Новини
  • Сьогодні у Львові – розмова про справедливість із «неймовірною жінкою» Сьогодні у Львові – розмова про справедливість із «неймовірною жінкою» Сьогодні, 13 травня, у Львові про справедливість як життєву цінність говоритимуть головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка та письменниця, правозахисниця Лариса Денисенко. Це четверте відкрите інтерв’ю в рамках культурного проекту «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину». Зустріч розпочнеться о 17:00 у дворику «Львівської копальні Кави».
  • У Львівському обласному військкоматі обрали нового керівника У Львівському обласному військкоматі обрали нового керівника Новим очільником військового комісаріату області став підполковник Олександр Тіщенко – т.в.о. військового комісара Львівського обласного військкомату. На цій посаді він замінив полковника Миколу Садовського.
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція розмови про розвиток інтелекту в Україні На Tvoemisto.tv стартувала трансляція розмови про розвиток інтелекту в Україні Сьогодні, 13 травня, вже розпочалася дискусія на тему: «Як зробити інтелект ресурсом для розвитку України?». Захід відбувається за ініціативи Представництва ЄС в Україні. На Tvoemisto.tv стартувала пряма трансляція із події.
  • Зі Львова стартувала проща до Унева. Де стежити за молитовною мандрівкою? Зі Львова стартувала проща до Унева. Де стежити за молитовною мандрівкою? Сьогодні, 13 травня, з нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці зі Львова стартувала ХХІІІ Міжнародна молодіжна триденна піша проща «Львів-Унів». У суботу та неділю на Tvoemisto.tv відбуватиметься трансляція із Унева наживо.
  • Посольство Польщі скасовує можливість подачі документів на візу онлайн Посольство Польщі скасовує можливість подачі документів на візу онлайн Із метою запобігання зловживанню третіх осіб (посередників) при записі громадян України на чергу для подачі документів у візові центри претенденти на візу можуть здійснювати запис через кол-центр тільки особисто.
  • Нині на площі Ринок говоритимуть про інтелект. Де подивитися? Нині на площі Ринок говоритимуть про інтелект. Де подивитися? Сьогодні, 13 травня, Представництво ЄС в Україні запрошує усіх охочих мешканців Львова долучитись до відкритої дискусії на тему: «Як зробити інтелект ресурсом для розвитку України?». Вхід на захід вільний та не потребує попередньої реєстрації. А для тих, хто не зможе потрапити на дискусію, на Tvoemisto.tv буде проводитись пряма трансляція із заходу.
  • Дві вулиці Львова зробили односторонніми. Схема Дві вулиці Львова зробили односторонніми. Схема На вулицях Богдана Котика та Черемшини у Львові змінили організацію дорожнього руху. Про це інформує прес-служба патрульної поліції Львова.
  • В Україні планують підвищити штрафи за кермування напідпитку В Україні планують підвищити штрафи за кермування напідпитку Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності схвалив законопроект №4373 щодо збільшення відповідальності за керування транспортним засобом в нетверезому стані.
  • Львів’ян запрошують подискутувати про інтелект як ресурс для розвитку України Львів’ян запрошують подискутувати про інтелект як ресурс для розвитку України Завтра, 13 травня, Представництво ЄС в Україні запрошує усіх охочих мешканців Львова долучитись до відкритої дискусії на тему: «Як зробити інтелект ресурсом для розвитку України?». Вхід на захід вільний та не потребує попередньої реєстрації. А для тих, хто не зможе потрапити на дискусію, на Tvoemisto.tv буде проводитись пряма трансляція із заходу.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 13 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові до Дня музеїв стартує новий проект У Львові до Дня музеїв стартує новий проект Із 19 травня з нагоди Міжнародного дня музеїв у Львові стартує новий проект «Обери музей свого настрою», який передбачає представлення у музеях різних за тематикою заходів за принципом «один день – один музей».
  • Дорогу до залізничного вокзалу у Львові цьогоріч не планують ремонтувати Дорогу до залізничного вокзалу у Львові цьогоріч не планують ремонтувати Дорога та тротуари на вулиці Чернівецькій у Львові – це перше, що бачать люди, які приїжджають до міста, а також львів’яни, що десь мандрують. Оскільки останнім часом у мережі почастішали скарги на стан цієї ділянки, журналісти Tvoemisto.tv дізналися, коли планують відремонтувати дорогу по цій вулиці.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: історичне селище Поморяни Куди поїхати на вихідні зі Львова: історичне селище Поморяни Мальовниче селище Поморяни розташовано майже за сто кілометрів від Львова. Саме тут розташований Поморянський замок, який вважається одним із восьми найвизначніших місць на Львівщині. Тут полюбляв зупинятися король Ян ІІІ Собєський, а у місцевому костелі збереглися розписи художника Федора Бедрицького. Цими вихідними Tvoemisto.tv пропонує відвідати невеличке селище, де розташувалися ці та інші архітектурні пам’ятки.
  • Шість старих фото львівських хіпі Шість старих фото львівських хіпі Мабуть кожен львівський храм окрім сакральної береже ще й історію, що зовсім не пов’язана з релігією. Наприклад, в костелі Марії Магдалени був спортзал та танцювальний клуб, в костелі Кларисок – митниця, в церкві Анни і залізничні каси, і магазин меблів.
  • У Львові на двох вулицях змінили організацію руху. Схема У Львові на двох вулицях змінили організацію руху. Схема На вулицях Богдана Котика та Черемшини у Львові змінили організацію дорожнього руху. Про це інформує прес-служба патрульної поліції Львова.
  • Львів’ян запрошують на День Кельнера. Програма заходів Львів’ян запрошують на День Кельнера. Програма заходів У Львові уже восьмий рік поспіль відзначатимуть День кельнера. Цьогоріч від пройде під гаслом «Подаруй кельнеру квітку». Мета свята – підвищення престижу професії офіціантів та спонуканні молоді до навчання у цій сфері. Триватиме святкування впродовж одного дня, 21 травня. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Відкриття Дитячого форуму у Львові: сім подій першого дня Відкриття Дитячого форуму у Львові: сім подій першого дня Сьогодні, 12 травня, відбулося урочисте відкриття «Дитячого форуму» - однієї з найбільших подій для розвитку та радості дітей і батьків. Захід прохолодять у рамках присвоєння Львову статусу «Місто літератури ЮНЕСКО». На базі форуму працюють 8 просторів, де відбуваються різноманітні навчальні та розважальні заходи. Tvoemisto.tv пропонує перелік найцікавіших заходів першого дня, що відбуватимуться у Палаці Мистецтв (вул. Коперника, 17).
  • Хто виграв безкоштовні квитки на Дитячий Форум. Результати розіграшу Хто виграв безкоштовні квитки на Дитячий Форум. Результати розіграшу З 12 травня у Львові стартує Дитячий форум. У рамках події проведуть понад 500 заходів, як для дорослих, так і дітей. З цієї нагоди Tvoemisto.tv організувало розіграш квитків на подію. Нині стали відомі його переможці.
  • Вулицю Коперника у Львові відкрили для проїзду транспорту. Оновлено Вулицю Коперника у Львові відкрили для проїзду транспорту. Оновлено Вулиця Коперника у Львові відкрили для проїзду транспорту. Проте паркуватись на ній не можна
  • На Tvoemisto.tv стартує трансляція Міжнародної конференції з питань переселенців На Tvoemisto.tv стартує трансляція Міжнародної конференції з питань переселенців Впродовж двох днів, 12 та 13 травня, у Львові триватиме Міжнародна конференція з питань вимушених переселенців «Інтеграція чи диференціація». Її мета – обговорити український та міжнародний досвід роботи з внутрішньо переміщеними особами. Нині стартувала трансляція першого дня події.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. Стрийській Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. Стрийській У Львові трапилася аварія на перехресті вул. Володимира Великого - вул. Тролейбусна. У зв'язку з цим утворився затор в сторону вул. Стрийської.
  • Хто з депутатів Львівської міськради заробляє найбільше? Список Хто з депутатів Львівської міськради заробляє найбільше? Список Громадський рух «Чесно» дослідив декларації депутатів Львівської міської ради. За результатами аналізу є чиновники, котрі заробили найбільше з усіх депутатів в Україні, а також ті, хто не задекларував жодної копійки. Пропонуємо дізнатись, які суми доходу вказали міські чиновники.
  • Львів’ян запрошують обговорити подальшу долю пам’ятника Степану Тудору Львів’ян запрошують обговорити подальшу долю пам’ятника Степану Тудору Міська рада Львова спільно з експертними середовищами та громадою міста опрацює питання щодо пам’ятника Степану Тудору на пл. Євгена Маланюка. До обговорення запрошують у містян. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові до почитання виставлять реліквії святого Івана Павла ІІ. Де та коли? У Львові до почитання виставлять реліквії святого Івана Павла ІІ. Де та коли? Увечері 14 травня, в суботу, о 18:00 годині реліквії та особисті речі святого Івана Павла ІІ будуть у церкві святого Андрія. Відвідини і вшанування будуть увесь вечір. Особисті речі наступного дня будуть передані до церви Різдва Богородиці.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 12 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У п’ятницю зі Львова стартує піша проща до Унева: деталі У п’ятницю зі Львова стартує піша проща до Унева: деталі Уже цієї п’ятниці, 13 травня, з нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці розпочнеться ХХІІІ Міжнародна молодіжна триденна піша проща «Львів-Унів».
  • Де у Львові може з Де у Львові може з'явитbся безкоштовний WI-FI? У квітні цього року Департамент розвитку Львівської міської ради оголосив конкурс на визначення компанії для встановлення безкоштовних точок доступу до мережі інтернет у Львові. Tvoemisto.tv дізналося, де може з’явиться доступний для усіх львів’ян Wi-Fi.
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція розмови про імідж та бренд Львова На Tvoemisto.tv стартувала трансляція розмови про імідж та бренд Львова Сьогодні, 11 травня, у Львові проходить дискусійна зустріч, на якій обговорять наскільки Львів привабливий для туристів та інвесторів та чи впливає успішний бренд на розвиток культури та рівень життя кожного львів’янина? На Tvoemisto.tv вже стартувала трансляція розмови .
  • Чому кліщів труїтимуть не у всіх парках Львова? Чому кліщів труїтимуть не у всіх парках Львова? Акарицидна обробка, задля того щоб позбутися кліщів кліщів, у травні відбудеться лише в шести львівських парках. За інформацією міського управління екології, акарицидну обробку у травні проведуть у парку імені Івана-Павла ІІ, «Залізна Вода», а також у «Стрийському» та «Левандівському» парках. У парку "Високий замок" уже вчора позбувалися шкідників
  • У Львові обмежать рух транспорту на мості на вул. Городоцькій У Львові обмежать рух транспорту на мості на вул. Городоцькій Наприкінці травня у Львові планують розпочати роботи із реконструкціх шляхопроводу на вул. Городоцькій, 166. Також на цій ділянці дороги від Хлібзаводу до вул. Сяйво розширять проїзну частину дороги до 4-х смуг. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові відбудеться Міжнародна конференція з питань переселенців: де послухати? У Львові відбудеться Міжнародна конференція з питань переселенців: де послухати? Впродовж двох днів, 12 та 13 травня, у Львові триватиме Міжнародна конференція з питань вимушених переселенців «Інтеграція чи диференціація». Її мета – обговорити український та міжнародний досвід роботи з внутрішньо переміщеними особами. Для тих, хто не зможе бути присутнім на конференції здійснюватиметься онлайнова трансляція із події.
  • Львів’ян кличуть на Дні Науки до Державного природознавчого музею Львів’ян кличуть на Дні Науки до Державного природознавчого музею Державний природознавчий музей НАН України збирає під своїм дахом науковців, що хочуть розповісти про наукові дослідження просто й цікаво і всіх, хто назбирав вже собі багато питань про природу – 14 і 15 травня буде нагода для всіх поспілкуватися з науковцями і спробувати самому подосліджувати.
  • У Львові Вахтанґ Кіпіані прочитає публічну лекцію. Як потрапити? У Львові Вахтанґ Кіпіані прочитає публічну лекцію. Як потрапити? У четвер, 12 травня, у Львові Вахтанґ Кіпіані прочитає лекцію «Актуалізація історії: досвід «Історичної правди». Львів’ян запрошують долучатися.
  • Мешканців Львівщини закликають контролювати якість ремонту доріг Мешканців Львівщини закликають контролювати якість ремонту доріг Служба автомобільних доріг у Львівській області звертається до всіх небайдужих територіальних громад і закликає їх контролювати якість виконання ремонтних робіт на автодорогах Львівщини.
  • У Львові у «Шевченківському гаю» з’явиться автентичний дитмайданчик У Львові у «Шевченківському гаю» з’явиться автентичний дитмайданчик У Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» майструють автентичний дитячий майданчик. Це унікальний простір, де дитячі гойдалки будуть у вигляді збільшених копій яворівських іграшок. Розмальовують ці гойдалки народні майстри у стилі «вербівка». Роботи вже розпочались, завершити дитячий майданчик планують до кінця травня.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 4 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • В Україні пропонують скасувати низку вихідних В Україні пропонують скасувати низку вихідних Таку думку озвучив Голова Інституту національної пам’яті. Володимир В’ятрович вважає, що така зміна була б також найкращим способом уникнути провокацій під час українських святкувань перемоги над нацизмом.
  • У Львові стартував сезон роботи дитячої залізниці У Львові стартував сезон роботи дитячої залізниці Учора, 9 травня, на львівській магістралі регіональної філії «Львівська залізниця» розпочався сезон руху потягів. Юні залізничники відрапортували про готовність змін до роботи та почали проходити літню виробничо-експлуатаційну практику.
  • Львів планують з’єднати авіарейсом із польським Радомом Львів планують з’єднати авіарейсом із польським Радомом Як повідомляють польські ЗМІ, вже з червня цього року Львів з’єднає прямий авіарейс із польським містом Радом.
  • У Львові створили інтерактивну мапу муралів. Де подивитись? У Львові створили інтерактивну мапу муралів. Де подивитись? У мережі з’явилася інтерактивна карта міських графіті. Поки що на ній позначено 16 муралів, однак львів'ян закликають долучитися до її наповнення і повідомляти про нові цікаві об’єкти вуличного мистецтва.
  • До Днів Європи львів До Днів Європи львів'ян закликають розповісти, як бути європейцем З 29 травня Львівщина відзначатиме День Європи. Долучитись до святкування цієї дати запрошують й жителів та гостей регіону. Зокрема, продемонструвати свої бачення європейських цінностей пропонують користувачам соціальних мереж, взявши участь у фотоакції #LvivRegionEU. Про це інформують у прес-службі облдержадміністрації.
  • Як львів’яни «Святкували Воскресіння разом» у Гаю. Фото Як львів’яни «Святкували Воскресіння разом» у Гаю. Фото У неділю, 8 травня, у музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» провели восьмий всеукраїнський фестиваль «Святкуємо Воскресіння разом». Щороку цей захід відвідує близько 10 тисяч людей.
  • На що слід звернути увагу при купівлі житла в новобудові? 12 основних порад На що слід звернути увагу при купівлі житла в новобудові? 12 основних порад Цегляні, панельні чи монолітні? Спальний район, промисловий, передмістя чи середмістя? І ще багато питань, на які варто знати відповідь, турбують людей, які вирішили купити житло в новобудовах. Саме тому Tvoemisto.tv вирішило розібратися, на що ж слід першочергово звертати увагу при важливому виборі чи не на все життя – купівлі житла.
  • Скільки п’яних водіїв сіло за кермо у Львові під час свят? Скільки п’яних водіїв сіло за кермо у Львові під час свят? Цьогоріч українці відпочивали у травні чимало днів. На цей місяць випало святкування Великодня, Дня міста, а також вшанування пам’яті полеглих внаслідок Другої світової війни. Тож після посту мешканці міста активно відпочивали за застіллям, а також вживали алкоголь. Тому Tvoemisto.tv вирішило дізнатися скільки львівських водіїв сіли за кермо п’яними впродовж свят.
  • У львівських парках труїтимуть кліщів. Графік проведення обробки
У львівських парках труїтимуть кліщів. Графік проведення обробки Міське управління екології закликає мешканців утриматись від відвідування парків імені Папи Римського Івана-Павла ІІ, Погулянки, «Залізна Вода», «Стрийський», «Левандівський» та «Високий Замок» упродовж кількох днів – у зв’язку з проведенням акарицидної обробки, з метою мінімізації укусів кліщів. Так, сьогодні з 12:00 год від кліщів звільнятимуть «Високий замок».
  • Львів’ян запрошують на дискусію про  інтелект. Де та коли? Львів’ян запрошують на дискусію про інтелект. Де та коли? У п’ятницю, 13 травня Представництво ЄС в Україні запрошує усіх охочих мешканців Львова долучитись до відкритої дискусії на тему: «Як зробити інтелект ресурсом для розвитку України?». Вхід на захід вільний та не потребує попередньої реєстрації, а для тих, хто не зможе потрапити на дискусію буде проводитись пряма трансляція із заходу.
  • Ситуація на дорогах Львова: обмежено рух транспорту на вул. Під Голоском Ситуація на дорогах Львова: обмежено рух транспорту на вул. Під Голоском За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, у зв’язку з забезпеченням будівництва інженерних мереж до чотирьох житлових будинків для сімей загиблих військовослужбовців, з 10:00 год. 10 травня до 18:00 год. 14 травня рух транспорту на половині проїзної частини вул Під Голоском буде обмежено.
  • Коли львів Коли львів'янам слід очікувати на гарячу воду? Від сьогодні, 10 травня, частина мешканців Львова залишилась без гарячої води. Подаватись гаряча вода в будинки за певними адресами не буде у зв'язку з гідравлічними випробуваннями теплових мереж на щільність. Проте, коли львів’янам слід очікувати теплу воду?
  • Як у Львові відзначили День Перемоги у Другій світовій війні. Фото Як у Львові відзначили День Перемоги у Другій світовій війні. Фото Учора, 9 травня, у Львові відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З цієї нагоди відбулось традиційне покладання квітів до могил полеглих у Другій світовій війні на меморіалі «Пагорб слави».
  • У мережі розігрують квитки на Дитячий форум у Львові. Як виграти? У мережі розігрують квитки на Дитячий форум у Львові. Як виграти? З 12 травня у Львові стартує Дитячий форум. У рамках події проведуть понад 500 заходів, як для дорослих, так і дітей. Потрапити на Дитячий форум можна придбавши квиток, або виграти його завдяки розіграшу від Tvoemisto.tv.
  • Чому сьогодні у Львові вивісили прапори із жалобними стрічками? Чому сьогодні у Львові вивісили прапори із жалобними стрічками? Уже другий день поспіль у Львові на державних установах, будівлях у центрі міста, а також на околицях можна помітити український прапор із жалобною стрічкою. Учора, 8 травня у державі відзначали День пам’яті та примирення, проте, чому сьогодні, 9 травня, все ще можна побачити у місті символи трауру дізналось Tvomisto.tv.
  • Від завтра у Львові ще одна вулиця буде непроїзною Від завтра у Львові ще одна вулиця буде непроїзною За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, у зв’язку з забезпеченням будівництва інженерних мереж до чотирьох житлових будинків для сімей загиблих військовослужбовців, з 10:00 год. 10 травня до 18:00 год. 14 травня рух транспорту на половині проїзної частини вул Під Голоском буде обмежено.
  • У Львові невідомі намагались знести пам У Львові невідомі намагались знести пам'ятник письменнику Степану Тудору Сьогодні, 9 травня, невідомі у балаклавах намагались знести пам'ятник Степану Тудору, який знаходиться у Львові на площі Маланюка
  • На Tvoemisto.tv стартує трансляція зустрічі із Любомиром Гузаром На Tvoemisto.tv стартує трансляція зустрічі із Любомиром Гузаром Сьогодні, 9 травня, на Tvoemisto.tv стартує трансляція зустрічі із Блаженнішим Любомиром Гузаром, Архиєпископом-емеритом Української Греко-Католицької Церкви. Тема зустрічі «Що означає бути благодійником?». Духовна бесіда відбудеться у форматі діалогу в рамках року Милосердя.
  • Від завтра частина Львова залишиться без гарячої води. Адреси Від завтра частина Львова залишиться без гарячої води. Адреси ЛКП «Залізничнетеплоенерго» повідомляє мешканців, що, у зв’язку з гідравлічними випробуваннями теплових мереж на щільність, з 10 до 24 травня не буде подаватись гаряча вода в будинки за певними адресами. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Пропонуємо дізнатися, чим львів’янам запам’ятається тиждень із 2 по 8 травня.
  • Фото дня: футболісти «Шахтаря» у Львові вшанували загиблих у війні Фото дня: футболісти «Шахтаря» у Львові вшанували загиблих у війні 8 травня гравці і тренери донецького «Шахтаря» у Львові вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні. Як повідомляє офіційний сайт «Гірників», команда поклала квіти до Монумента Слави у Львові.
  • На львівській митниці створять мобільні підрозділи: деталі На львівській митниці створять мобільні підрозділи: деталі Найближчим часом будуть створені міжвідомчі мобільні підрозділи для наведення ладу на українській митниці. Про це заявив Прем'єр-міністр Україна Володимир Гройсман під час наради з проблемних питань функціонування митниці на пункті пропуску через україно-польський кордон Краковець – Корчова.
  • Фестиваль Рівності, який зірвали у Львові, пройде у Києві Фестиваль Рівності, який зірвали у Львові, пройде у Києві У суботу, 14 травня, у місті Києві пройде фестиваль Рівності. Як інформують організатори на офіційній сторіці у Фейсбук це буде «день на підтримку львівської громади та всіх, хто прагне дотримання прав людини в Україні».
  • Львів’ян запрошують на нагородження захисників Луганського аеропорту Львів’ян запрошують на нагородження захисників Луганського аеропорту Сьогодні, 8 травня, у Львові на вулиці Стрийській десантників нагороджуватимуть нагрудними знаками. Більшість отримають свої нагороди посмертно.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!