієта допоможе людям, які страждають від діабету, позбавитися від зайвої ваги і врегулювати рівень цукру в крові.
  • Що потрібно львів Що потрібно львів'янам для отримання допомоги при народженні дитини Відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», управління соціального захисту Львівської міської ради виплачує одноразову допомогу при народженні дитини, з коштів державного бюджету. Допомога при народженні дитини надається одному з батьків або опікуну, який постійно проживає разом з дитиною. Для отримання допомоги необхідно звернутись до відділу соціального захисту по місцю проживання (реєстрації), але не пізніше 12 календарних місяців після народження дитини, інакше допомогу не буде призначено.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!