Новини
  • Півтори тисячі викликів: що найчастіше порушували львів’яни у святкові дні? Півтори тисячі викликів: що найчастіше порушували львів’яни у святкові дні? Із дев‘ятої години вечора 29 квітня до дев‘ятої години ранку 4 травня львівські патрульні отримали 1425 викликів. Про це інформують у прес-службі патрульної поліції Львова.
  • Львів’ян запрошують на велопроменад «Батяри на роверах» Львів’ян запрошують на велопроменад «Батяри на роверах» У суботу, 7 травня, уже втретє громадська організація «Мозаїка» за підтримки управління молоді, сім'ї та спорту міста Львова проведе у Львові акцію під назвою велопроменад «Батяри на роверах» – це ретро-велозаїзд, що об'єднує людей, які цінують стиль та міські велосипеди, своєрідна присвята львівській батярській міській культурі початку ХХ ст. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 5 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • День Львова: 12 цитат відомих львів’ян про рідне місто День Львова: 12 цитат відомих львів’ян про рідне місто Tvoemisto.tv постійно розповідає про львів’ян, які творять наше місто. Історії успішних культурних діячів, лікарів, економістів, рестораторів, науковців тощо можна знайти у спецпроекті «Люди Твого міста». Обов'язковою темою розмови із героями спецпроекту є Місто Лева у всіх його проявах. Із нагоди 760-ліття Львова пропонуємо 12 цитат відомих львів’ян про рідне місто.
  • Львів’ян запрошують на пішу прошу до Унева Львів’ян запрошують на пішу прошу до Унева 13-15 травня 2016 року з нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці відбудеться ХХІІІ Міжнародна молодіжна піша проща «Львів-Унів».
  • У Львові відбудеться тренінг з написання статей про архітекторок у Вікіпедії У Львові відбудеться тренінг з написання статей про архітекторок у Вікіпедії 13 травня У Львові відбудеться вишкіл із написання біографічних статей для Вікіпедії про жінок у царинах архітектури та дизайну.
  • Як Львову стати креативним містом? Як Львову стати креативним містом? Львів не має грошей, а наша географічна позиція є тупиковою. Натомість, у нас залишається наша голова й саме у неї потрібно інвестувати. Розвиток креативного класу та економіки – це майбутнє міста.
  • Школярі створили герб Львова на 3D-принтері Школярі створили герб Львова на 3D-принтері У Львові школярі створили 3D модель гербу міста, який вони самостійно розробили та роздрукували. Представлять його на святкуванні Дня міста.
  • Із нагоди ювілею Львова створять 760  відеороликів. Де подивитись? Із нагоди ювілею Львова створять 760 відеороликів. Де подивитись? У Львові з нагоди 760-річчя міста стартував проект, у рамках якого в мережі розміщують історії про місто та звичайних львів’ян.
  • Львів’ян запрошують на прогулянку архітектурою міжвоєнного модернізму міста Львів’ян запрошують на прогулянку архітектурою міжвоєнного модернізму міста У Львові продовжують серію міських прогулянок (city-walks) на основі проекту Інтерактивний Львів. Цього разу прогулянка пролягатиме архітектурою міжвоєнного модернізму у Львові.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Тиждень, що минув, уже став історією. Пропонуємо пригадати, якою ця історія буде для львів’ян і переглянути, що трапилися у нашому місті із 25 квітня по 1 травня, а також у святкові дні – 2 та 3 травня.
  • У Львові запрацює дитяча залізниця У Львові запрацює дитяча залізниця Вже наступного понеділка, 9 травня, потяг «Вітерець» на дитячій залізниці у Стрийському парку відправиться в перший рейс.
  • Для проїзду транспорту закрили перехрестя вул. Стуса - просп. Червоної Калини Для проїзду транспорту закрили перехрестя вул. Стуса - просп. Червоної Калини За інформацією ЛКП «Львівавтодор», у зв’язку з виконанням робіт з будівництва каналізаційного колектора, від сьогодні, 4 травня, для проїзду закрили перехрестя вул. Стуса – пр. Червоної Калини, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради..
  • Львівський аеропорт може отримати шанс на проведення Міжнародного авіафоруму Львівський аеропорт може отримати шанс на проведення Міжнародного авіафоруму У 2017 році Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Д.Галицького може отримати шанс провести у Львові Форум з розвитку авіамаршрутів у рамках Міжнародного форуму "International Routes Development Forum". Це дозволить ознайомити представників світової авіаційної галузі з інфраструктурою та можливостями львівського летовища та цілого регіону, — повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.
  • Еко майстерня  та вегетаріанський фудкорт: львів’ян кличуть на Еко Фест Еко майстерня та вегетаріанський фудкорт: львів’ян кличуть на Еко Фест 14 та 15 травня у львівському Парку культури відбудеться Львів Еко Фест 2016, глобальний 2-х денний еко-марафон, який познайомить львів’ян з найцікавішими та найсучаснішими зеленими інноваціями та продемонструє, як жити екологічно у великому місті.
  • У Львові пластуни проведуть благодійний ярмарок У Львові пластуни проведуть благодійний ярмарок У суботу, 7 травня, львівські пластуни запрошують мешканців та гостей міста на благодійний ярмарок. Захід відбуватиметься в центрі Львова на площі Музейній (біля Домініканського собору), – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Ситуація на дорогах Львова: аварія на Кульпарківській Ситуація на дорогах Львова: аварія на Кульпарківській Сьогодні, 4 квітня, близько 9:30 на кільці на перехресті вулиць Кульпарківська та Володимира Великого сталась ДТП, внаслідок чого на даній ділянці дороги ускладнений рух транспорту.
  • Литовські та українські художники проведуть майстер-клас на Дитячому форумі у Львові Литовські та українські художники проведуть майстер-клас на Дитячому форумі у Львові У Львові у межах Дитячого Форуму 13-14 травня відбудеться Литовсько-український проект «На острові ілюстраторів» – мистецькі майстер класи литовських та українських художників.
  • Чеське консульство у Львові видаватиме більше віз: деталі Чеське консульство у Львові видаватиме більше віз: деталі Уряд Чехії 2 травня ухвалив концепцію щодо збільшення кількості працівників МЗС у своїх представництвах в Україні. Метою ухваленого такого рішення, за повідомленням чеської сторони, є потреба прискорити розгляд заяв на дозвіл роботи у Чехії, що надходять від українських громадян.
  • У МВС розповіли, скільки триватиме посилений режим роботи поліції У МВС розповіли, скільки триватиме посилений режим роботи поліції Підрозділи МВС, Нацполіції, Нацгвардії та ДСНС працюватимуть у посиленому режимі щонайменше до 10 травня на території всієї України.
  • Де завтра у Львові не буде світла. Адреси Де завтра у Львові не буде світла. Адреси Завтра, 4 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Між Польщею та країнами ЄС тимчасово відновлять кордон Між Польщею та країнами ЄС тимчасово відновлять кордон У зв'язку з проведенням саміту НАТО і Всесвітнього дня молоді між Республікою Польщею та країнами ЄС тимчасово відновлять контроль на кордонах. Про це інформують у Департаменті консульської служби МЗС.
  • У Львові знайшли підлітка, який не повернувся додому У Львові знайшли підлітка, який не повернувся додому У Львові знайшли 15-річного підлітка Олега Суса, якого шукали впродовж доби. Про це Tvoemisto.tv повідомила хресна мама юнака Наталія Білаш
  • Куди піти у Львові в останній день свят: програма заходів Куди піти у Львові в останній день свят: програма заходів Сьогодні останній день свят, уже завтра львів'яни підуть на роботу. Tvoemisto.tv підготувало перелік заходів для сімейного відпочинку на сьогодні, 3 травня.
  • Фото дня: у Львові провели Обливаний понеділок Фото дня: у Львові провели Обливаний понеділок Сьогодні, 2 травня, у Львові на площі Ринок львів'яни та гості міста обливалися водою з нагоди Поливаного понеділка. Пропонуємо дізнатись як це було
  • В Україні зросла мінімальна зарплата та пенсія В Україні зросла мінімальна зарплата та пенсія З 1 травня в Україні збільшили мінімальну зарплату та прожитковий мінімум. Загалом, соціальні стандарт зросли на 6%.
  • Чому українці обливають один одного водою на Великдень? Чому українці обливають один одного водою на Великдень? Сьогодні львів'яни святкують Обливаний понеділок. У зв'язку з цим біля площі Ринок зібрались містяни, а також туристи, щоб обливати один одного водою. Звідки взялась така традиція розповіла Tvoemisto.tv кандидат історичних наук, науковий співробітник відділу етнології сучасності Інституту народознавства Леся Горошко.
  • Як львів Як львів'яни святкували Великдень у Шевченківському гаю? Фоторепортаж Великдень або Воскресіння Христове вважається головним днем у році для всіх християн. Традиційно місцем святкування Великодня для тисяч львів’ян залишається Шевченківський Гай. Tvoemisto.tv підготувало фоторепортаж із святкування у Гаю.
  • На скільки в Україні з травня зросла вартість комунальних послуг? На скільки в Україні з травня зросла вартість комунальних послуг? З 1 травня 2016 року в Україні змінилися тарифи на житлово-комунальні послуги. Дорожче доведеться платити за спожитий газ та за теплопостачання.
  • Ситуація на дорогах Львова: у місті трамваї курсують зі зміненими маршрутами Ситуація на дорогах Львова: у місті трамваї курсують зі зміненими маршрутами Сьогодні, 2 травня, у Львові, обмежили рух трамваїв через площу Ринок. Пов'язане таке рішення із забавою приуроченою до Поливаного понеділка, яка відбудеться біля Ратуші.
  • Куди піти у Львові на Обливаний понеділок. Перелік заходів Куди піти у Львові на Обливаний понеділок. Перелік заходів Сьогодні, 2 травня, у Львові проведуть низку заходів, присвячених Великоднім святкуванням, а також приурочених до Дня міста. Tvoemisto.tv зібрало в одному матеріалі усі події, котрі варто відвідати цього дня.
  • На Личаківському кладовищі помолилися за загиблих бійців АТО На Личаківському кладовищі помолилися за загиблих бійців АТО Сьогодні, 1 травня, у світлу Великодню неділю, у Львові згадали тих, хто віддав своє життя у боротьбі за Україну. На полі почесних поховань №76 на Личаківському кладовищі молитвою вшанували пам'ять бійців АТО.
  • Як у Львові в Шевченківському гаю Великдень святкують Як у Львові в Шевченківському гаю Великдень святкують Традиційно у Львові проходять різні заходи зі святкування Великодня. Цього року центром Великодніх святкувань є різні локації міста – Шевченківський гай, пр Свободи, пл. Музейна тощо. Заплановані заходи і в мікрорайонах міста. Гості та мешканці міста зможуть взяти участь у традиційних забавах «Поливаний понеділок».
  • В понеділок буде обмежений рух трамваїв через площу Ринок В понеділок буде обмежений рух трамваїв через площу Ринок Як повідомили у диспетчерській службі ЛКП «Львівелектротранс», у понеділок, 2 травня. буде обмежено рух трамваїв через пл. Ринок у зв’язку з проведенням «Поливаного понеділка», — повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Куди можна поскаржитись якщо вас облили у Львові на «Поливаний понеділок»? Куди можна поскаржитись якщо вас облили у Львові на «Поливаний понеділок»? Традиційно у перший понеділок великодніх свят в Україні обливаються водою. Свого часу розвага у Львові набула масштабного розмаху, тож у місті вирішили створити спеціальну зону, де молодь змогла б обливатися водою – нею стала площа Ринок. Tvoemisto.tv дізналося чи мають львів’яни право поскаржитись на те, що їх обливають водою і чи штрафуватимуть порушників спокою.
  • Куди піти на вихідні: Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні: Tvoemisto.tv рекомендує На ці вихідні – 30 квітня та 1 травня, у Львові випадають великодні святкування. В зв’язку з тим у місті запланована низка цікавих заходів. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися із їх переліком і обрати, що відвідати.
  • Львівські електромобілі: півстоліття історії Львівські електромобілі: півстоліття історії Нехай Україна не передова країна в автомобілебудуванні, але в галузі створення електромобілів у наших інженерів є чому повчитися навіть хлопцям з Tesla.
  • Фільм тижня у Львові: «Чудеса з небес» Фільм тижня у Львові: «Чудеса з небес» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду фільм, основаних на реальних фактах, про неймовірне одужання маленької дівчинки після того, як вона побувала в передсмертному стані.
  • Львів прийме фінал Кубка України з футболу Львів прийме фінал Кубка України з футболу У п’ятницю, 29 квітня, Виконавчий комітет Федерації футболу України визначив місце проведення матчу фінального матчу розіграшу Кубка України сезону 2015/2016 років.
  • На Львівщині розпочали ремонт ще однієї дороги На Львівщині розпочали ремонт ще однієї дороги Служба автомобільних доріг у Львівській області розпочала ремонт автомобільної дороги загального користування С 142005 Шкло – Новояворівськ, загальна протяжність якої 4,2 км. Про це повідомляється на офіційному сайті Львівської облдержадміністрації.
  • Розклад Пасхальних Богослужінь у катедральних храмах Львова Розклад Пасхальних Богослужінь у катедральних храмах Львова У неділю, 1 травня, християни східного обряду святкують одне із найбільших і найвеличніших свят у церковному році – Воскресіння Христове. У храмах міста відбуватимуться святкові Літургії та освячення пасок. Духовенство запрошує на спільну молитву.
  • Львів Львів'ян запрошують разом ліпити вареники солдатам на схід У вівторок, 3 травня, у фізико-математичному ліцеї (вул. Караджича, 29) львівські ґаздині ліпитимуть вареники для бійців, які зараз воюють на сході країни.
  • Сьогодні у Львові трамвай № 6 розпочне курсувати за звичним маршрутом Сьогодні у Львові трамвай № 6 розпочне курсувати за звичним маршрутом Від сьогодні, 29 квітня, трамвай № 6 відновлює рух за звичним маршрутом. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Конкурсна комісія обрала керівника для львівського «Охматдиту» Конкурсна комісія обрала керівника для львівського «Охматдиту» 28 квітня , відбувся конкурс на заміщення вакантної посади головного лікаря Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит». Конкурсна комісія обрала дитячого невролога Мар’яну Возницю на посаду головного лікаря.
  • Ситуація на дорогах Львова: у місті не курсують тролейбуси Ситуація на дорогах Львова: у місті не курсують тролейбуси У Львові на перехресті вулиці Зеленій вантажівка обірвала тролейбусні дроти. Внаслідок інциденту на Сихів з центру міста не курсують тролейбуси.
  • У Парку культури замість кінотеатру буде ресторан У Парку культури замість кінотеатру буде ресторан Управління архітектури Львівської міськради планує видати містобудівні умови та обмеження на реконструкцію колишнього кінотеатру «Дружба» під заклад ресторанного господарства.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Шевченка не курсують трамваї Ситуація на дорогах Львова: на Шевченка не курсують трамваї У Львові на вулиці Шевченка сталась аварія. Внаслідок цього по вулиці не курсують трамваї, а рух транспорту на цій ділянці ускладнений.
  • З 10 травня «Залізничнетеплоенерго» не подаватиме гарячу воду: адреси З 10 травня «Залізничнетеплоенерго» не подаватиме гарячу воду: адреси ЛКП «Залізничнетеплоенерго» повідомляє мешканців, що, у зв’язку з гідравлічними випробуваннями теплових мереж на щільність, з 10 до 24 травня не буде подаватись гаряча вода в будинки за певними адресами. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • У Львові розмалювали монумент Слави: деталі У Львові розмалювали монумент Слави: деталі Учора, 28 квітня, у Львові невідомі розмалювали Монумент Слави, що знаходиться на вул. Стрийській. Про це інформують у прес-службі Головного Управління Національної поліції у Львівській області
  • Львів’ян запрошують на міжнародну конференцію TEDx Львів’ян запрошують на міжнародну конференцію TEDx У суботу, 7 травня, у Львові відбудеться локальна конференція світової незалежної тлатформи TED. Це подія, на якій спікери – люди, у яких є цікаві ідеї, думки, нові винаходи чи методи, і вони ділитимуться ними у форматі 18-хвилинних промов. Це люди різних професій: винахідники, митці, громадські діячі та багато інших.
  • У неділю у Львові відбудеться матч «Шахтар» - «Динамо»: як курсуватиме транспорт? У неділю у Львові відбудеться матч «Шахтар» - «Динамо»: як курсуватиме транспорт? У неділю, 1 травня, о 19:30 год. на стадіоні «Арена Львів» відбудеться футбольний матч Прем’єр-ліги сезону 2015-2016 рр. між командами «Шахтар» (Донецьк) та «Динамо» (Київ). Для комфорту вболівальників перед початком гри до стадіону курсуватимуть шатл-баси, які їздитимуть і після матчу.
  • Чим доїхати у Львові до кладовища під час свят? Чим доїхати у Львові до кладовища під час свят? У зв’язку із Великодніми святами у Львові збільшать кількість громадського транспорту, який курсуватиме до міських кладовищ. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Ситуація на дорогах Львова: у місті тимчасово не курсують трамваї Ситуація на дорогах Львова: у місті тимчасово не курсують трамваї У Львові заблокований рух трамваїв через відсутність струму. Так, у місті не курсують трамваї № 6 та №7, №5, №4. Причина зупинки - відсутність струму.
  • Сьогодні у Львові розпочинає роботу Інспекція Держархібудконтролю. Адреси Сьогодні у Львові розпочинає роботу Інспекція Держархібудконтролю. Адреси Сьогодні, 29 квітня, розпочинає роботу Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові. Офіційна передача повноважень Державної архітектурно-будівельної інспекції України Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові відбулась у четвер, 28 квітня. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Як під час Великодніх свят працюватимуть у Львові сервісні центри МВС? Як під час Великодніх свят працюватимуть у Львові сервісні центри МВС? На період Великодніх та травневих свят Сервісні центри МВС працюватимуть за зміненим графіком.
  • Сьогодні – Страсна п’ятниця. Які звичаї і традиції цього дня Сьогодні – Страсна п’ятниця. Які звичаї і традиції цього дня Тиждень від Вербної Неділі до Великодня називається Страсним. Він присвячений спогадам про страждання, смерть і поховання Ісуса. Кожен день тижня має назву Великого і наповнений особливим символізмом. Пропонуємо дізнатись про особливості Страсної п’ятниці
  • Авіаперевізникам відкриють шість додаткових рейсів зі Львова Авіаперевізникам відкриють шість додаткових рейсів зі Львова Комісія Державної авіаційної служби України розглянула питання про надання повітряних ліній і рекомендувала голові служби видати українським авіакомпаніям ряд приписів. Відповідно, зі Львова також мають запустити ряд авіарейсів.
  • Львів’ян запрошують взяти участь у флешмобі: як долучитись? Львів’ян запрошують взяти участь у флешмобі: як долучитись? У травні відбуватиметься святкування 760-річчя Львова, яке проходитиме під гаслом «760 років унікальних історій. Розкажи свою». В рамках святкування у місті проведуть флешмоб до якого запрошують долучитись львівську молодь. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • На шостий «Львівський напівмарафон – 2016»  приїхали учасники п’яти країн На шостий «Львівський напівмарафон – 2016» приїхали учасники п’яти країн Цієї неділі прихильники бігу на довгі дистанції з України, Польщі, Швеції, Норвегії та США отримали можливість помірятись силами та позмагатись за кругленьку винагороду в рамках шостого Львівського напівмарафону. Генеральним спонсором забігу виступила компанія ШипШина.
  • Львів’ян запрошують на роботу у Центри надання адмінпослуг Львів’ян запрошують на роботу у Центри надання адмінпослуг Як повідомили у адміністративно-господарському управлінні ЛМР, триває конкурс на заміщення вакантних посад головних спеціалістів та адміністраторів відділу «Центр надання адміністративних послуг».
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!