Історія військового, що пережив російський полон та які статки у в.о. керівника податкової Львівщини. Підсумки доби

2280 0
Нині 24 квітня та 794 доба героїчного протистояння агресії рф.

Акцент дня: Нова Audi в кредит та квартира у Львові. Декларація в.о. керівника податкової служби Львівщини. За 2023 рік сім’я Микола Никитюк та жінка, з якою він проживає та не перебуває у шлюбі (Лілія Никитюк), задекларувала 621 тис. грн. Зарплата виконуючого обов’язки керівника ДПСУ у Львівській області тоді становила 175 тис. грн.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 101 бойове зіткнення, з них 24, 21 та 21 на Новопавлівському, Авдіївському та Бахмутському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 20 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 1 – по його зенітно-ракетному комплексу. Уражено наземну станцію управління БпЛА, засіб ППО та 3 інших важливих ворожих об’єкти.

Читайте також: В Україні судитимуть офіцера зрадника, який разом з росіянами намагався захопити Київ. Він командував діями військових, які знущались з мирних жителів.

Та: Українські консульства призупинили роботу. Що робити призовникам за кордоном. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, що так виконують законодавство України щодо мобілізації. За словами міністра, він 22 квітня доручив вжити заходів щодо відновлення «справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном».

Тема дня: «Я хотів повіситись, але вдома чекали діти». Військовий, що пережив російський полон. Український військовий Олексій Ануля провів у російському полоні 10 місяців, пережив нелюдські тортури, але витримав і тепер із України допомагає рятувати інших полонених. Ми вважаємо, що весь світ має знати, як росія порушує Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими, тож підготували цей матеріал в газету спеціально для найбільшої конференції журналістів у Європі.

Ключові події:

1. Заволодіння державною землею на 291 млн грн. Міністру аграрної політики родом зі Львівщини вручили підозру. «До складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.»

Читайте також: Зеленський відреагував на ідею президента Франції щодо перемир’я з рф на час Олімпіади. «Я не вірю не в цей формат перемир’я. Я не вірю в будь-який формат перемир’я з Російською Федерацією. Це брехня, Еммануель це знає, і сам свідок того»;

2. В Україні студенти зможуть змінювати спеціальність і визначати тривалість навчання. Ідея цього закону – створити більше можливостей і дати більше свободи студентам. Наприклад, самостійно регулювати темп і тривалість навчання, а також, за потреби, змінювати спеціальність після року чи півтора навчання, завдяки запровадженню міждисциплінарних освітніх програм на бакалаврському рівні.

Читайте також: В Україні можуть скасувати розподіл у навчанні для хлопців і дівчат на предметі «Захист України». Верховна Рада у першому читанні підтримала відповідний законопроєкт.

Та: У ДОКС виступили проти демонтажу колишньої арки «Дружби народів». Вважають рішення МКІП поспішним, а знесення об’єкта – небезпечним;

3. У дев’яти лікарнях Львівщини можна отримати безоплатну допомогу при інсульті. Зокрема, це лікарня св. Луки, Львівська обласна клінічна лікарня і Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи. А також шість медзакладів у області – в Дрогобичі, Новояворівську, Самборі, Буську, Червонограді та Стрию.

Читайте також: 12 мільйонів грн виділили для центру екстреної допомоги у Львові. Кошти будуть направлені на матеріально технічне забезпечення обласного центру.

Та: У Львові діятимуть мобільні пункти вакцинації. Де можна зробити щеплення.

На цю ж тему: У Львові діятиме мобільний центр забору крові. Де і коли;

4. Львівський оперний театр на третьому місці серед театрів України за доходами. Кращий результат показав лише Національний театр опери та балету України імені Т.Г. Шевченка і Драматичний театр імені Івана Франка.

Читайте також: Львів’ян закликають придбати вербні галузки та долучитися до благодійності. Таким чином можна допомогти нашим військовим;

5. Коли у Львові запрацює дитяча залізниця та які ціни на квитки. Рух поїздів відбуватиметься по п’ятницях, суботах та неділях. На вихідних з 11:00 до 13:45 та з 15:00 до 17:45, по п’ятницях з 12:00 до 16:45.

Читайте також: У Львові обладнали перше «смарт-перехрестя». Зокрема, на вул. Пасічна – Пирогівка.

Та: Біля Львова перекриють рух через залізничний переїзд. Cхема об’їзду. Він між селами Оброшино та Басівка.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!