Тимчасова повірена у справах США в Україні пояснила, чому працівники посольства переїхали до Польщі

3961 0
Серед причин – перш за все, те, що Путін не відвів війська від кордонів з Україною.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Працівники посольства США в Україні, які нещодавно переїхали до Львова, ночуватимуть у Польщі, однак регулярно повертатимуться до своєї дипломатичної роботи в Україні. Як повідомила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін під час стріму Tvoemisto.tv сьогодні у Львові, створити безпечні умови для своїх працівників – це її обов’язок, і на це в неї було кілька причин.

Серед причин – перш за все, те, що Путін не відвів війська від кордонів з Україною, по-друге, агресивні військові дії на Донбасі, а, по-третє, – його промова, яка була вчора. За її словами, це не була промова розсудливої людини, тому вирішили бути обережнішими та їздити ночувати до Польщі і повертатися до України.

Читайте також: «Вимкнені телефони, є жива черга». Як працює Генконсульство Росії у Львові

Окрім цього, у своєму зверненні сьогодні Крістіна Квін сказала, що США засуджують нахабну спробу Росії узурпувати частину суверенної території України, оголосивши визнання і незалежність певних частин Донбасу. Як вчора заявив секретар Ентоні Блінкен, це – повна відмова від зобов’язань, які Росія взяла на себе за Мінськими угодами, та повністю протирічить зобов’язанням щодо дипломатії, які вона теж на себе брала.

«Ми всі чули вчорашнє промову президента Путіна. Його обурливі заяви про Україну та український народ буди абсолютно відірвані від реальності і показували його схиблені погляди, які відповідають не лідеру світового рівня, а найгіршим авторитарним лідерам Європи. Україна була заснована українським народом, і вона пишається багатою та красивою культурою... І ця культура та відчуття єдності тільки зміцнилося після того, як Україна змогла скинути ярмо радянського союзу.

Українці відбивали численні спроби президента Путіна підірвати їхній прогрес сучасної демократичної європейської країни, проте Україна вистояла досі і вистоїть і зараз.

Останнє порушення міжнародних норм та законів зустріне сильну відповідь США. Вчора президент Байден підписав указ, який забороняє усі нові інвестиції торгівлі та фінансування у «ДЛНР», проте це був лише перший крок. Ми продовжує координуватися з нашими союзниками та партнерами, щоби дати сильну відповідь на ці неприйнятні кроки, реакція буде дуже швидко.

Читайте також: Байден підписав указ про санкції щодо «ДНР» та «ЛНР»

Будемо говорити прямо – дії президента Путіна загрожують не лише Україні, а й світовому порядку. Це порядок, який підтримував мир та стабільність з часів Другої світової війни. Міжнародна спільнота США стоїть на боці України і підтримують Україну та в один голос засуджують бажання, дії й наміри президента Путіна», – додала вона.

Нагадаємо, 21 лютого Володимир Путін підписав указ про визнання незалежними окупованих територій ОРДЛО. Лідери іноземних держав засудили рішення Путіна, заявивши, що це кінець Мінського процесу. Україна закликала західних партнерів, щоб коаліція не дозволила Росії розпочати третю світову війну.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що українські кордони надійно захищені. Україна хоче миру та очікує рішучих кроків від своїх іноземних партнерів. Водночас президент США Байден підписав указ про санкції щодо ОРДЛО. Також канцлер Німеччини Шольц заявив про зупинку сертифікації газопроводу «Північного потоку-2».

Ольга Коваль

Відео Володимира Барчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!