Що буде з курсом гривні після карантину. Пояснення Нацбанку

3795 0
Наразі ж банки мають можливість обмінювати валюту онлайн.
Фото: nypost.com

Фото: nypost.com

У Національному банку України не очікують різких коливань курсу гривні щодо долара після закінчення карантину. Про це в інтерв’ю ВВС сказав очільник НБУ Яків Смолій.

Він вважає, що після карантину українці «не побіжать купувати долари». Наразі ж банки мають можливість обмінювати валюту онлайн. Під час карантину клієнти, які мали безготівкову гривню, могли поміняти її на безготівковий долар. Готівка ж була доступна для обміну у банківських відділеннях, які не закривалися.

«Так що населення мало змогу обміняти гроші, коли хотіло», — каже він.

Читайте також: Як світова криза може вплинути на економіку України

Смолій також додав, що в першу чергу після карантину люди почнуть витрачати гроші, які в них ще є, та запевнив, що НБУ вміє справлятися з коливанням курсу.

«Сьогодні курс навіть трохи укріпився, і ми викуповуємо долари на ринку в міжнародні резерви… Ми вміємо працювати з ринком так, щоб не було різких коливань, якщо вони раптом почнуться», — розповів він.

Яків Смолій нагадав, що під час певного ажіотажу на валюту у березні Нацбанк продав понад 2 млрд доларів, щоб стримати його.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!