Шлягери під вікнами львівського мера

2950 0
У Львові муніципалів зобов’язали перевіряти, чи мають вуличні музики дозвіл, однак «забули» надати їм відповідні повноваження.
фото: visitlviv.net

фото: visitlviv.net

Наприкінці березня виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив Концепцію організації вуличних виступів у громадських місцях Львова. Адвокат Леся Мельник розмірковує про те, чи відповідає цей документ нормам законодавства і наскільки можна буде проконтролювати його дотримання.

Мета концепції – захистити городян від надмірного шуму, тому слід згадати про частину шосту статті 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», де закріплено правила про захист від надмірного шуму. Як випливає із цього закону, приймати такі рішення мають саме депутати міської ради, а не виконком.

Про це вказано і в Законі України  «Про місцеве самоврядування в Україні», в якому чітко зазначено, що міська рада виключно на пленарних засіданнях вирішує питання про правила благоустрою, забезпечення чистоти і порядку, торгівлі на ринках, дотримання тиші в громадських місцях, за порушення яких передбачено адміністративну відповідальність.

Саме таким чином намагалася вирішувати Львівська міська рада подібні проблеми в минулому: у травні 2001 року, прийнявши положення про акустичний режим у Львові, та взимку 2010 року – ухвалу про правила дотримання тиші у громадських місцях.

Оскільки концепцію затвердили на виконкомі, то є всі підстави стверджувати про перевищення повноважень, а отже і про можливість скасування документу в судовому порядку. Думаю, це лише питання часу, коли комусь із зацікавлених осіб цей документ стане настільки невигідним, що він піде до суду.

У концепції прописані (важко вживати звичне для правника слово «затверджені») умови для вуличних виступів: вказано можливі часові межі залежно від ареалу міста та технічних умов; порядок отримання так званої відповіді на звернення та сферу поширення дії концепції.

Читайте також: У Львові обмежили виступи вуличних музикантів. деталі

Згідно з умовами, вуличні виступи обмежили у часі, просторі та інструментальному наповненні. Також не беруться до уваги будь-які санітарні норми для конкретного часу доби. Тому навіть при дотриманні меж допустимого шуму такі музики не зможуть виступити у центрі міста з 08:00 до 16:00 у робочий день. Рівно ж як і не зможуть виступити без отриманої відповіді на звернення.

Водночас документ має одне велике «але» – у ньому відсутній механізм контролю за дотриманням концепції, а отже – не передбачено жодної відповідальності за її порушення. А з іншого боку, чинне законодавство не дозволяє місцевій владі встановлювати додаткові види юридичної відповідальності понад норми, прописані в законах.

У цьому випадку не можна застосувати статтю 182 Кодексу про адмінпорушення, бо вона встановлює відповідальність за порушення правил дотримання тиші в населених пунктах і громадських місцях.  А ці правила, як уже було зазначено, має затверджувати сесія міської ради, а не виконком, як це зробили у Львові.

Усі ці колізії викликають запитання чи можна буде результативно застосувати положення концепції? Якщо не зачіпати порушень саме правил дотримання тиші, то без належного механізму контролю, вважаю, що шансів для її успішної реалізації небагато.

З одного боку, ми можемо лише сподіватись на всюдисущість муніципальної варти, якій доручили «ганяти» музик, котрі виступають «без дозволу». Але при цьому муніципалам не надали повноважень перевіряти, чи мають музики дозвіл на вуличний виступ. Бо зараз варта може контролювати, як виконують положення про акустичний режим у Львові від 2001 року. І все.

З іншого – ініціаторам концепції залишається уповати на моральність і правову свідомість виконавців, які захочуть пройти процедуру отримання «дозволу», або ж яким достатньо буде одного попередження, щоби припинити «несанкціоновані виступи».

Читайте також: Топ-5 вуличних музик Львова: взаємна любов вулиці та музикантів

На мою думку, у теперішньому вигляді концепція має неузгодженості та суперечності, які роблять виконання його головних цілей, м’яко кажучи, проблематичним. Саме тому їх слід виправити.

Спочатку треба  чітко узгодити цей документ з попередніми ухвалами та нормами законодавства, а потім винести на розгляд сесії, щоби цілком легітимізувати. В іншому випадку будь який вуличний музикант, борець за громадянські права зможе через суд скасувати ці правила і цілком безкарно виконувати свої шлягери під вікнами львівського мера.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!