Новини
  • Відтепер Львів самостійно контролюватиме будівництво у місті Відтепер Львів самостійно контролюватиме будівництво у місті Держархбудінспекція передає органам місцевого самоврядування повноваження з контролю за будівництвом на їх території. Відтепер львівська місцева влада самостійно реєструватиме й надаватиме дозвільні документи на будівництво об’єктів І-ІV категорій складності, а також перевірятиме будівельні майданчики та штрафуватиме порушників. Про це інформують у прес-службі облдержадміністрації.
  • Як надати показники лічильника за газ під час Великодніх свят Як надати показники лічильника за газ під час Великодніх свят Для того, щоб оплачувати лише за спожиті куби газу, споживачам необхідно щомісяця 1 числа фіксувати показання свого лічильника і передавати їх газовій компанії з першого по п’яте число. В травні ці дати припадають на святкові дні, однак у споживачів газу буде можливість без проблем передати свої показання у зручний спосіб. Пропонуємо дізнатися як можна це зробити.
  • Центри обслуговування платників податків прийматимуть львів’ян у святкові дні Центри обслуговування платників податків прийматимуть львів’ян у святкові дні На період Великодніх та травневих свят Центри обслуговування платників податків працюватимуть за окремим графіком.
  • Сьогодні у Львові «неймовірні жінки» говоритимуть про цінність життя Сьогодні у Львові «неймовірні жінки» говоритимуть про цінність життя Сьогодні, 28 квітня, у Львові відбудеться третя розмова у рамках проекту «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину». Гостею Мар’яни Савки стане засновниця Школи риторики й ораторства АҐРУС, тренер з ораторської майстерності Ірина Снітинська. Темою їхньої розмови буде життя як цінність.
  • На пікнік у Львові: скільки доведеться заплатити за розкидане сміття? На пікнік у Львові: скільки доведеться заплатити за розкидане сміття? Пляшки, недоїдки, одноразові чашки та тарілки, а також пакети і недопалки – ось що залишають львів’яни після пікніка. Травневі свята, як правило, символізують не тільки Великдень, а й початок сезону пікніків. Тож після завершення посту, частина містян вирушить на природу, щоб відпочити на свіжому повітрі, а також скуштувати шашлика. Скільки львів’янам доведеться сплатити за неприбране сміття та хто штрафуватиме дізналось Tvoemisto.tv
  • На день Львова на площі Ринок лунатиме Історія музики нашого міста На день Львова на площі Ринок лунатиме Історія музики нашого міста Найбільші святкування Дня міста Львова припадають на 6-7 травня 2016 року. В контексті загального лозунгу свят «760 років унікальних історій. Розкажи свою», 6 травня мешканцям та гостям Львова розкажуть про Історії музики нашого міста, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Львів’янин судиться із головним "антикорупціонером" України
Львів’янин судиться із головним "антикорупціонером" України Викладач та громадський активіст Святослав Літинський подав позов проти Національного антикорупційного бюро України — через розміщення на офіційному сайті інтерв'ю директора російською мовою. Активіст вимагає зобов'язати НАБУ надати йому переклад виступу керівника Бюро Артема Ситника державною мовою.
  • Як львівська школярка знайшла спосіб боротьби з неприємних запахом в місті Як львівська школярка знайшла спосіб боротьби з неприємних запахом в місті 17-річна учениця Львівського технологічного ліцею Єлизавета Подкопаєва перемогла у міжнародній науковій олімпіаді, винайшовши спосіб позбутись у місті неприємного запаху
  • Ситуація на дорогах Львова: затори в центрі міста Ситуація на дорогах Львова: затори в центрі міста У Львові на проспекті Свободи ускладнений рух транспорту. Автомобілі стоять у напрямку від Оперного театру.
  • У львівських школах навчатимуть регбі У львівських школах навчатимуть регбі Цьогоріч управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради спільно з управлінням освіти та Федерацією регбі Львівщини ініціює впровадження унікальної програми з навчання регбі-5 у загальноосвітніх школах м. Львова, – повідомили у прес-службі Львівської міськради.
  • У Львові розпочали демонтаж радіовежі біля Собору святого Юра У Львові розпочали демонтаж радіовежі біля Собору святого Юра У Львові тривають роботи з демонтажу 87-метрової радіовежі, яка встановлена на Святоюрській горі.
  • Сьогодні у Львові вшанують пам’ять жертв масових депортацій українців у ХХ столітті Сьогодні у Львові вшанують пам’ять жертв масових депортацій українців у ХХ столітті Сьогодні, 28 квітня, у Львові відбудуться урочисті заходи з вшанування пам’яті жертв масових депортацій українців у ХХ столітті та 69-х роковин початку операції «Вісла», – повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
  • Ситуація на дорогах Львова: аварія на Зеленій Ситуація на дорогах Львова: аварія на Зеленій У Львові на вулиці Зеленій ускладнений рух транспорту. Причиною цього стало ДТП на кільці на перехресті з вулицею Луганською.
  • Сьогодні до Львова прилітають поранені бійці. Потрібна кров Сьогодні до Львова прилітають поранені бійці. Потрібна кров Сьогодні, 28 квітня, до Львова має прибути літак із пораненими бійцями АТО, які вже отримали допомогу у військовому госпіталі Харкова. У нашому місті воїни продовжать лікування. Як розповіла Tvoemisto.tv завідувач трансфузіологічного відділення Військово-медичного клінічного центру західного регіону Марія Деревко, для подальшого їх лікування потрібно поповнити запаси банку крові.
  • Нині – Чистий четвер: 7 традицій наших предків Нині – Чистий четвер: 7 традицій наших предків Четвер перед Великоднем завжди був найнасиченішим днем у Страсному тижні, упродовж якого наші предки мусили переробити безліч важливих справ.
  • 10 цікавих фактів про випікання паски 10 цікавих фактів про випікання паски Випікання паски – процес непростий і вимагає хороших знань та практики в замішуванні тіста, рецептурі, тощо. Технолог з інновацій ПАТ «Концерн Хлібпром» Валентин Мельниченко розповів цікаві факти про паску та секрети її випікання.
  • У Львові знову не буде гарячої води: де та коли У Львові знову не буде гарячої води: де та коли З 10 травня ЛМКП «Львівтеплоенерго» розпочинає проведення щорічних гідравлічних випробувань теплових мереж, з метою виявлення дефектів, що підлягають ліквідації під час літнього ремонтного періоду, а також перевірки щільності та механічної міцності трубопроводів та арматури. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Ситуація на дорогах Львова: затори на Пасічній Ситуація на дорогах Львова: затори на Пасічній У Львові на вулиці Пасічній ускладнений рух транспорту від перехрестя з вулицею Дж. Вашингтона і до вулиці Китайської.
  • Чому АМКУ скасував тендер на закупівлю автобусів для Львова: офіційне рішення Чому АМКУ скасував тендер на закупівлю автобусів для Львова: офіційне рішення АМКУ зобов‘язав Львівське комунальне АТП-1 відмінити процедуру закупівлі 55 низькопідлогових автобусів. Таке рішення прийняли за скаргою учасника торгів ТОВ «УкрЄвроМАЗ».
  • Сьогодні у Львові футбол: як курсуватиме громадський транспорт Сьогодні у Львові футбол: як курсуватиме громадський транспорт Сьогодні, 28 квітня, на «Арені Львів» відбудеться півфінальний матч Ліги Європи між «Шахтарем» та іспанською «Севільєю». Для того, щоб всі власників квитків добралися на матч, у місті запустять додатковий громадський транспорт та внесуть зміни у роботу світлофорів на вул. Стрийській, – передає прес-служба Львівської міської ради.
  • Ціна на газ для українців: єдиний тариф та без соціальної норми Ціна на газ для українців: єдиний тариф та без соціальної норми Кабінет міністрів на засіданні в середу встановлює єдину ціну на газ для населення - 6879 грн. за тис. кубометрів.
  • Коли і на скільки в Україні підвищать мінімальну зарплату Коли і на скільки в Україні підвищать мінімальну зарплату Кабінет міністрів затвердив законопроект про внесення змін до закону про державний бюджет на 2016 рік про рівень мінімальних зарплат і пенсій.
  • У Львові до Дня міста презентуватимуть освітні настільні ігри про підприємництво та екологію У Львові до Дня міста презентуватимуть освітні настільні ігри про підприємництво та екологію У Львові презентують дві освітні розробки - "LeoCity" та "Парниковий ефект". Навчальні ігри спрямовані на розвиток молоді у сфері підприємництва та екології. Захід відбудеться за підтримки ГО "Граніт" та майстерні ігрофікації "Edugames".
  • Де у Львові прийматимуть відпрацьовані люмінесцентні лампи: графік на травень-червень Де у Львові прийматимуть відпрацьовані люмінесцентні лампи: графік на травень-червень У Львові продовжує працювати мобільний пункт збору відпрацьованих люмінесцентних ламп. Еко-Бус протягом травня та червня працюватиме, в основному, по п’ятницях та суботах біля великих магазинів, торгових центрів тощо
  • Ситуація на дорогах Львова: на Стрийській ускладнений рух Ситуація на дорогах Львова: на Стрийській ускладнений рух У Львові на вулиці Стрийській поблизу будівлі Державної фіскальної служби утворився затор. Відтак рух транспорту цією вулицею ускладнений
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 28 квітня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Ситуація на дорогах Львова: аварія на Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: аварія на Городоцькій У Львові на вулиці Городоцькій трапилась аварія. Відтак рух транспорту цією вулицею ускладнений
  • Львівська школярка стала золотою призеркою Міжнародної олімпіади з екології Львівська школярка стала золотою призеркою Міжнародної олімпіади з екології Українська команда перемогла на Міжнародній учнівській олімпіаді з екології, що тривала упродовж 20-24 квітня в м. Тбілісі. На олімпіаді було представлено 140 учнівських проектів з більш ніж 30 країн світу, що розмістилися у Виставковому центрі "Тбілісі", — повідомили у прес-сдужбі Львівської ОДА.
  • У львівському ОХМАТДИТі відкрили унікальний простір для відпочинку У львівському ОХМАТДИТі відкрили унікальний простір для відпочинку У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ, що на вулиці Лисенка, 31, відкрили кімнату для навчання та відпочинку. Зі старого радянського приміщення їдальні кімната перетворилася в унікальний простір для пацієнтів, де діти, які перебувають на лікуванні в ОХМАТДИТі, зможуть цікаво та з користю проводити свій час.
  • Які служби працюватимуть для львів’ян на Великодні свята Які служби працюватимуть для львів’ян на Великодні свята На Великодні свята, 1, 2, 3 травня, українці мають державні вихідні. Пропонуємо дізнатися, які служби будуть працювати у святкові дні у Львові.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на проспекті Чорновола Ситуація на дорогах Львова: ДТП на проспекті Чорновола Сьогодні, 27 квітня, у Львові трапилася ДТП на проспекті Чорновола, у зв’язку із чим утворюєтьcя затор у сторону ценру міста. Водіям радять оминати проблемну ділянку.
  • Відомі львів Відомі львів'яни записали «Молитву про Божу Мудрість». Відео В Україні триває робота над створенням серії відеороликів «Молитва про Божу Мудрість», присвячених 150-річчю з дня народження Праведного Митрополита Андрея Шептицького. Завдяки БО «Ukrainian Film Initiative», на сьогоднішній день, уже створено шість серій цього проекту.
  • Як у Львові  планують розбудувати проспект Чорновола. Візуалізація Як у Львові планують розбудувати проспект Чорновола. Візуалізація Із 22 квітня по 23 травня 2016 року триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території, обмеженої просп. В. Чорновола, вул. Торф’яною, вул. Т. Окуневського, вул. П. Панча у м. Львові.
  • У Львові відкрили проїзд через площу Святого Юра У Львові відкрили проїзд через площу Святого Юра Із 27 квітня 2016 року в тестовому режимі на три місяці приватний транспорт може користуватись спірною ділянкою дороги у односторонньому напрямку: від вулиці Листопадового чину до вулиці Степана Бандери.
  • Де у Львові можна подивитися фільми на даху кінотеатру Де у Львові можна подивитися фільми на даху кінотеатру З початку літа у Львівському кіноцентрі на вул. Володимира Великого фільми транслюватимуть на даху. Уже рік кіноцентр діє на базі колишнього кінотеатру «Сокіл».
  • У Львові заборонили виступи артистам, які підтримують агресію Росії У Львові заборонили виступи артистам, які підтримують агресію Росії Міський голова Львова Андрій Садовий підписав ухвалу Львівської міської ради, якою забороняється проведення у місті розважальних заходів та концертів українським та іноземним артистам, які підтримали агресію Росії щодо України під час військового протистояння на сході, а також виступали в окупованих Криму та Донбасі.
  • Сьогодні у Львові Богдан Логвиненко презентує свою книжку Сьогодні у Львові Богдан Логвиненко презентує свою книжку Сьогодні, 27 квітня, мандрівник та блогер Богдан Логвиненко представить у Львові свою книгу «Saint Porno». А також розкаже про проект «Перехожі», що почався із двотижневої подорожі автостопом із Києва до Лісабону у березні 2015 і триває досі.
  • Львів’ян запрошують подивитись на шкільні змагання з баскетболу Львів’ян запрошують подивитись на шкільні змагання з баскетболу Львів’ян запрошують на заключний етап шкільної ліги з баскетболу, де визначиться переможець змагань. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові відбудеться Великодня пісенна ватра У Львові відбудеться Великодня пісенна ватра У неділю, 1 травня, о 18:00 год у Львові пройде традиційний захід – Великодня пісенна ватра. Під час дійства усі охочі зможуть відчути великодній дух свята, а також поводити гаївки та веснянки.
  • Львів’ян  кличуть піднятися на гору Маківка Львів’ян кличуть піднятися на гору Маківка У четвер, 5 травня, відзначать 101-шу річницю перемоги Українських Січових Стрільців над російською армією на горі Маківці. У рамках святкування визначної дати відбудеться масове сходження на верхівку гори, а також урочистості біля Меморіалу Січовим Стрільцям та Молодіжний патріотичний табір «Злет на гору Маківка».Про це повідомили у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації.
  • Львівських митників вчитимуть боротися із контрабандою литовські колеги Львівських митників вчитимуть боротися із контрабандою литовські колеги Упродовж тижня на Львівській митниці працюватимуть литовські експерти. У рамках проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері» іноземні гості відвідають кілька пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.
  • Коли у Львові відкриють оранжерею у Стрийському парку? Коли у Львові відкриють оранжерею у Стрийському парку? У жовтні минулоріч стартували роботи із відновлення оранжереї у Стрийському парку. За цей час там провели низку робіт, зокрема встановили сучасні склопакети, забезпечили обігрів, а також відновили систему вентиляції та влаштували фонтан у декоративному басейні. Про це повідомили у прес-службі міськради.
  • В Україні з травня піднімуть тарифи на електроенергію В Україні з травня піднімуть тарифи на електроенергію Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 26 квітня 2016 року, у формі відкритого слухання, ухвалила рішення скоригувати з 1 травня тарифи на електричну і теплову енергії, що виробляються АЕС. Відповідне рішення було оприлюднено на сайті НКРЕКП.
  • Від сьогодні у Львові непроїзна ще одна вулиця Від сьогодні у Львові непроїзна ще одна вулиця Від сьогодні, 27 квітня, у Львові буде закрита на ремонт ще одна вулиця. У зв’язку із асфальтування дорожнього покриття непроїзною стане вул. Меретина. Про це повідомили у прес-службі міськради.
  • Як передати дітям пристрасть до творчості. 5 порад для батьків Як передати дітям пристрасть до творчості. 5 порад для батьків За своєю природою усі діти допитливі. Допитливість, у свою чергу, проявляється у творчості. Дитяча креативність потребує делікатного ставлення, адже її дуже легко знищити правилами. Ні суворе ставлення, ні дозвіл робити, що завгодно, не сприятимуть творчому розвитку дитини.
  • З Києва до Львова на 29 квітня призначили ще один рейс Інтерсіті+ З Києва до Львова на 29 квітня призначили ще один рейс Інтерсіті+ Напередодні великодніх та травневих свят, 29 квітня 2016 року призначається додатковий швидкісний поїзд Інтерсіті+ № 753/754 Київ – Львів – Київ. Про це повідомляється на офіційному сайті Укрзалізниці.
  • Завтра для проїзду транспорту закриють вулицю Меретина Завтра для проїзду транспорту закриють вулицю Меретина У зв’язку з асфальтуванням дорожнього покриття, завтра, 27 квітня, з 8:00 год. і до 21:00 год. 7 травня вул. Меретина буде закрита для проїзду транспорту. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 27 квітня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У травні у Львові «зацвіте» Урбан Сад. Чим дивуватимуть організатори? У травні у Львові «зацвіте» Урбан Сад. Чим дивуватимуть організатори? Вже у травні у Львові розпочне діяти Урбан Сад, який стане першим подібним екологічним осередком в Україні. Зараз ж організатори завершують останні приготування. Одна з них – Надія Тищенко – розповіла Tvoemisto.tv, де розміщуватиметься Урбан Сад, чим особливим він буде дивувати львів’ян та як мешканці міста можуть долучитися до його функціонування.
  • Стало відомо де і коли у Львові прощатимуться із Олесею Саноцькою Стало відомо де і коли у Львові прощатимуться із Олесею Саноцькою Сьогодні у Винниках відбудеться парастас за Олесею Саноцькою. А завтра відому благодійницю поховають на місцевому цвинтарі, — повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • У Львові дискутуватимуть про ІТ та корупцію. Де послухати? У Львові дискутуватимуть про ІТ та корупцію. Де послухати? У четвер, 5 травня, о 18:00 год. у iHubLviv (вул. Замкнена, 9) відбудеться панельна дискусія присвячена темі «IT vs Corruption».
  • Львів Львів'ян запрошують переглянути фільми на великодню тематику У «Львівському кіноцентрі», що у Горіховому гаю також запланували тематичні заходи на час Великодніх святкувань. Для дітей тут будуть показувати мультфільми на Великодню тематику.
  • Куди поскаржитись на львів’ян, які не прибирають за собаками Куди поскаржитись на львів’ян, які не прибирають за собаками Із настанням весни у Львові все більше і більше стають помітними наслідки того, що власники собак, вигулюючи їх, не прибирають за тваринами. Tvoemisto.tv дізналося у начальника управління екології та благоустрою Львівської міської ради Андрія Галушки, який за таку поведінку власників чотирилапих передбачений штраф та куди на це можна поскаржитися.
  • У Львові 250 водіїв оскаржували постанови поліції У Львові 250 водіїв оскаржували постанови поліції За вісім місяців, що у Львові діє Патрульна поліція, вона винесла майже 40 тисяч постанов на водіїв, які порушують правила дорожнього руху. Загальна сума штрафів склала понад 12 млн. гривень.
  • У четвер львів’ян закликають поїхати «Велосипедом на роботу» У четвер львів’ян закликають поїхати «Велосипедом на роботу» У четвер, 28 квітня, у Львові відбудеться традиційний Весняний день «Велосипедом на роботу», – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Куди піти на Великдень у Львові: 4 забави Куди піти на Великдень у Львові: 4 забави Вже цієї неділі та у понеділок, 1-2 травня, християни східного обряду відзначатимуть свято Воскресіння Христового. Пропонуємо дізнатися, які події можна відвідати у місті, щоб відчути дух львівського Великодня.
  • Львів’ян запрошують на «Поливаний понеділок» Львів’ян запрошують на «Поливаний понеділок» Водяні ворота, водяна гармата та «мокре кафе» - атракціони, котрі зведуть у центрі міста спеціально до «Поливаного понеділка», забави, яка традиційно відбувається у Львові на пл. Ринок. Також з нагоди свята облаштують і дитячу зону. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. Сахарова Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. Сахарова У Львові на перехресті вул. Стрийська-Сахарова утворився затор. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  • Львів’ян просять зібрати великодній кошик для потребуючих: деталі Львів’ян просять зібрати великодній кошик для потребуючих: деталі Львів’ян просять допомогти потребуючим людям відсвяткувати Великдень. Для цього Мальтійська служба допомоги розпочала акцію «Великодній кошик». Долучитись до неї можуть як львів’яни так і мешканці інших міст України.
  • У Львові змінили графік прийому громадян в управлінні соціального захисту У Львові змінили графік прийому громадян в управлінні соціального захисту З 4 травня 2016 року у секторах прийняття заяв відділів соціального захисту управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради змінено графік прийому громадян. Про це інформують у прес-службі міськради.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!