Першокласникам змінили систему оцінювання знань у школі

2954 0
За результатами підсумкових завдань, першокласникам видаватимуть свідоцтво досягнень.
фото: www.volynnews.com

фото: www.volynnews.com

Міністерство освіти і науки затвердило нові методичні рекомендації щодо оцінювання навчальних досягнень учнів першого класу. Про це повідомляє сайт Osvita.ua.

Відтак учителі початкових класів використовуватимуть формувальне оцінювання, яке має включати два обов’язкових компоненти: доброзичливе ставлення до учня як до особистості та позитивне ставлення до зусиль учня, спрямованих на розв'язання задачі (навіть якщо ці зусилля не дали позитивного результату).

Читайте також: Які львівські школи мають найкращі результати ЗНО. Інфографіка

Результати навчання та динаміку рівня знань учнів фіксуватимуть у свідоцтві досягнень, зразок якого у МОН затвердили у травні цього року і пропонували таким чином замінити табель.

Відповідно, для оцінювання учнів пропонують чотирирівневу систему:

  • «має значні успіхи»
  • «демонструє помітний прогрес»
  • «досягає результату з допомогою вчителя»
  • «ще потребує уваги i допомоги»

У першому класі оцінювання матиме описовий характер як рівня навчання, старанності та соціальної поведінки, так і предметів та освітнього процесу в цілому, але не результату. Ознайомитись із повним переліком методичних рекомендацій для оцінювання учнів перших класів можна за посиланням.

Читайте також: В Україні пропонують затвердити новий правопис

Нагадаємо, цього року львівські школи відмовились від традиційних лінійок на 1 вересня. Натомість для першокласників проведуть флешмоби та екскурсії, а для старшокласників – святкові концерти та уроки толерантності.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!