Чому пам’яткоохоронці проти паркінгу на Міцкевича та наслідки підриву Каховської ГЕС. Підсумки доби

869 0
Нині 7 червня та 469 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), противник і надалі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 21 удар по районах зосередження ворога та 5 – по його ЗРК. Уражено 9 пунктів управління, 3 склади боєприпасів, 14 артилерійських підрозділів противника на вогневих позиціях та 18 інших його важливих цілей. Знищено російський штурмовик Су-25 та 4 розвідувальних БпЛА.

Читайте також: На Яворівському полігоні викрили двох військових та медика, які працювали на росію. За даними слідства, до початку повномасштабного вторгнення їх завербували спецслужби рф.

Читайте також: Сина експрацівника СБУ судитимуть за «львівську народну республіку». Підсудного звинувачують у адмініструванні груп проросійського спрямування.

Акцент дня: Підземний паркінг, або остання крапля терпіння для ЮНЕСКО. На сесії ЛМР депутати погодили детальний план території поблизу площі Міцкевича, де хочуть збудувати підземний паркінг на 40 місць, 10 з яких віддадуть для користування місту. План охоплює територію 1,66 га і передбачає, що частина площі, де зараз розташовані автостоянка та смітники, стане пішохідною та примикатиме до готелю на Міцкевича, 9, який будує ТзОВ «Центр розвитку нерухомості». Але пам’яткоохоронці категорично проти такого будівництва, яке, на їхню думку, завдасть нищівної шкоди не лише площі Міцкевича, а й призведе до виключення об’єкта «Ансамбль історичного центру Львова» зі Списку культурної і природної спадщини ЮНЕСКО. Про це вони розповіли під час круглого столу «Нищення цінності Львова як об’єкта ЮНЕСКО – диверсія проти держави». Ініціатори круглого столу підготували резолюцію на захист історичної спадщини міста та звернення щодо ветування детального плану поблизу площі Міцкевича. «Твоє місто» відвідало цю подію і пропонує ознайомитися з позицією її учасників.

Ключові події:

1. Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, почалася евакуація. У МВС України заявили, що евакуюватимуть людей із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро.

На цю ж тему:

2. У НБУ пояснили, чи збиратимуть дані про всі карткові платежі українців. Йдеться виключно про узагальнену інформацію про юридичних осіб.

Читайте також: Які вакансії на Львівщині є актуальними та яку зарплату пропонують. Загалом служба зайнятості у коментарі Tvoemisto.tv повідомила про наявність в області 6226 вакансій, в середньому на одне вільне робоче місце претендує один безробітний. Середня заробітна плата в актуальних вакансіях, які задекларували працедавці становить 11 тисяч гривень;

3. «Ситуація плачевна». Кабмін оцінив київські укриття. Перевірка виявила, що до 10% столичних укриттів не забезпечено безперешкодний доступ, а 37% перебувають у незадовільному стані.

На цю ж тему: 27% укриттів Львівщини є непридатними для захисту громадян. За результатами перевірки 2129 з 7901 укриттів виявилися в неналежному стані;

4. На кількох вулицях Львова не буде гарячої води на тиждень довше. Перелік адрес. На Сихові трапився порив тепловій мережі.

Читайте також: На Дарницькому мосту в Києві завершують добудову з'їздів на лівий берег. Завершити усі роботи зі з'їздами на Дніпровську Набережну планують цього липня;

5. Києво-Печерську лавру передали заповіднику. упц мп має звільнити святиню протягом 3 днів. У випадку відмови – буде суд для прийняття відповідного рішення.

Читайте також: «Співвітчизник з контроверсійними поглядами». Музейники встановили ще одну дошку задля відбілення Булгакова. Раніше його назвали корінним киянином, тепер у Музеї звуть письменника співвітчизником.

Та: Куди сходити в Києві цього тижня. Дайджест мистецьких подій у столиці з 5 до 11 червня. Добірка подій столичної культури цього тижня містить заходи київських театрів, музеїв та бібліотек.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!