Польща через коронавірус закриває свої кордони для іноземців

4421 0
Спочатку на 10 днів з можливістю продовження до 20 днів, а потім ще на місяць.
фото: image.112.ua

фото: image.112.ua

Польща оголосила надзвичайний стан та закриває кордони для іноземців через загрозу поширення коронавірусу Covid-19. Таке рішення, як повідомив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, прийняли за результатами засідання уряду, інформує Polsat News. 

Читайте також: Від легковажності до шоку. Чим ситуація з коронавірусом в Італії схожа з Україною

Прем’єр-міністр Польщі також заявив, що всі поляки, які повертаються з-за кордону, потраплятимуть на 14-денний карантин, а на польських кордонах відновлять повний контроь.

«Ми намагаємось обмежити приплив нових людей з-за кордону», – додав він.

Матеуш Моравецький наголосив, що усі кордони, які були внутрішніми з ЄС, також відновлять: спочатку на 10 днів з можливістю продовження до 20 днів, а потім ще на місяць.

Він також повідомив, що припинять міжнародні пасажирські та залізничні сполучення – це станеться в ніч на суботу. Він уточнив, що в ситуації, яка склалася, Польща не може дозволити собі відкривати кордони для іноземців.

Внутрішній повітряний та залізничний рух залишиться без змін. Аналогічно буде у випадку з автомобільним рухом для поляків, які повертаються з-за кордону, але у цьому випадку запровадять суворі карантинні процедури.

Як повідомляють ЗМІ, у госпіталях перебувають 67 пацієнтів із підтвердженим коронавірусом, один чоловік помер, а понад 500 людей госпіталізували з підозрою на коронавірусну інфекцію. Кілька тисяч перебувають на домашньому карантині.

Читайте також: Чим коронавірус відрізняється від грипу. Пояснення ВООЗ

Нагадаємо, США на 30 днів припинили авіасполучення з країнами ЄС, окрім Великобританії, а Польща ввела санітарний контроль на кордоні з Україною та іншими сусідами. В Ізраїлі прибулих направляють на двотижневий карантин, а в Італії закриті всі кордони. Данія та Чехія оголосили через коронавірус надзвичайний стан. Словаччина закрила кордони для туристів, а Румунія відправляє приїжджчих на карантин.

В Україні та Львові карантин увели 12 березня. З 16 березня Україна на два тижні закриває кордони для іноземців, а з 17 березня – припиняють пасажирське авіасполучення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!