ЦВК офіційно оголосила результати першого туру президентських виборів

3027 0
Волдимир Зеленський та Петро Порошенко вийшли у другий тур.

Центральна виборча комісія оприлюднила остаточні результати першого туру виборів, повідомляє Hromadske.

За підсумками опрацювання 100% протоколів з мокрими печатками, у другий тур президентських виборів ідуть комік Володимир Зеленський та чинний президент Петро Порошенко.

Читайте також: Якби українці читали Конституцію або Чому українські виборці завжди розчаровуються

У першому турі президентських виборів переміг шоумен Володимир Зеленський, з нього проголосували 5 мільйонів 714 тисяч виборців (30,24%). За Петра Порошенка — віддали голос 3 мільйони 14 тисяч громадян (15,95%). Юлія Тимошенко, яка посіла третє місце на виборах, отримала понад 2 мільйони 532 тисячі голосів (13,4%).

Читайте також: ЗеЛьвівщина. Яким є портрет виборця Зеленського у нашому регіоні

«За результатами голосування у день виборів президента України жоден кандидат не одержав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні... а отже жоден кандидат не обраний президентом України, що є підставою для прийняття ЦВК рішення про проведення повторного голосування», — оголосила голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

Нагадаємо, що найбільшу підтримку у Львівській області отримав чинний президент Петро Порошенко — 35,32% (понад 468 тисяч голосів), на другому місці опинився Анатолій Гриценко — 19% (понад 250 тисяч), а на третьому Юлія Тимошенко — 14,84% (понад 196 тисяч). Володимир Зеленський, який має найбільшу підтримку по Україні, на Львівщині залишився на четвертому місці з 11,96% (більше 158 тисяч голосів). Результат Анатолія Гриценка на Львівщині є найкращим для нього серед усіх областей, натомість за Володимира Зеленського на Львівщині проголосували найгірше.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!