7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1913 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень з 9 по 15 жовтня.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

CityLife

КЕРІВНИЦЮ ВІДДІЛУ ПРОМОЦІЇ ЛЬВІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ОБІКРАЛИ НА ПЛОЩІ РИНОК. Соломія Короненко каже, що це зробили четверо ромів. Патрульні впізнали злодіїв, проте зазначили, що їхню провину довести неможливо.

ЛЬВІВЩИНА ОТРИМАЄ 21 МЛН ГРН. НА ПРОФІЛАКТИКУ ВІЛ/СНІД-У. Крім ВІЛ/СНІД-у,  кошти підуть на попередження туберкульозу і вірусного гепатиту.

ВІДВІДУВАЧІ МУЗЕЮ У ЛЬВОВІ ВИНЕСЛИ ЧАСТИНУ ІНСТАЛЯЦІЇ, СПЛУТАВШИ ЇЇ З РЕКЛАМОЮ. Розмір збитків становить приблизно 140 євро.

У ЛЬВОВІ ЗБИЛИ ДИТИНУ. ШУКАЮТЬ ОЧЕВИДЦІВ. Вчора у Львові на автомобілі збили 12-річну дитину. Свідків просять відгукнутися.

НА ТЕРМІНОВИЙ БІОМЕТРИЧНИЙ ПАСПОРТ У ЛЬВОВІ ДОВЕДЕТЬСЯ ЧЕКАТИ МІСЯЦЬ. Нетерміновий паспорт зроблять за два місяці.

НЕПОДАЛІК ЛЬВОВА ГОРІЛО ГРИБОВИЦЬКЕ СМІТТЄЗВАЛИЩЕ. ФОТО. Пожежу на сміттєзвалищі ЛКП «Збиранка» ліквідували о 14.20. Причину займання встановлює слідство.

З ОЛЕСЬКОГО ЗАМКУ ЗНИКЛИ СТАРОВИННІ МОНЕТИ. Також правоохоронні органи перевіряють інформацію про можливу підміну ікон XVI століття.

У ЛЬВОВІ ПОЛІЦІЇ БРАКУЄ ПОНЯТИХ ДЛЯ ЕВАКУАЦІЇ АВТО-ПОРУШНИКІВ. Наступні кілька тижнів патрульна поліція буде проводити посилені рейди щодо порушення правил паркування в центральній частині міста.

У ЦНАПАХ МОЖНА ЗАРЕЄСТРУВАТИ ШЛЮБ ТА ОТРИМАТИ ВОДІЙСЬКІ ПРАВА. Мінекономрозвитку також хоче запровадити обслуговування за 15 хвилин.

ЧЕРЕЗ ЗАТОПЛЕННЯ МУЗЕЮ КРУШЕЛЬНИЦЬКОЇ ПОШКОДИЛИСЬ 30 ЕКСПОНАТІВ. ПЕРЕЛІК. Загалом на відновлення пошкоджених експонатів необхідно майже 120 тисяч.

У ЛЬВОВІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ПЕТИЦІЮ, ЩОБ ЗВІЛЬНИТИ ВІД КВІТІВ ХІДНИК БІЛЯ РИНКУ. «Або посадовців, неспроможних це зробити».

НА ЛЬВІВЩИНІ ПЕНСІЯ ЗРОСЛА В СЕРЕДНЬОМУ НА 500 ГРН ПІСЛЯ РЕФОРМИ. Виплата перерахованих пенсій розпочалася з 11 жовтня.

ЛЬВІВСЬКІ РИНКИ ПІСЛЯ МАСОВОГО ОТРУЄННЯ НЕ ПЕРЕВІРЯЮТЬ. Після масового отруєння на «Привокзальному» перевірки інших ринків так і не розпочалися.

СТРИЙСЬКИЙ РИНОК МАЄ ЗВІЛЬНИТИ ТРОТУАР ПРОТЯГОМ МІСЯЦЯ. КВІТКАРЯМ НАКРЕСЛЯТЬ ЛІНІЮ. Керівництво ринку зобов'язалося прибрати парасолі та звільнити частину тротуару. Муніципальна варта обіцяє штрафувати за кожне порушення.

ЯК ЖИВУТЬ УВ'ЯЗНЕНІ У ЛЬВІВСЬКОМУ СІЗО. ФОТО. 13-го жовтня СІЗО оглядала інспекція та перевіряла, чи ув'язнені забезпечені належними умовами для життя.

Транспорт і ремонти

НА ПРОСПЕКТІ ШЕВЧЕНКА ЗМІНИЛИ ОРГАНІЗАЦІЮ РУХУ. РОЗ’ЯСНЕННЯ. Частину проспекту Шевченка перетворили на перехрестя чотирьох вулиць із одностороннім рухом.

НИЗКА ПОТЯГІВ ЗІ ЛЬВОВА ТИМЧАСОВО ЗМІНЯТЬ МАРШРУТ. Зміни пов’язані з ремонтом залізничного моста в Хмельницькій області.

КИТАЙСЬКА КОМПАНІЯ ВІДРЕМОНТУЄ ДОРОГУ СТРИЙ – ТЕРНОПІЛЬ. Укравтодор підписав два контракти з китайською компанією «Xinjiang Communications Construction Group».

НА ЛЬВІВЩИНІ ВІДРЕМОНТУВАЛИ ДОРОГУ САМБІР – ТУРКА. ФОТО, ВІДЕО. Дорога між Львовом та Самбором є однією з найбільш пріоритетних цього року.

ДВОМ ПЕРЕВІЗНИКАМ ЛЬВОВА ПРОДОВЖИЛИ УГОДИ НА 3 МІСЯЦІ. Шість маршрутів курсуватимуть згідно з цими угодами до січня 2018 року.

Ініціативи

У ЛЬВІВСЬКОМУ САДОЧКУ ВІДКРИЮТЬ ГРУПУ ДЛЯ ДІТЕЙ, ЯКІ НЕ СПРИЙМАЮТЬ ГЛЮТЕН ТА ЛАКТОЗУ. Група запрацює на базі ДНЗ №166 на вул. Кульчицької, 11.

60 ТИСЯЧ ЗА ІДЕЮ: УКРАЇНЦЯМ ПРОПОНУЮТЬ ВИРІШИТИ ПРОБЛЕМИ СВОЇХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ. У рамках конкурсу можна пройти онлайн-курс із дизайн-мислення.

Комуналка

ОПАЛЕННЯ УВІМКНУЛИ ЩЕ НЕ У ВСІХ БУДИНКАХ ЛЬВОВА. КУДИ СКАРЖИТИСЬ. Від 10-го жовтня у Львові розпочався опалювальний сезон. Якщо у вашому будинку ще досі холодно – пропонуємо контакти для скарг.

Будівництво і реставрація

НА МІСЦІ СКАНДАЛЬНОГО БУДІВНИЦТВА «ПОЛІТЕХНІКИ» З’ЯВИЛАСЯ ТЕХНІКА. ФОТО. Мешканці обурені проведенням робіт на Відкритій,1. В «Політехніці» кажуть, що це тільки підготовчі роботи.

ЛЬВІВ ТА БУДАПЕШТ ХОЧУТЬ З’ЄДНАТИ АВТОБАНОМ. Нова автострада поєднає Львів з угорським автобаном М-3 Будапешт-Н’їредьхаза і стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною.

У ЛЬВОВІ ПОЧАЛИ РЕСТАВРУВАТИ КРИНИЦЮ З ЛЕВАМИ НА КОПЕРНИКА. Реставрацію почали з фігур левів біля фонтану. Їх демонтували, щоб очистити та відновити.

У ЛИЧАКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ОБЛАШТУВАЛИ ГРОМАДСЬКИЙ ПРОСТІР. На вул. Молочній доріжки замостили бруківкою, а також встановили гойдалку та лавки.

У ЛЬВОВІ ДОЗВОЛИЛИ БУДУВАТИ БАГАТОПОВЕРХІВКИ ТА ОФІСНИЙ ЦЕНТР. Виконавчий комітет Львівської міської ради видав містобудівні умови та обмеження на проектування низки об’єктів будівництва.

Спецпроекти

СКАРБИ ЛЮБОМИРСЬКИХ. ЛЬВІВ’ЯНАМ УПЕРШЕ ЗА 80 РОКІВ ПОКАЗАЛИ УНІКАЛЬНІ ЕКСПОНАТИ. У межах виставки «Не/забута історія» можна побачити 90 картин і скульптур з Оссолінеуму, які радянська влада тримала у сховищах.

НЕПАЛ, ІНДОНЕЗІЯ, СТЕНФОРД. ТРИ ІСТОРІЇ ПОДОРОЖЕЙ ВІД LVIV TRAVEL CLUB. «Якщо у племені хтось хворіє, потрібно вбити свиню і подивитися, який орган у свині хворий. Саме цей орган потім лікують у людини».

ДІМ ДЛЯ МАШІ. ЯК ЗАБИРАЛИ ВЕДМЕДИЦЮ З «ПІВДЕННОГО» І ДЕ ВОНА ТЕПЕР ЖИТИМЕ. Ведмедицю, яка п’ятнадцять років сиділа у клітці в ресторані «Гуцульський двір», перевезли до збудованого австрійцями притулку в Домажирі.

ЛЬВІВ’ЯНИ НА «ЗАПОРОЖЦЯХ». ЧИМ ЖИВЕ НАЙБІЛЬШИЙ В УКРАЇНІ КЛУБ РЕТРО-АВТО. Президент клубу «ЗАЗ Козак» Володимир Кулинич розповідає про найстарше авто у Львові, поїздки на «запорожцях» на край світу та зміни в законодавстві, які потрібні індустрії ретро-авто.

НОВА ДИРЕКТОРКА «ТЕРИТОРІЇ ТЕРОРУ»: «В МУЗЕЇ МОЖНА ГОВОРИТИ ГОЛОСНО». Ольга Гончар досліджує ситуацію в музеї, який не має фондів, хоче створити дискусійну платформу і каже, що головне бажання колективу – почати повноцінну роботу.

ЛЮДИ ТВОГО МІСТА. ТАРАС ВОЗНЯК ПРО СКАНДАЛИ, «ГАЗ ЩАСТЯ» І ДУХ МІСТА. Керівник Львівської національної галереї мистецтв розповідає, що втратила галерея, що набула, куди вона рухається і чому Львів – красивий і розумний.

ODW-ELEKTRIK: ЗАВОД НА ЛЬВІВЩИНІ, ДЕ ДБАЮТЬ ПРО ЛЮДЕЙ І ВДОСКОНАЛЮЮТЬ МАШИНИ. Як виробництво автомобільних електросистем у Новому Роздолі виросло з маленького цеху до одного з лідерів галузі.

НОРВЕГІЯ, КОЛУМБІЯ, ТИБЕТ. ЩЕ ТРИ ІСТОРІЇ ЛЬВІВСЬКИХ МАНДРІВНИКІВ. Як побачити північне сяйво, потанцювати на вулиці сальсу і послухати співи тибетських монахів, які, до того ж, люблять джаз.

Колонки

ЯК СТАЛОСЯ, ЩО ОЛЕСЬКИЙ, ПІДГОРЕЦЬКИЙ І ЗОЛОЧІВСЬКИЙ ЗАМКИ НІКОМУ НЕ НАЛЕЖАТЬ. Двадцять п’ять років замки Львівщини висіли в повітрі. Зараз вони зависли між обласною радою та Міністерством культури.

ЩО НЕ ТАК ІЗ МІСТОМ-3. ЛЬВІВСЬКІ ВИВІСКИ ТА ТАБЛИЧКИ. Величезні потворні вивіски, заліплені вітрини, шматки бляхи замість значків пожежних гідрантів, надгробки замість меморіальних таблиць.

ВАГІТНИМ ТУТ НЕ МІСЦЕ. ОДНА ПОЇЗДКА У ЛЬВІВСЬКІЙ МАРШРУТЦІ. Я не знаю, коли щось зміниться в цих щоденних транспортних знущаннях.

БОРОТЬБА ЗА СВОБОДУ ВИМАГАЄ КРОВІ НАЙКРАЩИХ ЛЮДЕЙ. Які висновки з історії Української повстанської армії варто зробити тим, хто бореться за незалежність сьогодні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!