Знати, що читати. 5 книжок від Андрія Худо

4045 0
У новому році «Твоє місто» започатковує серію публікацій відомих людей, які радять книжки, що допомагають досягати успіху та впливають на зміну світогляду.
Photo by Alfons Morales on Unsplash

Photo by Alfons Morales on Unsplash

Першим свою п’ятірку назвав Андрій Худо, співзасновник львівської компанії – Холдингу емоцій «!Фест», яка вже зараз розвиває світовий бренд. Він розповів про книжки, які допоможуть творити нову економіку, мислити креативно та навчать управлінню.

1. Одна з моїх улюблених книг “Бізнес в стилі фанк” про те, що треба творити нову економіку. Адже найважливіше у бізнесі – це постійне генерування нових ідей. А створювати щось нове можна лише амбітно, прогресивно і динамічно. І фанк - відповідний стиль для творення бізнесу сьогодні.

2. Якщо ще не читали книгу-біографію “Ілон Маск: Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє” від Ешлі Венсона, то рекомендую це зробити. Книга може надихнути вас на дуже амбітні досягнення, допоможе підняти планку власних очікувань, дивитись крізь час і простір. Дуже цікаво читати про людину, яка змінює світ просто зараз. Цікаво розуміти, як він опинився там, де зараз є. Складається вреження, що книга про майбутнє.

3. Рекомендую також  “Чому нації занепадають” Дарона Аджемоґлу та Джеймса Робінсона. Дуже корисно почитати для розуміння, чому одні нації розвинуті і живуть добре, а інші живуть в тоталітаризмі і бідно.

4. Багато українців не знають, як ефективно управляти своїми фінансами. Просто тому, що нас цього не вчили. Так ось, рекомендую трішки повчитись. «Фінансист», роман видатного американського письменника Теодора Драйзера. В основі твору - історія фінансового успіху Френка Ковпервуда, герой відображає життя американського мільйонера Чарлза Йєркса. То такий собі твір також про зародження фінансової системи Америки зі становленням банківських процесів та інвестиційних механізмів. Це дуже корисна книга.

5. І для натхнення рекомендую “Мистецтво війни” Сунь-дзи. Це переклад давнього китайського вчення про війну, стратегію і управління. Але його треба читати та розуміти ширше, бо твір філософський. І мудрість цю можна застосовувати не лише в бізнесі, а й в повсякденному житті. 

P.S. Також ми готуємо книгу про !FEST. Рекомендую запланувати її прочитання на цей рік.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!