У парку «Залізна вода» планують вирощувати овочі, трави та виноградник

1395 0
У сад-городі грядки наповнили компостом і з весни в них можна буде вирощувати різні їстівні культури.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На публічному сад-городі, що на території колишнього міського розсадника у парку «Залізна вода», волонтери встановили 12 підвищених грядок для вирощування різноманітних їстівних культур, а також 2 шпалери під майбутній виноградник, повідомляє ЛМР.

Читайте також: Нове життя розсадника у парку «Залізна вода», або для чого у Львові міський сад-город

Грядки наповнили компостом із міської станції переробки харчових і садових відходів і з весни в них можна буде вирощувати різноманітні їстівні культури – ягоди, овочі, пряносмакові трави тощо.

За словами співкоординатора простору, виконавчого директора ГО «Плато» Миколи Рябики, під час перших акцій, ще у травні, у межах простору один з місцевих фермерів подарував виноградну лозу різних сортів. Зараз її вирішили закласти для цих саджанців опорну конструкцію – шпалери і таким чином частково зонувати територію.

Читайте також: Як у старі добрі часи. Хто такі садівники Львова і для чого вони місту

Підготовка матеріалів та ділянки під встановлення конструкцій зайняла у волонтерів більше місяця.

Читайте також: Забуте і нове. Як може змінитись обличчя Львова за кілька років. Візуалізація

Взимку організатори планують продовжити створювати стратегію щодо подальшого наповнення саду-городу дружніми до довкілля рішеннями, а з весни обіцяють чимало просвітницьких заходів та навіть планують розпочати повноцінний набір усіх охочих опікуватися встановленими грядками.

Нагадаємо, що таке міський сад-город, для чого він і яку користь принесе, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!