Новини
  • Львів’ян закликають не білити дерева перед Великоднем Львів’ян закликають не білити дерева перед Великоднем Останніми днями у Львові можна помітити свіжо побілені дерева та бордюри – у такий спосіб мешканці міста готуються до Великодня. Проте у цьому немає необхідності і подібні дії навіть забороняються Правилами утримання зелених насаджень. Детальніше про те, чому не варто білити фруктові дерева навесні, розповів Tvoemisto.tv начальник управління екології та благоустрою Львівської міськради Андрій Галушка.
  • Поліція встановила особу попутника зниклого львів’янина Тараса Познякова Поліція встановила особу попутника зниклого львів’янина Тараса Познякова Співробітники поліції встановили особу попутника зниклого львів’янина Тараса Познякова, який скористався сервісом BlaBlaCar.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 19 квітня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові триває Тиждень безпеки дорожнього руху в закладах освіти У Львові триває Тиждень безпеки дорожнього руху в закладах освіти Сьогодні, 18 квітня, на базі СЗШ №90 відбулося відкриття Тижня безпеки дорожнього руху за участю представників управління патрульної поліції міста Львова. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • У Львові призначили керівника Антикорупційного бюро. Що відомо про нового керманича У Львові призначили керівника Антикорупційного бюро. Що відомо про нового керманича На офіційному сайті Національного антикорупційного бюро повідомили про призначення керівника Львівського територіального управління НАБУ. Ним став Тарас Лопушанський.
  • У Львові відкрили новий Центр надання адмінпослуг: адреса У Львові відкрили новий Центр надання адмінпослуг: адреса Для мешканців Шевченківського району відкрили новий Центр надання адміністративних послуг на вул. М. Хвильового, 14а. Подати звернення, записатись на прийом до посадовця, подати заяву на отримання адміністративної послуги, отримати результат послуги – все це доступно у новому офісі ЦНАП.
  • Сьогодні Мирослав Маринович  у Львові представить книгу спогадів. Де та коли? Сьогодні Мирослав Маринович у Львові представить книгу спогадів. Де та коли? Сьогодні, 18 квітня, у Львові відбудеться презентація книги українського правозахисника, публіциста, релігієзнавця, член-засновника Української Гельсінської групи, проректора з місії та призначення УКУ Мирослава Мариновича «Всесвіт за колючим дротом».
  • Китайці планують з Китайці планують з'єднати Львів із трьома європейськими столицями залізницею Міністерство інфраструктури України готує меморандум з найбільшим китайським інвестором для розвитку залізничного сполучення за напрямком Київ – Львів – Варшава – Берлін та Київ – Одеса.
  • Львів’ян просять допомогти врятувати від раку 3-річну дівчинку Львів’ян просять допомогти врятувати від раку 3-річну дівчинку У трирічної мешканки Івано-Франківська Вероніки Данилюк діагностували захворювання взимку 2015 року. Зараз дівчинка проходить курси хіміотерапії, наступний етап лікування – операція з пересадки кісткового мозку. Але наразі батьки не мають необхідної суми коштів і просять усіх небайдужих про допомогу.
  • Львів’ян запрошують на концерт-містерію «Страсті Христові» Львів’ян запрошують на концерт-містерію «Страсті Христові» Львів’ян та гостей міста запрошують у Вербну неділю, 24 квітня, на великопісний концерт-містерію «Страсті Христові», який традиційно проводять у Львові напередодні Великодня. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Троє спортсменів Львівщини отримали ліцензії на участь у Олімпійських іграх Троє спортсменів Львівщини отримали ліцензії на участь у Олімпійських іграх У неділю, 17 квітня, в Сербії завершився Європейській турнір Олімпійського відбору з вільної, греко-римської та жіночої боротьби, в якому українські спортсмени завоювали чотири ліцензії для участі в Іграх ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро. Володарями трьох ліцензій – представники Львівської області. Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської ОДА.
  • У Львові відкрили галерею писанок просто неба. Фото У Львові відкрили галерею писанок просто неба. Фото У рамках святкування Великодня у Львові відбудеться VІ Фестиваль Писанок. На площі Музейній біля Домініканського собору 15 квітня просто неба відкрили Галерею мистецьких писанок, де буде презентовано близько 50 авторських писанок.
  • В Україні запровадять 12-річну середню школу європейського зразка В Україні запровадять 12-річну середню школу європейського зразка Новопризначений міністр освіти Лілія Гриневич повідомила про те, що українська середня школа перейде на систему дванадцятирічного навчання європейського зразка.
  • Львів’ян запрошують придбати благодійні букети до Квітної Неділі Львів’ян запрошують придбати благодійні букети до Квітної Неділі У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, що на вулиці Театральній, 11, до Квітної Неділі розпочався доброчинний продаж букетів із вербної лози.
  • Сьогодні Владіславу Левицькому виповнилося б 31. Кілька фактів про львівського співака Сьогодні Владіславу Левицькому виповнилося б 31. Кілька фактів про львівського співака Владіслав Левицький (справжнє ім’я Василій) – український співак, народився у Львові 18 квітня 1985 року. Сьогодні співаку мало б виповнитись 31 рік, проте Владіслав Левицький загинув, внаслідок аварії, 3 липня 2015 року.
  • На вихідні у оперу: неповнолітні у Львові піднялись на дах архітектурної пам На вихідні у оперу: неповнолітні у Львові піднялись на дах архітектурної пам'ятки У неділю, 17 квітня, на даху Львівського театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької перебували неповнолітні люди. Прогнати непроханих гостей вдалось патрульним.
  • Як у Львові проходили змагання з флет-треку. Фото Як у Львові проходили змагання з флет-треку. Фото Учора, 17 квітня, у Львові, на стадіоні СКА, пройшли змагання Першого етапу чемпіонату України з флет-треку. Пропонуємо дізнатися як у місті Лева відбувається боротьба на кросових мотоциклах.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Тиждень, що минув, уже став історією. Пропонуємо пригадати, чим запам’яталися львів’янам 7 днів: із 11 по 17 квітня.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 18 квітня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • «Шахтар» проти «Динамо» зіграє на «Арені Львів» «Шахтар» проти «Динамо» зіграє на «Арені Львів» Донецький «Шахтар» вирішив провести календарний матч чемпіонату України проти столичного «Динамо» на «Арені Львів».
  • У Львові розпочав роботу Тиждень охорони пам’яток. Програма У Львові розпочав роботу Тиждень охорони пам’яток. Програма З 17 до 23 квітня в рамках проекту «Право на місто» у Львові відбудеться Тиждень охорони пам’яток, що буде складатися з низки заходів, спрямованих на налагодження суспільного діалогу та напрацювання дієвих механізмів охорони пам’яток та оновлення міста. Зокрема, Tvoemisto.tv в рамках Тижня проведе круглий стіл.
  • Які дороги Львівщини будуть ремонтувати за кошти обласного бюджету: перелік Які дороги Львівщини будуть ремонтувати за кошти обласного бюджету: перелік Постійна депутатська комісія обласної ради узгодила перелік доріг місцевого значення, які ремонтуватимуть у 2016 році. На це передбачили майже 164 млн гривень
  • Сьогодні ботанічні сади у Львові відкриють свої двері для відвідувачів Сьогодні ботанічні сади у Львові відкриють свої двері для відвідувачів Сьогодні, 17 квітня, у ботанічних садах Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться День відкритих дверей. Про це інформують в адміністрації Ботанічного саду.
  • Хто може очолити львівський «ОХМАТДИТ»: перелік претендентів Хто може очолити львівський «ОХМАТДИТ»: перелік претендентів Завершився прийом документів на конкур на заміщення посади головного лікаря комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ». Розвивати медичний заклад виявили бажання шестеро медиків, – повідомляється на головному сайті Львівської облради.
  • Львів’янин очолив Патрульну поліцію Запоріжжя Львів’янин очолив Патрульну поліцію Запоріжжя Сьогодні, 16 квітня, у Запоріжжі відбулась офіційна присяга нової патрульної поліції міста. Очолив її львів’янин Роман Пилипенко.
  • Банки можуть блокувати видачу готівки з карток при підозрілих операціях Банки можуть блокувати видачу готівки з карток при підозрілих операціях Національний банк вимагає від українських банків ретельніше проводити фінансовий моніторинг тих випадків, коли фізособа переводить гроші, що надійшли від компанії. Для фізосіб це означає, що при підозрілих операціях (наприклад, коли користувач систематично переводить великі грошові надходження від юрособи) такі операції можуть блокуватися до з'ясування деталей платежу.
  • Завтра у Львові пластуни проведуть майстер-клас із писанкарства Завтра у Львові пластуни проведуть майстер-клас із писанкарства Завтра, 17 квітня, в рамках проекту «100+4 писанки» відбудеться майстер-клас з писанкарства з майстринею Дзвінкою Загайською.
  • Куди піти на вихідні: Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні: Tvoemisto.tv рекомендує На цих вихідних у Львові передбачено чимало заходів, які будуть цікаві як любителям театру, так і спортивним уболівальникам. А також тим, хто полюбляє погуляти на свіжому повітрі, адже ботанічний сад у Львові відкриває свої двері для всіх охочих.
  • Жеребкування Ліги Європи. З ким і коли зіграє «Шахтар» на «Арені Львів» Жеребкування Ліги Європи. З ким і коли зіграє «Шахтар» на «Арені Львів» Сьогодні, 15 квітня, у швейцарському Ньоні відбулося жеребкування пар півфіналістів Ліги Європи. Свого суперника на цій стадії турніру дізнався і донецький «Шахтар», який свої єврокубкові матчі проводить у Львові.
  • Сьогодні у Львові відбувся Весняний діловий форум Сьогодні у Львові відбувся Весняний діловий форум Сьогодні, 15 квітня, до Львова на Весняний діловий форум з’їхалися власники великого та малого бізнесу, фінансисти та економісти, представники влади, щоб спільно визначити, куди слід рухатися українській економіці, які перспективні ринки відкриті для українських компаній, та які тренди в українській економіці будуть в найближчі роки.
  • Викладачі - студенти - бізнес: у Львівській політехніці говорили про проблеми освіти Викладачі - студенти - бізнес: у Львівській політехніці говорили про проблеми освіти 14 квітня 2016 року представники львівського осередку міжнародної студентської організації BEST вперше провели обговорення проблем освітньої системи Національного університету «Львівська політехніка» в європейському форматі: воркшопі, в рамках проекту під назвою Local Event on Education.
  • Наступного тижня у Львові розпочне діяти Великодній ярмарок Наступного тижня у Львові розпочне діяти Великодній ярмарок Святковий Великодній ярмарок у Львові стартує 21 квітня та триватиме до 16 травня. Відповідне рішення сьогодні, 15 квітня, прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, – повідомили у прес-службі ЛМР.
  • У Львові вшанують пам’ять Бориса Возницького. Перелік заходів У Львові вшанують пам’ять Бориса Возницького. Перелік заходів 16 квітня виповнюється 90 років від дня народження Героя України, багаторічного директора Львівської національної галереї мистецтв Бориса Возницького. У Львові до цієї дати приурочили низку урочистих заходів. Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська.
  • У Львові стартувала великодня благодійна акція. Як долучитися? У Львові стартувала великодня благодійна акція. Як долучитися? Продовжуючи добру традицію, БО «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ у рамках року Божого Милосердя проводить благодійну акцію «Великодній кошик» з метою зібрати продукти харчування на Великодні свята для малозабезпечених і багатодітних сімей Львова та області. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян запрошують на відкриття сезону зі стріт-воркауту Львів’ян запрошують на відкриття сезону зі стріт-воркауту У неділю, 17 квітня, о 15 год. на площі перед пам’ятником Т. Шевченкустартує відкриття сезону Стріт-воркаут 2016. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові  біля трамвайної зупинки на Дорошенка буде громадський простір У Львові біля трамвайної зупинки на Дорошенка буде громадський простір У Львові є зупинка на вул. Дорошенка, 9. На ній здійснюють посадку та висадку пасажирів маршрутки, а також трамваї, які курсують у центр міста. Саме позаду неї планують облаштувати новий громадський простір. Сама ж площа повинна стати зоною відпочинку для львів'ян.
  • Частині львів’ян у березні не нарахували субсидії. Куди звертатись? Частині львів’ян у березні не нарахували субсидії. Куди звертатись? ЛМКП «Львівводоканал» інформує, що у зв’язку з переходом функцій виконавця послуг від ЛКП до «Львівводоканалу», відтепер рахунки на послуги з водопостачання та водовідведення надходитимуть безпосередньо від Водоканалу. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • На вихідних у Львові стартує Тиждень охорони пам’яток. Програма На вихідних у Львові стартує Тиждень охорони пам’яток. Програма З 17 до 23 квітня в рамках проекту «Право на місто» у Львові відбудеться Тиждень охорони пам’яток, що буде складатися з низки заходів, спрямованих на налагодження суспільного діалогу та напрацювання дієвих механізмів охорони пам’яток та оновлення міста. Зокрема, Tvoemisto.tv в рамках Тижня проведе круглий стіл
  • Львів Львів'ян запрошують на роботу. Перелік вакансій Львівська облдержадміністрація потребує фахівців з організації земельних торгів. Також на роботу шукають юристів на посаду начальників та/або заступників начальників у бюро правової охорони. Про це інформують у прес-службі ЛОДА.
  • Зберегти Львів: у місті дискутуватимуть про пам’ятки архітектури Зберегти Львів: у місті дискутуватимуть про пам’ятки архітектури Як забудовують наше місто? Як зберегти історичну архітектурну спадщину Львова та які механізми дозволять впливати на недобросовісних забудовників? Про це та інше говоритимуть у понеділок, 18 квітня, під час зустрічі, організованою дискусійною платформою Tvoemisto.tv "Твоє місто Львів".
  • Порошенко у Львові насварився за перекриття вулиць і пішов на каву в кафе. Фото Порошенко у Львові насварився за перекриття вулиць і пішов на каву в кафе. Фото Президент України Петро Порошенко зробив зауваження керівникові патрульної поліції Львова за перекриття руху транспорту під час робочого візиту на Львівщину. Про це інформують у прес-службі облдержадміністрації
  • У Львові створили мобільний додаток для відстеження руху транспорту для iOS У Львові створили мобільний додаток для відстеження руху транспорту для iOS Мобільний додаток, який дозволяє слідкувати за громадським транспортом Lviv Transport Tracker відтепер став доступний і для гаджетів на операційній системі iOS. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові облаштують громадський простір біля трамвайної зупинки У Львові облаштують громадський простір біля трамвайної зупинки У центрі міста перемостять площу перед пам’ятником Т.Шевченку та облаштують громадський простір на зупинці на вул. Дорошенка. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. Стрийській Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. Стрийській У Львові у зв’язку з аварією утворився затор на вул. Стрийській у сторону центру.
  • Знати усе: авіакомпанії ЄС зможуть ділитися інформацією про пасажирів Знати усе: авіакомпанії ЄС зможуть ділитися інформацією про пасажирів Європейський парламент прийняв законопроект, що дозволяє авіакомпаніям країн Європейського союзу ділитися інформацією про пасажирів, яка збирається в ході бронювання квитків і реєстрації.
  • Як у Львові зіграв "Шахтар" проти "Браги"? Фото Як у Львові зіграв "Шахтар" проти "Браги"? Фото Учора, 14 квітня, на Арені Львів відбувся матч 1/4 фіналу Ліги Європи УЄФА. Донецький «Шахтар» зіграв проти «Браги» (Португалія).
  • Сьогодні вул Коротка у Львові закрита для проїзду транспорту Сьогодні вул Коротка у Львові закрита для проїзду транспорту За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, аварійно-відновлювальні роботи каналізаційного випуску з будинку №11 на вулиці Короткій триватимуть до 20:00 години 15 квітня.
  • Що читати? 5 рекомендацій від успішних людей Що читати? 5 рекомендацій від успішних людей Ми часто задаємося питанням щоб такого цікавого почитати, адже у сучасному різномаїтті книг важко знайти щось вартісне. Пропонуємо 5 рекомендацій книг від Любомира Хабурського (канадського підприємця, адвоката та консультанта) та Софії Опацької, декана Львівської бізнес-школи УКУ.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 15 квітня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: маєток діда Андрея Шептицького Куди поїхати на вихідні зі Львова: маєток діда Андрея Шептицького Неподалік Львова, дорогою на Самбір, серед парку стоїть покинутий маєток. Саме у ньому проживав дідусь Андрея Шептицького. Сам ж митрополит УГКЦ часто сюди навідувався в юності та полюбляв проводити час у маєтку. Й не дивно, навколишня природна ідилія та краса досі заворожують.
  • Львівських школярів запрошують на 15-хвилинні лекції про науку Львівських школярів запрошують на 15-хвилинні лекції про науку Сьогодні, 14 квітня, у Львові відбудеться наукова зустріч для школярів у форматів 15х4, де кожні 15 хв. один з лекторів розповідатиме про одне наукове явище.
  • Львів Львів'ян закликають не приносити штучні квіти на цвинтар В Україні існує традиція вшанування пам'яті померлих , кладучи на могилу вінок зі штучних квітів. Але чому церква виступає проти такої традиції та яку альтернативу пропонує парафіянам дізналося Tvoemisto.tv.
  • Завтра у Львові стартує Весняний діловий форум. Програма Завтра у Львові стартує Весняний діловий форум. Програма У п’ятницю, 15 квітня, до Львова на Весняний діловий форум з’їдуться власники великого та малого бізнесу, фінансисти та економісти, представники влади, щоб спільно визначити, куди слід рухатися українській економіці, які перспективні ринки відкриті для українських компаній, та які тренди в українській економіці будуть в найближчі роки.
  • Львів’яни у новому Кабміні. Четверо імен Львів’яни у новому Кабміні. Четверо імен Верховна рада обрала новий Кабінет міністрів, запропонованих президентом України та новим прем'єр міністром Володимиром Гройсманом. За рішення віддали голоси 239 народних депутатів.
  • Вулицю Коротку у Львові на два дні закрили для транспорту Вулицю Коротку у Львові на два дні закрили для транспорту За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, аварійно-відновлювальні роботи каналізаційного випуску з будинку №11 на вулиці Короткій триватимуть до 20:00 години 15 квітня.
  • Новим спікером Верховної Ради обрали львів Новим спікером Верховної Ради обрали львів'янина Сьогодні, 14 квітня, у Верховній Раді обрали нового спікера. На цій посаді Володимира Гройсмана змінив львів’янин Андрій Парубій.
  • Сьогодні у Львові футбольний матч. Як курсуватиме транспорт Сьогодні у Львові футбольний матч. Як курсуватиме транспорт Сьогодні у Львові на «Арені Львів» відбудеться матч 1/4 Ліги Європи, в якому донецький «Шахтар» прийматиме португальську «Брагу». Для комфорту вболівальників перед початком гри до стадіону курсуватимуть шатл-баси, які їздитимуть і після матчу.
  • У Львові створили ресурс, що дозволяє слідкувати за ремонтами біля дому У Львові створили ресурс, що дозволяє слідкувати за ремонтами біля дому Інтерактивна карта дозволяє швидко віднайти, що саме цьогоріч ремонтуватимуть чи модернізуватимуть на певній вулиці або ж у мікрорайоні за міські кошти. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Де у Львові модернізують ліфти цьогоріч? Оновлена інформація Де у Львові модернізують ліфти цьогоріч? Оновлена інформація Учора, 13 квітня, появилась інформація з приводу модернізації та відновлення ліфтів у шести районах Львова. Зокрема, мають капітально відремонтують 54 ліфти та повністю замінять ще 19. На це у міському бюджеті передбачено 21,9 млн грн.
  • Сьогодні до Львова приїжджає Президент Сьогодні до Львова приїжджає Президент Сьогодні, 14 квітня, до Львова з робочим візитом прибуде Президент України Петро Порошенко. Про це він зазначив під час виступу у Верховній Раді України.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!