Одному з приватних медцентрів у Львові таки дозволили працювати на території Першого ТМО

7024 0
«Центр медичних інновацій NOVO» віддасть готове обладнане приміщення для Першого ТМО.
Фото: NOVO

Фото: NOVO

Між Львівською міською радою та «Центром медичних інновацій NOVO» уклали Меморандум. Відповідне рішення підтримали під час засідання виконавчого комітету ЛМР 29 березня, інформує Tvoemisto.tv.

Як йдеться у рішенні, виконавчий комітет Львівської міської ради в особі першого заступника міського голови Андрія Москаленка та установа благодійного фонду «Центр медичних інновацій», в особі директора Тараса Лисака уклали Меморандум про співпрацю та взаєморозуміння, щоб засвідчити своє взаємне бажання співпрацювати, координувати та поєднувати свої ресурси і зусилля для забезпечення ефективного впровадження діяльності на досягнення цілей установи благодійного фонду та Львівської міської територіальної громади. 

«Центр медичних інновацій» відмовляється від договору оренди на приміщення, у якому відкрило пологове відділення Перше ТМО. Натомість NOVO продовжили договір оренди на приміщення діагностики, хірургії та кисневої станції на період дії воєнного стану та протягом чотирьох місяців з дати припинення чи скасування воєнного стану.

«Сьогодні ми розуміємо, що важливо розвивати медицину у всіх сферах, точно не створювати перешкод для приватного сектору з якісної медициною. Добре, що ми знайшли це порозуміння, адже спочатку ситуація виглядала так собі. Краще кілька місяців подебатувати за столом, ніж знищувати вже створене. Я радий, що усі сторони дійшли компромісу»– зазначив під час засідання виконавчого комітету ЛМР голова комітету охорони здоров'я ЛМР Валерій Веремчук.

Читайте також: За пів години від дзвінка вже був на прийомі. Які знижки NOVO надає бійцям на КТ і МРТ

Водночас голова наглядової ради NOVO Олександр Максимчук у коментарі Tvoemisto.tv зазначив, що цей рішення не є ідеальним для Центру.

«Щодо Центру зупиняються судові процеси щодо розриву договорів оренди, а ми натомість даруємо 14 млн гривень покращень та 1100 кв. м. місту. Це рішення не є для нас ідеальним, але такий компроміс. А ми отримаємо дозвіл попрацювати до кінця війни»– зауважив він. 

Нагадаємо, що сотня працівників Медичного центру NOVO могла залишитися без роботи. 31 жовтня 2023 року в Установи благодійного фонду «Центр медичних інновацій» (Медичний центр NOVO) закінчився договір оренди приміщення на вул. Пилипа Орлика, і вже з 1 листопада він мав припинити свою діяльність. 

Під час чергової хвилі коронавірусу «Омікрон» на прохання керівництва медичного об’єднання Центр NOVO на два місяці надав приміщення і палати новоствореного хірургічного відділення для тимчасового перебування підрозділу Лікарні Святого Миколая, щоб вона могла розгорнути в себе додаткові ліжко-місця для хворих на ковід.

14 березня 2022 року після засідання виконкому медичний центр зобов’язали за два дні звільнити всі приміщення, згорнути діагностику та хірургію, пояснюючи це тим, що на місці розгортатимуть ліжка для ВПО і поранених. Тоді Медичний центр NOVO повністю віддав їй для користування приміщення хірургії (вони є в оренді до 2042 року, тоді довелося звільнити 30 працівників, серед яких були й лікарі), залишивши чинною угоду про оренду. Однак замість приміщення для ВПО чи поранених дітей там облаштували нове пологове відділення.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!