У Львові подовжено прийом заявок у Дитячу дорадчу раду. Як долучитися

2077 0
Діти до 18-ти років можуть увійти до складу Дитячої дорадчої ради при Львівській міській раді.
фото: toronto4kids.com

фото: toronto4kids.com

Дитяча дорадча рада при Львівській міській раді створюється з метою захисту прав та інтересів дітей, врахування їхньої думки та безпосереднього залучення дітей до прийняття рішень в органах місцевого самоврядування, що їх стосуються.

Читайте також: 31 дружній до дитини заклад харчування у Львові. Онлайн-мапа

Прийом заявок продовжено: він триватиме з 1 до 20 листопада 2017 року включно.

Дитяча дорадча рада, відповідно до покладених на неї завдань:

1. Вносить пропозиції, спрямовані на поліпшення становища дітей у місті; бере участь в обговоренні і прийнятті рішень, які стосуються дітей; розглядає проекти відповідних нормативних документів та рішень, надає свої висновки і рекомендації, а також забезпечує врахування думки дітей у процесі їх виконання.

2. Надає пропозиції, рекомендації щодо покращення якості та ефективності діяльності органів влади, які здійснюють захист прав та інтересів дітей, а також надання послуг дітям чи сім’ям із дітьми. 

3. Налагоджує взаємодію органів місцевого самоврядування з громадськими організаціями з питань планування і проведення роботи з дітьми.

4. Вивчає, аналізує і прогнозує процеси у дитячому середовищі.

5. Бере участь в розробці галузевих програм, стратегій та пріоритетів розвитку міста. 

6. Бере участь в організації та проведенні громадських обговорень та слухань із залученням дітей. 

7. Бере участь в підготовці щорічної «Доповіді про становище дітей у Львові».

8. Ініціює власні програми та проекти рішень, які стосуються дітей у місті.

9. Систематично інформує громадськість, зокрема через засоби масової інформації, про становище дітей та захист прав дітей у місті.

10. Організовує та проводить семінари, круглі столи, інші заходи з питань в межах її компетенції.

11. У межах своїх повноважень розглядає звернення дітей та їх представників.

12. Готує та оприлюднює на офіційному порталі Львівської міської ради у мережі інтернет http://city-adm.lviv.ua щорічні звіти про свою діяльність.

Читайте також: Як правильно обрати книгу для дитини. 6 порад

До складу Дитячої дорадчої ради можуть бути включені неповнолітні мешканці Львова віком до 18 років, які представляють різні категорії дітей у місті: учнівське самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів, учнівське самоврядування професійно-технічних навчальних закладів, представники вразливих груп дітей – з багатодітних та неповних сімей, малозабезпечених сімей, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, представники дитячих громадських організацій тощо.

Одна організація може делегувати до складу Ради не більше одного претендента. Для участі в Дитячій дорадчій раді претенденти заповнюють електронну форму на сайті Львівської міської ради Претенденти, які не подали зазначений пакет документів або подали його не у повному обсязі, до участі у спільному засіданні не допускаються.

Адреса відділу «Служба у справах дітей» Львівської міської ради: 79006, м. Львів, пл. Ринок, 1, каб. 524, 523. Контактна особа –  Руслана Нагурська, тел. 297-58-83.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!