Духовенство Львівської єпархії УПЦ МП вимагає повної автокефалії від Російської православної церкви

27330 0
Це вперше в історії УПЦ (МП), коли вся єпархія, колективно, висловила бажання вийти зі структури РПЦ.
Церква святого Георгія Змієборця УПЦ (МП) у Львові на вулиці Володимира Короленка, 3

Церква святого Георгія Змієборця УПЦ (МП) у Львові на вулиці Володимира Короленка, 3

Духовенство Львівської єпархії Української православної церкви Московського патріархату вимагає проголошення повної автокефалії від Російської православної церкви на Архиєрейському соборі. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Таке звернення священнослужителі скерували до правлячого Архиєрея Митрополита Філарета.

«Раніше Митрополит Львівський та Галицький Філарет Кучеров (УПЦ МП) підписали розпорядження, згідно з яким у церквах припиняють молитовно поминати Патріарха московського Кирила. І ось – ще один важливий крок, який допоможе обірвати всі зв’язки з РПЦ», – каже він.

Читайте також: Тут моляться за патріарха Кирила. Як живе у Львові Російська православна церква

Додамо, що це вперше в історії УПЦ (МП), коли вся єпархія, колективно, висловила бажання вийти зі структури РПЦ.

Нагадаємо, низка священнослужителів Української православної церкви записали звернення до патріарха Кирила та митрополита Онуфрія, в якому закликають порушити питання про вихід церкви з московського патріархату через замовчування війни в Україні. Також нагадаємо, що сьогодні, 2 березня, католики у всьому світі поститимуть у намірі миру в Україні, відповідаючи на заклик Папи Франциска. Сьогодні у римо-католиків Попільна середа, яка знаменує початок Великого посту.

Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові Tvoemisto.tv  аналізувало раніше, детальніше тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!