Львів’ян та переселенців кличуть на прогулянки підземеллями храмів

1689 0
Відвідати пропонують підземелля Домініканського костела, Преображенської церкви та Гарнізонного храму.
Фото: pinterest

Фото: pinterest

Львів’ян, усіх охочих, зокрема і тимчасово переміщених осіб, запрошують на екскурсійні прогулянки до підвалів львівських храмів, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: Переселенців у Львові запрошують на низку безкоштовних екскурсій містом. Розклад

Сьогодні, 14 квітня, о 15.00 год. можна відвідати розважально-пошуковий квест «Середньовічне підземелля Домініканського костелу» від Львівського музею історії релігії. Під час подорожі коридорами часу дізнаєтесь хто такі ченці-домініканці, як звати засновника домініканського ордену, розшукаєте диво-карту, знайдете стару жебрачку, відьму, Юрія Змієборця. Спробуєте дізнатися як у невеличкому підземеллі поруч  із церквами, монахами й мирянами розмістився величезний монастир. Телефон для попереднього запису: 067 702 13 21.

Для внутрішньо переміщених осіб щосереди, щосуботи і щонеділі о 15:00 год. безкоштовні екскурсії музейною експозицією пропонує Музей «Львів Стародавній», який оповідає історію нашого краю від 11 до 18 століття. Інтерактивний музей розташований у підземеллі Преображенської церкви.

Читайте також: Львів під час війни. Садовий про безпеку, транспорт, продукти і переселенців

В умовах воєнного стану заклад працює з 11:00 до 20:00 год, каса – до 19:00 год. Вартість вхідних квитків оплачується відповідно до тарифів музею з додатковою знижкою 20%. Увесь прибуток Музею спрямовують на підтримку Збройних Сил України. Для усіх діток в подарунок – квест зі щуриком Музейком. Довідкова інформація за телефоном: 097 708 21 21.

Одне з найбільших та найстаріших підземель міста у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, де можна побачити Львів, якого вже немає, теж запрошуємо на екскурсії. Вони відбуваються щодня о 13:00 та 14:00 год. Деталі за номером телефону: 067 373 36 83.

Нагадаємо, із квітня заклади культури в Україні, зокрема і у Львові, почали відновлювати свою роботу. Від початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну більшість з них перетворилися на прихистки для тих, хто тікає від бомбардувань. Водночас формат роботи вирішила розширити низка театрально-концертних установ, музеїв, заповідників. Також відновили роботу кінотеатри. Перелік закладів культури, куди вже нині можна піти, дивіться тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!