Нова концепція оформлення Львова до зимових свят та стан укриття у школах. Головне за добу

1088 0
Коротко розповідаємо про важливі події минулої доби.
Фото: То є Львів

Фото: То є Львів

У Львові розробили нову концепцію оформлення міста до зимових свят. Зокрема, цього року використовуватимуть «різдвяного» павука та окремі його елементи – ромби. Художники поки зупинилися на мінімалістичному підході, натомість наступного року обіцяють ускладнити концепцію.

Читайте також: Цьогорічну ялинку до Львова привезуть з Оброшиного

В останні кілька тижнів все більше на слуху теми про наступ Росії на Україну та загрозу російської інтервенції у Львові. На геопорталі Львова навіть створили інтерактивну карту, куди наносять укриття для містян у разі виникнення надзвичайної ситуації. Твоє місто перевірило, у якому стані перебувають укриття у львівських школах та чи здатні у них помістити учнів у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Поліцейські відшукали зниклу безвісти 2 грудня львівянку Марію Дергабузову. Вона перебувала у Стрию, в одному з місцевих готелів. Жінка – жива та неушкоджена, проти неї не вчиняли жодних протиправних дій.

Читайте також: Спиртзавод на Львівщині продали за ціною в 16 разів вищою від стартової

Президент Володимир Зеленський підписав закон про виділення з державного бюджету 8 млрд грн на виплати вакцинованим українцям по 1 000 грн. Ініціатива «е-Підтримка» розпочнеться 19 грудня та триватиме упродовж наступного року.

У Львові почали видавати пільгові транспортні картки «Леокарт». Видачу розпочали з Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій. Паралельно розпочали видачу пільгових транспортних карток у Центрі обслуговування пасажирів, що напередодні запрацював на вул. Горбачевського, 10. А з наступного тижня пільгові транспортні картки видаватимуть одразу в 17 пунктах видачі.

Читайте також: У Львові збудують перший в Україні акустичний концертний зал

На Львівщині створили туристичний кластер. Учасники об’єднуються, щоб забезпечити сталий розвиток туристичної галузі Львівської області на основі спільних інтересів, які надалі реалізуватимуть через програми та проєкти. До підписання статуту долучилися міські голови міст-курортів в області.

У Львові півторарічна дівчинка подавилася сирком. Стороннє тіло потрапило у верхні дихальні шляхи, тому дівчинка не могла дихати. Мама відразу викликала швидку, але до приїзду небезпека минула. Мама, керуючись рекомендаціями медиків зуміла надати своїй дитині першу медичну допомогу. Що у таких випадках роботи та як правильно надати допомогу, читайте у матеріалі.

Гарного дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!