Біля Стрийського парку у Львові відреставрували історичну браму. Фото до і після

1166 0
Відновлення відбувалось у співфінансуванні з мешканцями та німецьким фондом.
Фото: Твоє Місто

Фото: Твоє Місто

Біля Стрийського парку у Львові на вулиці Рутковича, 1 в межах програми співфінансування відреставрували історичну браму. Для допомоги у реставрації відгукнувся німецький фонд Еберехарда Штока. Він профінансував ту частку, яку мало б оплатити місто. Вартість відновлювальних робіт становить 55 тис. грн. 30% оплатили мешканці, ще 70% – співфінансування німецького фонду. 

Читайте також: Поблизу «Львівської політехніки» реставратори відновили столітню браму

«Станом на зараз є понад 200 заявок на реставрацію брам, понад 100 на реставрацію вікон і 13 заявок на заміну вікон з металопластикових на дерев’яні. Уже відреставрували 20 брам, ще 13 в роботі», – повідомив під час стріму Tvoemisto.tv директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Реставратори зауважили, що усі елементи брами зберегли. Єдине, що довелось замінити – частину коробки, яка прогнила. 

«Реставраційні роботи виконували близько 2-ох місяців. Було дуже багато змінних елементів. Провели підйом дверної коробки та заміну елементів грат», – додав реставратор Віталій Мерецький.

Наступною планують відреставрувати браму всередині будинку на вул. Рутковича,1. Приблизна ціна проєкту становитиме 60-65 тис. грн.

Нагадаємо, що у Львові відреставрували сецесійну металеву браму у будинку №4 на вул. Бандери. Загальна вартість робіт становить 74 600 грн.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!