У Львові лікують підлітка, в якого уламок снаряду застряг біля серця

884 0
Аби врятувати хлопцеві життя, спеціалісти виконали дві операції.
фото: перше тмо львова

фото: перше тмо львова

У Львові лікують підлітка, в якого уламок снаряду застряг біля серця. Це трапилося 31 січня: тоді двоє людей загинули, четверо постраждали, і серед них був Микита. 16-річний хлопець із Бахмута вийшов набрати води, коли розпочався артобстріл. 3-сантиметровий уламок застряг у його грудній порожнині – усього за кілька міліметрів від аорти. 

Джерело: Перше ТМО Львова

Він отримав важке мінно-вибухове поранення з численними переломами рук і ніг, а також пошкодженням лівої легені. Каретою швидкої хлопця терміново доправили до Дніпра, де медикам вдалося стабілізувати його стан. А після цього евакуаційним поїздом його доправили до Львова, в Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ.

Читайте також: Львівські хірурги врятували жінку, якій гельмінти знищили печінку

Аби врятувати хлопцеві життя, спеціалісти виконали дві операції. Спершу малоінвазивно видалили уламок із грудної порожнини, а пізніше – дрібні уламки з м’яких тканин, стегна та плеча. Це робила команда з дитячих хірургів на чолі з керівником Центру хірургії лікарні святого Миколая.

Наразі життю Микити травми більше не загрожують, однак попереду у хлопця тривалий процес відновлення. Для цього з ним щоденно по кілька годин працюють фахівці з реабілітації. Сам Микита сподівається, що одужає зовсім скоро – він мріє про перемогу та повернення додому.

Читайте також: «Хто я в цій війні». Хірург Гнат Герич

Нагадаємо, що у Львові в лікарні святого Пантелеймона врятували пацієнтку, якій рідкісні гельмінти знищили печінку та жовчний міхур. Їхня довжина сягала семи міліметрів. Жінці видалили праву частку печінки та жовчного міхура.

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!