Новини
  • Іспит на права: що треба здати на практичному водінні Іспит на права: що треба здати на практичному водінні Щоб отримати посвідчення водія необхідно скласти не лише теоретичний іспит зі знання правил дорожнього руху, а й підтвердити свої навички керування автомобілем. Як саме проходить практичний іспит розповіли у регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області.
  • У Львові не курсують тролейбуси на п У Львові не курсують тролейбуси на п'яти маршрутах У Львові через аварію на високовольтних мережах не курсують п’ять тролейбусних маршрутів.
  • Де у Львові можуть з’явитися нові дитячі майданчики: локації Де у Львові можуть з’явитися нові дитячі майданчики: локації На сесії Львівської міської ради закріплено перелік нових земельних ділянок для розміщення на них у перспективі дитячих та спортивних ігрових майданчиків, – повідомили у прес-службі міськради.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 22 квітня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львів прийме Кубок України з регбі серед жінок Львів прийме Кубок України з регбі серед жінок В суботу, 23 квітня, на стадіоні «Юність», що на вул. Болгарській, 3 (парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького), відбудеться Кубок України з регбі-7 серед жінок.
  • Вісім місць на Львівщині, які українці визнали найвизначнішими Вісім місць на Львівщині, які українці визнали найвизначнішими Троє мандрівників створили інтерактивну Google-карту з найцікавішими, найгарнішими та найзагадковішими місцями України. Вона поділена на три категорії: місця, архітектури та заходи. Саме у «Архітектурі» українці обрали вісім місць на Львівщині, які визнали найвизначнішими. Пропонуємо дізнатись про них.
  • Безвізовий режим з ЄС: 5 речей, які треба знати Безвізовий режим з ЄС: 5 речей, які треба знати 20 квітня Європейська Комісія виступила з офіційною законодавчою пропозицією скасувати візовий режим для громадян України. Пропонуємо розібратися, що означає це рішення, і які права надаватиме безвізовий режим громадянам України.
  • Антимонопольний комітет скасував закупівлю для Львова 55 нових автобусів Антимонопольний комітет скасував закупівлю для Львова 55 нових автобусів Антимонопольний комітет скасував рішення тендеру на закупівлю 55 нових низькопідлогових автобусів для ЛК АТП-1 за бюджетні кошти.
  • Олександра Коваль отримала премію імені Стуса Олександра Коваль отримала премію імені Стуса Олександра Коваль, яке є президентом громадської організації «Форум видавців» отримала премію імені Стуса у 2016 році.
  • Як може виглядати оновлений сквер на Ряшівській: візуалізація Як може виглядати оновлений сквер на Ряшівській: візуалізація Цьогоріч у Львові вирішили оновити громадський простір на вул. Ряшівській до перехрестя з вул. Городоцькою. Дитячий майданчик, місця для заняття спортом, в тому числі для баскетболу – таким його бачать проектанти.
  • Львів’ян запрошують на Європейську ніч літератури Львів’ян запрошують на Європейську ніч літератури Львів’ян запрошують відзначити Європейську ніч літератури. У рамках святкування відбудеться «літературне шатро», у якому в атмосфері східного антуражу відбудеться діалог української та кримськотатарської культур. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян запрошують на аукціон для допомоги 4-місячному малюку Львів’ян запрошують на аукціон для допомоги 4-місячному малюку Львів’ян запрошують на благодійний аукціон у суботу, 23 квітня. Усі кошти із продажу картин передадуть на лікування 4-місячного Матвійка Урбанського, у якого діагностували пухлину головного мозку. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові розпочинає свою роботу Великодній ярмарок У Львові розпочинає свою роботу Великодній ярмарок Цьогоріч Великодній ярмарок розпочне свою роботу у суботу, 23 квітня. На відвідувачів чекають квіткові та арт-інсталяції, живий квиток, майстер-класи, а також, традиційно, торгова алея та гастрономічний сектор. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Ситуація на дорогах Львова: ускладнений рух на вул. Курмановича Ситуація на дорогах Львова: ускладнений рух на вул. Курмановича Сьогодні, 21 квітня, близько 7 год ранку під мостом на перехресті вул. Курмановича-Рудненська відбулась ДТП.
  • ЄБРР може надати кошти на ремонт двох автомобільних трас на Львівщині ЄБРР може надати кошти на ремонт двох автомобільних трас на Львівщині Дві автомобільні дороги на Львівщині, сполученням Львів-Самбір та Львів-Тернопіль, хочуть відремонтувати за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Про це інформують у прес-службі облдержадміністрації.
  • Львів’ян запрошують на виставку тематичних інсталяцій «Відлуння Чорнобиля» Львів’ян запрошують на виставку тематичних інсталяцій «Відлуння Чорнобиля» Завтра, 21 квітня, львів’ян та гостей міста запрошують на відкриття виставки інсталяцій «Відлуння Чорнобиля». Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Українцям дозволили приватизувати кімнати в гуртожитках Українцям дозволили приватизувати кімнати в гуртожитках Верховна рада дозволила приватизувати кімнати в гуртожитках людям, які живуть там понад 5 років.
  • На Сихові вперше біля новобудов будують школу та садок На Сихові вперше біля новобудов будують школу та садок У Львові на Сихові, де бракує місць у дошкільних закладах, завершується будівництво великої школи та дитячого садка. Вже зараз розпочався набір у садочкові групи. Це вперше у Львові будівельна компанія біля новобудови відкриє освітні заклади. Реалізовує проекти група компаній «ЕКО-ДІМ» - одне з найпотужніших будівельних підприємств Львівської області.
  • У Львові до серпня дозволили проїзд приватного транспорту площею святого Юра У Львові до серпня дозволили проїзд приватного транспорту площею святого Юра Сьогодні, 20 квітня, у Львові на засіданні комісії з безпеки дорожнього руху Львівської міської ради прийняли рішення дозволити проїзд приватного транспорту у напрямку від центру міста до вулиці Степана Бандери. Як розповів Tvoemisto.tv спеціаліст управління транспорту та зв’язку Львівської міськради Костянтин Баранюк, така схема руху діятиме у тестовому режимі до серпня цього року.
  • У Львові шукають волонтерів для арт-занять у Геріатричному пансіонаті У Львові шукають волонтерів для арт-занять у Геріатричному пансіонаті У Львівському Геріатричному пансіонаті волонтери започатковують заняття арт-терапії. Нині вони шукають охочих долучитися до ініціативи.
  • Сьогодні у Львові склали присягу ще 123 патрульні поліцейські. Фото Сьогодні у Львові склали присягу ще 123 патрульні поліцейські. Фото Сьогодні, 20 квітня, у Львові присягу склали 123 поліцейських, які поповнять лави патрульної поліції. Сьогодні вони вийдуть на своє перше патрулювання. Про це інформують у прес-службі патрульної поліції Львова.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 21 квітня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У дитячих клубах Львова стартує писанкарська школа У дитячих клубах Львова стартує писанкарська школа Уже традиційно дитячі клуби Львова проводять писанкарську школу, де діти можуть навчитися різних технік творення власних писанок. Заняття в школі писанкарства безкоштовні, потрібно лише мати із собою необхідні для виготовлення писанок матеріали.
  • У Львові відкрили візовий центр Угорщини: як він працюватиме? У Львові відкрили візовий центр Угорщини: як він працюватиме? Сьогодні, 20 квітня, у Львові відбулося урочисте відкриття візового центру прийому документів на видачу віз для в’їзду в Угорщину. У церемонії відкриття взяли участь Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, перший заступник голови облдержадміністрації Ростислав Замлинський, перший заступник голови Львівської обласної ради, а також начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради Тетяна Хабібрахманова.
  • Єврокомісія офіційно запропонувала скасувати візи українцям Єврокомісія офіційно запропонувала скасувати візи українцям Єврокомісія у середу оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Єврокомісії.
  • У Львові влада підписала меморандум із перевізниками. Як їздитимуть пільговики? У Львові влада підписала меморандум із перевізниками. Як їздитимуть пільговики? У середу, 20 квітня, у обласна влада та перевізники підписали меморандум, який дозволить впорядкувати питання пільгових перевезень на приміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування у Львівській області. Свої підписи у документі поставили голова облдержадміністрації Олег Синютка, голова облради Олександр Ганущин та голова обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України Юрій Кривенко.
  • Незнана Львівщина: містечко, де ткали килими для Європи та США. Фото Незнана Львівщина: містечко, де ткали килими для Європи та США. Фото Глиняни, що у Золочівському районі, одне з найменших містечок не лише Львівщини, а й України загалом. Згідно з народними переказами, назва містечка походить від того, що попри достатню кількість довколишніх лісів, місцеві мешканці будували свої будинки з глини.
  • У центрі Львова хочуть запровадити мораторій на будівництво У центрі Львова хочуть запровадити мораторій на будівництво «На наступній сесії Львівської міської ради наша фракція (УГП – ред.) хоче винести питання про мораторій на будівельні роботи на території спадщини ЮНЕСКО, крім реставраційних. Для цього потрібна політична воля. Потрібно Львів зберегти таким, яким він є, бо ще через п’ять років ми матимемо не Львів, а Київ у кращому його варіанті», - зазначив депутат Львівської міськради Тарас Чолій під час дискусії «Охорона пам’яток та оновлення Львова: пошук діалогу», яка відбулась 18 квітня, організованої платформою «Твоє місто Львів» у партнерстві з Львівською міською радою за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії.
  • У травні частина Львова залишиться без води. Адреси У травні частина Львова залишиться без води. Адреси З 10 до 24 травня, у зв’язку з гідравлічним випробовуванням теплових мереж на щільність, гаряча вода не буде подаватись у будинки за певними адресами. Про це повідомляють у ЛКП «Залізничнетеплоенерго»
  • У Львові відбудеться напівмарафон: ситуативно перекриватимуть рух У Львові відбудеться напівмарафон: ситуативно перекриватимуть рух У неділю, 24 квітня, о 10:00 год. вже традиційно вшосте відбудеться легкоатлетичний пробіг вулицями нашого міста – «Львівський напівмарафон - 2016».У зв’язку з цим у місті ситуативно перекриватимуть рух транспорту.
  • Як правильно сортувати сміття: львів’ян запрошують на екоекскурсію Як правильно сортувати сміття: львів’ян запрошують на екоекскурсію Львів’ян запрошують на екоекскурсію. Організатори підготували низку цікавих та інформативних заходів. Зокрема, у рамках програми її учасники дізнаються, як правильно сортувати відходи, відвідають перший в Україні завод з переробки ртутних ламп.
  • У Львові планують відновити роботи з реконструкції площі Митної У Львові планують відновити роботи з реконструкції площі Митної За словами начальника управління охорони історичного середовища львівської міськради Лілії Онищенко, наприкінці квітня у Львові планують відновити роботи з реконструкції пл. Митної. Загальна вартість робіт з ревіталізації площі становить 6 мільйонів гривень.
  • Коли у Львівській області планують завершити ремонт доріг ? Коли у Львівській області планують завершити ремонт доріг ? У Львівській області інтенсивно тривають ремонтні роботи на ділянках автомобільних доріг, що межують з Івано-Франківською та Закарпатською областями. Також невдовзі розпочнуть ремонт найгірших відтинків траси від Радехова до Бродів та Червонограда. Про це інформують у прес-службі облдержадміністрації.
  • У Львові непроїзна ще одна ділянка вулиці Мечнікова. Як доїхати до пологового? У Львові непроїзна ще одна ділянка вулиці Мечнікова. Як доїхати до пологового? Від сьогодні, 20 квітня і до 30 липня 2016 року, для проїзду транспорту закрили ще одну ділянку вул. Мечнікова. Не проїзною стане частина від пологового будинку №1 до вулиці Некрасова. Про це інформують в управлінні інженерного господарства міськради.
  • На Сихові стався порив на теплотрасі – мікрорайон без гарячої води На Сихові стався порив на теплотрасі – мікрорайон без гарячої води Як повідомила голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк, сьогодні на Сихові стався порив на теплотрасі. Відтак, мікрорайон не отримує гарячу воду. На місці вже працюють відповідні служби ЛМКП «Львівтеплоенерго».
  • Alfa Jazz Fest запрошує українських музикантів до участі у фестивалі Alfa Jazz Fest запрошує українських музикантів до участі у фестивалі Цього року Альфа Джаз Фест надає можливість молодим українським музикантам отримати унікальний професійний досвід та виступити у Львові в рамках фестивалю.
  • У Львові Мар’яна Савка говоритиме з Іриною Снітинською про життя як цінність У Львові Мар’яна Савка говоритиме з Іриною Снітинською про життя як цінність Третьою гостей проекту «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину» Мар’яни Савки стане засновник Школи риторики й ораторства АҐРУС, тренер з ораторської майстерності Ірина Снітинська. Темою їхньої розмови стане життя як цінність.
  • Як львівські школярі відпочиватимуть на Великдень Як львівські школярі відпочиватимуть на Великдень Як повідомили в управлінні освіти Львівської міської ради, учні львівських шкіл підуть на канікули з 1 до 3 травня і з 7 до 9 травня.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 20 квітня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Ситуація на дорогах Львова: у місті не курсують трамваї Ситуація на дорогах Львова: у місті не курсують трамваї Сьогодні, 19 квітня, станом на 17:20 год. у Львові не курсують трамваї по вул. Котляревського і до вул. Київської
  • У Львові група компаній «НІКО» оголосила акцію до Великодня У Львові група компаній «НІКО» оголосила акцію до Великодня Не тільки помешкання потрібно прибирати перед святами, але і своє авто. До Великодніх свят на офіційній СТО групи компаній «НІКО» діє акційна програма для усіх відвідувачів сервісу а також приємні подарунки від спонсорів.
  • Верховна Рада вирішила легалізувати приватних детективів Верховна Рада вирішила легалізувати приватних детективів Сьогодні, 19 квітня, Верховна Рада України прийняла законопроект «Про приватну детективну (розшукову) діяльність» в першому читанні.
  • Де у Львові прийматимуть відпрацьовані люмінесцентні лампи: графік на травень-червень Де у Львові прийматимуть відпрацьовані люмінесцентні лампи: графік на травень-червень У Львові продовжує працювати мобільний пункт збору відпрацьованих люмінесцентних ламп. Еко-Бус протягом травня та червня працюватиме, в основному, по п’ятницях та суботах біля великих магазинів, торгових центрів тощо, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Скільки планують витратити коштів на ремонти доріг на Львівщині у 2016 році Скільки планують витратити коштів на ремонти доріг на Львівщині у 2016 році У 2016-му на території Львівської області планують відремонтувати близько 450 кілометрів автомобільних трас. Це більш ніж четверта частина від усіх доріг, за які цьогоріч візьмуться у цілій Україні. У загальній протяжності – це 8800 автодоріг державного, регіонального та місцевого значення.
  • Фото дня: у Львові зацвіли сакури Фото дня: у Львові зацвіли сакури У Львові на пл. Петрушевича зацвіло близько 20 дерев японської сакури.
  • Міністри зі Львова та їхні статки: хто чим володіє та скільки заробив за минулий рік Міністри зі Львова та їхні статки: хто чим володіє та скільки заробив за минулий рік Верховна рада обрала новий Кабінет міністрів, запропонованих Президентом України та новим Прем'єр міністром Володимиром Гройсманом. Четверо міністерських портфелів отримали і львів’яни. Пропонуємо ознайомитися з їх деклараціями за 2015 рік, щоб зрозуміти скільки вони заробляли та чим володіють.
  • У Львові оголосили конкурс на майданчики для платного паркування: адреси У Львові оголосили конкурс на майданчики для платного паркування: адреси Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради пропонує юридичним та фізичним особам-підприємцям взяти участь в конкурсі на право обслуговування майданчика для платного паркування автотранспорту у Львові. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Дні прийому ртуті у львів’ян: куди приносити небезпечну речовину? Дні прийому ртуті у львів’ян: куди приносити небезпечну речовину? Згідно чинному законодавству України, до надзвичайно небезпечних відходів належать також і відходи, що містять ртуть. Ці відходи заборонено вивозити для захоронення на полігонах твердих побутових відходів, згідно із Державними санітарними нормами і правилами. Тому управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради проводить Дні прийому ртуті у львів’ян.
  • Львів’ян запрошують у Парк Культури на День Енергії Львів’ян запрошують у Парк Культури на День Енергії 22 квітня у рамках Міжнародного дня Землі у Львові відбудеться День Енергії 2016 року. Цьогоріч особливий акцент Дня енергії скерований на юних споживачів енергоресурсу, адже саме діти через свою допитливість та безпосередність здатні донести інформацію до кінцевих споживачів – своїх батьків та родини.
  • У Львові на ремонт закривають ще одну ділянку вулиці Мечнікова У Львові на ремонт закривають ще одну ділянку вулиці Мечнікова За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, у зв’язку з проведенням ремонтних робіт, з 10:00 години 20 квітня і до 30 липня цього року для проїзду транспорту закривають вулиці Мечнікова на ділянці від пологового будинку №1 до вулиці Некрасова.
  • Львівська залізниця планує обладнати вагони для велосипедистів Львівська залізниця планує обладнати вагони для велосипедистів «Львівська залізниця» готова виділити вагони для реалізації проекту з облаштування та адаптації поїздів і електричок до потреб велосипедистів. Про це стало відомо під час робочої зустрічі.
  • У Львові відкриють візовий центр Угорщини: де та коли? У Львові відкриють візовий центр Угорщини: де та коли? Відтепер львів'яни матимуть нагоду подати документи для отримання шенгенської візи в Угорщину безпосередньо у місті. Із завтрашнього дня у Львові почне працювати візовий центр прийому документів на видачу віз для в'їзду в Угорщину.
  • Власники перших «Карток львів’янина» отримають знижки у аптеках «D.S.» Власники перших «Карток львів’янина» отримають знижки у аптеках «D.S.» У рамках проекту «Картка львів’янина» мережа аптек «D.S.» надає власникам «Картки львів’янина – учасника АТО» знижку 7% на купівлю ліків вітчизняного та імпортного виробництва (окрім найменувань, що входять до соціального проекту «Програма низьких цін»), а також біологічно-активних добавок (БАДів) та засобів гігієни для важкохворих (підгузки, пеленки для дорослих).
  • На вихідні до Львова призначили додатковий швидкісний потяг На вихідні до Львова призначили додатковий швидкісний потяг У п'ятницю 22 та у неділю 24 квітня в рейс відправиться додатковий швидкісний поїзд №745/746 Київ – Львів – Київ. Про це інформує Українська залізнична швидкісна компанія.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Зеленій Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Зеленій Сьогодні, 19 квітня, у Львові на вулиці Зеленій утворився значний затори. Водіям радять, за можливості, об'їжджати цю вулицю.
  • Львів’ян запрошують на зустріч із равином Сівою Файнерманом Львів’ян запрошують на зустріч із равином Сівою Файнерманом Львів’ян запрошують на зустріч із равином Сівою Файнерманом, який сьогодні, 19 квітня прочитає лекцію в рамках відвідин ікони Божого Милосердя в Римо-католицькій Парафії св. Йоана Павла ІІ. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові встановили новий спортивний рекорд України У Львові встановили новий спортивний рекорд України На відкритті львівського сезону зі стріт-воркауту, що відбувся цими вихідними у Львові, встановили новий рекорд України. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • У Львові на Фестивалі писанок встановили писанку-вказівник У Львові на Фестивалі писанок встановили писанку-вказівник У рамках відзначення Великодня у Львові проходить VІ Фестиваль писанок. На площі Музейній біля Домініканського собору просто неба відкрили Галерею мистецьких писанок, де презентовано близько півсотні авторських писанок. Експозиція триватиме до 8 травня 2016 року.
  • З З'явилося останнє відео зі зниклим безвісти Тарасом Позняковим Відео було зняте на камеру спостереження на АЗС поблизу села Бузова.
  • У Львові в Парку культури встановлять інклюзивний дитячий майданчик У Львові в Парку культури встановлять інклюзивний дитячий майданчик У Парку культури встановлять майданчик для дітей з особливими потребами. По вулиці Зарицьких вже розпочалися роботи з демонтажу старого майданчику та встановлення нового – інклюзивного.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!