ЦВК порахувала всі голоси виборців: Порошенко та Зеленський виходять у другий тур

3125 0
Володимир Зеленський у першому турі набрав майже у два рази більше голосів, аніж чинний президент.

Центральна виборча комісія закінчила опрацювання усіх голосів виборців в Україні. За результатами голосування у другий тур президентських виборів виходять шоумен Володимир Зеленський (30,24%) та чинний президент Петро Порошенко (15,95%).

Читайте також: ЗеЛьвівщина. Яким є портрет виборця Зеленського в нашому регіоні

Юлія Тимошенко набрала 13,4% голосів виборців, Юрій Бойко — 11,67%, Анатолій Гриценко — 6,91%, Ігор Смешко — 6,04%, а Олег Ляшко — 5,48%. Олександр Вілкул має 4,15%, а Руслан Кошулинський — 1,62%. Решта кандидатів не отримали 1% голосів виборців.

Другий тур виборів проведуть 21 квітня, його результати мають оголосити не пізніше 1 травня. Після церемонії присяги у Верховній раді новий глава держави має вступити на посаду до 3 червня.

Читайте також: Хто лідирує у президентській гонці. Біографія, декларації, програми

Додамо, що на виборах президента 31 березня проголосували майже 19 мільйонів українців, явка по країні становила більше 62%. Найактивнішими були мешканці Львівської, Волинської областей і столиці.

Читайте також: Якби українці читали Конституцію або Чому українські виборці завжди розчаровуються

Нагадаємо, що найбільшу підтримку у Львівській області отримав чинний президент Петро Порошенко — 35,32% (понад 468 тисяч голосів), на другому місці опинився Анатолій Гриценко — 19% (понад 250 тисяч), а на третьому Юлія Тимошенко — 14,84% (понад 196 тисяч). Володимир Зеленський, який має найбільшу підтримку по Україні, на Львівщині залишився на четвертому місці з 11,96% (більше 158 тисяч голосів). Результат Анатолія Гриценка на Львівщині є найкращим для нього серед усіх областей, натомість за Володимира Зеленського на Львівщині проголосували найгірше.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!